De Magie van het Bouwen van je eigen Camper

Je eigen camper bouwen is tegenwoordig erg populair en die verleiding heb ook ik niet kunnen weerstaan. Ik had op het moment dat ik ertoe besloot reeds 8 jaar ervaring met een AdriaWin buscamper (Fiat Ducato 2005), waar ik op zich heel tevreden mee was, maar als ik de onderdelen die ik anders wilde, echt wilde verbeteren dan zat er niet anders op dan zelf een camper te bouwen. Ik ben weliswaar een handige klusser, maar ik vond het wel heel spannend omdat ik voor de details van de uitvoering nog bijna alles moest uitzoeken, en zelfs eerst een goede werkplek moest maken en gereedschappen aanschaffen. Het internet is hiervoor een goede leerschool met de vele artikelen en YouTube-filmpjes over dit onderwerp. Maar pas toen ik met een 3-dimensionaal tekenprogramma (Sketchup) een helder ontwerp had gemaakt, durfde ik het echt aan. Dat gehele proces van ontwerpen, gebruiken gereedschappen en materialen, en de uitvoering van alle onderdelen heb ik goed gedocumenteerd en uiteindelijk beschreven in een website. Ik vond het achteraf een magisch proces en heb het daarom ook genoemd ‘de magie van het bouwen van je eigen camper’. De volledige website heet: De Magie van het Bouwen van je eigen camper. 

Ik hoop jullie in het proces mee te nemen en ideeën te geven om daar mogelijk zelf mee aan de slag te gaan of desnoods een ander dat te laten doen.

Veel plezier,

Eddy Lammens

Bovenstaand artikel is van één van onze trouwe volgers. Wilt u niet zelf bouwen, maar uw camper laten bouwen dan kunt u natuurlijk bij bedrijven terecht. Een heel goed bedrijf daarvoor is Customcamp.

Share

Vergelijkbare berichten