Zeeland in actie

Zeeland in actie

Wij steunen al jarenlang KWF. Nu grote evenementen zoals de Delta Ride for the Roses noodgedwongen zijn geannuleerd, vragen wij om KWF op een andere manier te helpen. Zoek een leuke eigen uitdaging en ga ervoor! Fietsen, lopen, wandelen, zwemmen of welke actie dan ook. Wees creatief, zoek een uitdaging en steun KWF.

Mocht u blij zijn met onze website, dan mag u ons natuurlijk bedanken met een donatie voor KWF. Wij zijn een actie gestart “Zeeland in actie voor KWF“, steun onze actie en doneer!

Camperpunt

Martin Slingenberg.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Europese ministers voorzichtig over toerisme

Europese ministers voorzichtig over toerisme

BRUSSEL (ANP) – Europeanen zullen voorlopig nog niet als vanouds door Europa naar een vakantiebestemming kunnen reizen. Wel kunnen landen onderling afspraken maken …

Lees meer op Europa-nu.nl

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Voor het eerst weer met de camper op stap

Voor het eerst weer met de camper op stap

Veel mensen gaan de komende week weer voor de eerste keer dit jaar met de camper op stap. De verwachting is dat het met de Pinksteren overal druk wordt en men in Nederland blijft. Natuurlijk komen er ook al weer wat buitenlandse campers naar Nederland. Alhoewel het niet echt bij camperen hoort adviseren wij toch te reserveren. De toiletten en douches zijn overal nog gesloten, ook vaak de mogelijkheid om af te wassen. Zorg dus dat uw voorzieningen werken.

Zorg daarnaast dat u hygiënisch werkt, zowel binnen de camper als bij de sanivoorzieningen. Handen wassen voor en na het legen. Spoel de casette, maar ook de plaats netjes schoon. Veel tips over water en hygiëne vindt u op deze pagina. Eerder berichten wij u al over camperen en de coronacrisis.

Zeehond in de Oosterschelde bij het Kanaal door Zuid-Beveland.

Op de kampeerautosite voor Zeeland, houden we ook een blog bij waar u zich op kunt abonneren. Hier plaatsen we alles over Zeeland. En Zeeland is zeker een bezoek waard met de camper. Pas maakte ik bij Wemeldinge nog een foto van een zeehondje, deze ziet u steeds vaker in de Oosterschelde.

Geniet van uw reis en wees voorzichtig.

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , , | Een reactie plaatsen

Camperen tijdens de coronacrisis

Camperen tijdens de coronacrisis

In Nederland kunnen we in veel provincies met de camper op stap, maar overal zijn tot zeker 1 juli de gemeenschappelijke toilet, was- en douchevoorzieningen gesloten. Ook mag u nog niet in elke regio op campings en camperplaatsen overnachten.  Lees de informatie per regio op onze website.

Campings en camperplaatsen.

Ook zijn campings en camperplaatsen niet allemaal (volledig) open. Het is raadzaam te  informeren voordat u naar een camping of camperplaats vertrekt.

Afval en chemisch toilet

Gebruik weggooi handschoenen bij het weggooien van uw afval. Bij het legen van het chemisch toilet en het schoonspoelen adviseren wij naast wegwerphandschoenen ook een mondkapje i.v.m. mogelijk spetteren van afvalwater.  Mondkapjes en weggooi handschoenen kunt u bestellen op onze website. Daarnaast is het handig om mondkapjes in de camper mee te nemen, immers de maatregelen veranderen steeds en met pech (camper/fiets/scooter e.d.) moet u mogelijk met het openbaar vervoer en dan zijn mondkapjes verplicht.

Afstand houden

Bedenk dat u overal anderhalve meter afstand moet houden en niet met een groepje voor de camper mag zitten (samenkomst + 3 personen).

Huisdieren

Natuurlijk moeten huisdieren altijd al aan de lijn, maar nu het coronavirus in Nederland bij een hond en enkele katten is geconstateerd, zullen mensen mogelijk terecht agressiever reageren op loslopende huisdieren.

 

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Een reactie plaatsen

Samen sterk in coronatijd.

Samen sterk in coronatijd.

Nu langzaam de campings en camperplaatsen weer open mogen geeft dat weer unieke mogelijkheden voor de horeca. Ik las dat een restaurant campers had neergezet op de parkeerplaats waar het Moederdag diner in werd geserveerd via het camperraam. Een leuk idee natuurlijk.

Wij denken dat het een goed idee is dat één of meer restaurants een samenwerking aangaan met campings en camperplaatsen om een ontbijt, lunch of diner in de camper of caravan te serveren. Bestek hebben ze allemaal, dus alleen (warm) bezorgen is noodzakelijk. En daarmee versterken de ondernemers elkaar op een leuke manier.

Bestellen via WhatsApp, een tikkie voor de betaling en een tijd van bezorgen afspreken.

Andere vormen van samenwerken zijn natuurlijk ook mogelijk.

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Met B rijbewijs een 125 cc motor rijden in Spanje, België of Griekenland

Met B rijbewijs een 125 cc motor rijden in Spanje, België of Griekenland.

Heel vaak is er discussie of je met een Nederlands B(E) rijbewijs in landen als Spanje, België of Griekenland een lichte motor tot 125 cc mag besturen. De discussie begrijpen we wel, maar de wetgeving is erg duidelijk. DAT MAG NIET, als het motorrijbewijs niet op het rijbewijs is vermeld.

Dus ook iemand uit België mag dat niet in Spanje of Nederland als hij geen motorrijbewijs heeft. Dit is geregeld in de EG richtlijn rijbewijzen.

De richtlijn zegt in artikel 2 dat men elkaars rijbewijzen erkent. In artikelt 4 onder 4 b regelt de bevoegdheid voor de rijbewijs categorie B. Maar het belangrijkste over dit punt staat in artikel artikel 6 onder 3 van de EG richtlijn. Daar is bepaald dat categorie B ook voor de cat A1 motorfietsen mag gelden maar dat deze bevoegdheid uitsluitend voor het eigen grondgebied geldt en dat daarom deze bevoegdheid niet op het rijbewijs wordt vermeld.

Dus staat het niet op uw rijbewijs dan mag u in Spanje, België of welk land dan ook NIET met lichte motor rijden. Een bekeuring is tot daar aan toe, maar u rijdt dan zonder rijbewijs en bent dus niet verzekerd.

Lees het hele verhaal hier!

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Een reactie plaatsen

Campings en camperplaatsen Zeeland 15 mei deels open

Campings en camperplaatsen Zeeland 15 mei deels open

Vanaf vandaag mogen de stortplaatsen van chemische toiletten weer op. De andere voorzieningen blijven gesloten. Het sanitair moet tot 1 juni gesloten blijven.

Vanaf 15 mei mogen 50% van de slaapplaatsen weer gebruikt worden, vanaf 29 mei 75% van de plaatsen, mist de zorgcapaciteit verantwoord blijft, Lees het stappenplan bij de Veiligheidsregio.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Een reactie plaatsen

Coronanieuws en campers

Coronanieuws en campers

De Zeeuwse regels voor recreatief nachtverblijf zijn een klein beetje versoepeld. Alhoewel veel ondernemers daar blij mee zijn verbaast het ons, dat er geen voorzieningen, hoe klein ook voor campers zijn getroffen.  De camperplaatsen blijven daarmee leeg. Eigenaars met plezierbootjes met vast ligplaats en sanitaire voorzieningen mogen daar wel gebruik van maken. Ook mogen zij chemische toiletten legen.  Het zou dan logisch zijn als ook campers die regelmatig Zeeland aandoen ook weer deels gebruik van camperplaatsen mochten maken. Wij vinden de bepalingen vreemd van enige eenheid is in Zeeland, maar ook landelijk is hier geen enkele sprake van.

Alhoewel het landelijk advies is BLIJF THUIS, toch wordt recreatief overnachten weer gedeeltelijk toegestaan. De eenheid is overigens ver te zoeken en vaak onduidelijk. In de ene regio eb je welkom en mag je een chemisch toilet legen, in de andere regio niet.

Wij hebben de regels per veiligheidsregio (dus niet per Provincie) uitgezocht en deze kunt u vinden op deze pagina. Wij proberen het dagelijks bij te werken, zodat het overzicht actueel blijft.

Onze excuus voor het lege berichtje dat u kreeg, een foutje.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , | Een reactie plaatsen

Nieuws

Nieuws

Share
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Enkele veiligheidsregio’s verruimen de mogelijkheden om te camperen.

Enkele veiligheidsregio’s verruimen de mogelijkheden om te camperen.

Toeristen mogen binnenkort weer in hun Zeeuwse vakantieverblijf overnachten

UPDATE 17:30 UURMIDDELBURG – Vanaf vrijdag 1 mei mogen eigenaren van een tweede woning, stacaravan of boot weer zelf van hun vakantieverblijf in Zeeland gebruik maken. Recreatieondernemers mogen 15 procent van de slaapplaatsen verhuren. Daarmee is een eerste stap gezet in het toelaten van ‘recreatief overnachten’ in de provincie. Voor camperen is er eigenlijk nog geen ruimte, zie deze tabel. Bij overtreding riskeert men een boete van 390 euro per persoon exclusief 9 euro administratiekosten.

Rotterdam-Rijnmond en Brabant

Ook zijn de bepalingen voor Rotterdam-Rijnmond en Brabant aangepast. Zie hiervoor onze website Camperpunt.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , | Een reactie plaatsen