Parkeerplaats campers.

Camperplaatsen zijn vaak voorzien van het verkeersbord e8H zoals hier aangegeven. Dit bord betekent: “Parkeergelegenheid alleen bestemd voor de voertuigcategorie of groep voertuigen die op het bord is aangegeven”. Dat betekent dus dat bij dit bord alleen kampeerauto’s mogen parkeren. Wat is nu een kampeerauto? In de regeling voertuigen vinden we:

kampeerwagen: voertuig voor speciale doeleinden van de voertuigcategorie M en met carrosserietype SA waarvan de constructie woonaccommodatie bevat die ten minste bestaat uit de volgende uitrusting welke vast in de woonafdeling zijn bevestigd, met dien verstande dat de tafel zodanig mag zijn ontworpen dat zij gemakkelijk kan worden verwijderd:

  • 1°.zitplaatsen en een tafel;
  • 2°.slaapaccommodatie die met behulp van de zitplaatsen mag worden gecreëerd;
  • 3°.kookgelegenheid, en
  • 4°.opbergfaciliteiten;

in ieder geval wordt als kampeerwagen aangemerkt een voertuig dat blijkens het afgegeven kentekenbewijs een kampeerwagen of kampeerauto  is.

Voertuigen van de voertuigcategorie M: voor het vervoer van personen ontworpen en gebouwde motorvoertuigen met ten minste vier wielen, gedefinieerd overeenkomstig de onderstaande voertuigclassificatie SA: kampeerwagen.

Dat betekent dus dat er bij dit verkeersbord alleen kampeerwagens (campers) mogen parkeren. Aanhangwagens, caravans en fifth-wheels mogen er dus niet parkeren. Ook motorvoertuigen die niet als kampeerwagen op het kentekenbewijs zijn gedefinieerd mogen er niet parkeren. Hierdoor worden ook alle niet officieel ingerichte en gekeurde kampeerauto’s geweerd.

Share