Parkeren camper.

Heel vaak krijgen we vragen over het parkeren van de camper. Op meerdere plaatsen zijn hierover bepalingen opgenomen. Natuurlijk in of krachtens de Wegenverkeerswet, maar ook in de Plaatselijke verordeningen. Wij hebben een overzicht gemaakt.

Reglement verkeersregels en verkeerstekens.

In het RVV staan natuurlijk ook een aantal verkeersregels, deze dient u eveneens op te volgen. U vindt deze in het RVV.

Verkeersbord 28H

Parkeren op een plaats die is voorzien met verkeersbord e8H is alleen bestemd voor kampeerauto’s die op het kenteken als Kampeerauto zijn aangeduid. Lees meer op Camperpunt.

Natuurlijk moet u binnen het vak parkeren en niet, zoals we nogal eens zien, dwars over de vakken.

APV Gemeente

Daarnaast is parkeren in de Algemene plaatselijke verordening (APV) geregeld. Vaak mag u maar drie dagen parkeren. Wij hebben een overzicht van alle Nederlandse gemeenten gemaakt. U vindt het overzicht hier!

Ontheffing APV

Gebruikt u uw camper ook voor woon-werkverkeer dan is het handig om een ontheffing van de APV aan te vragen. Wij hebben hier een voorbeeld voor op de website. 

Bezwaarschriften

En krijgt u ondanks alles toch een boete dan vindt u bezwaarschriften op onze website.

 

Share

Over Martin

Gepensioneerd Inspecteur van Politie en toezichthouder (privacy)wetgeving binnen een politieorganisatie. Jarenlang camperaar en initiatiefnemer en oprichter Camper Club Nederland (CCN). Getrouwd, twee gehuwde dochters en twee geweldige kleinkinderen.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.