Ongeldig verkeersbord

Ongeldig verkeersbord

Verkeersborden zijn alleen geldig als deze zijn opgenomen in de Bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV). Ondanks dat komen we dit verkeersbord regelmatig tegen.  Het bord is niet genoemd in de Bijlage 1 van het RVV en derhalve niet rechtsgeldig. Bijzonder dat veel gemeenten het toch gebruiken en daarmee alleen een probleem en verwarring veroorzaken.  Alleen de in bijlage 1 bij het RVV 1990 opgenomen verkeersborden hebben een wettelijke basis en daarop kan de politie of de toezichthouder handhaven. Op dit bord kan dus niet gehandhaafd worden.

Ook dit verkeersbord wordt niet in de bijlage 1 van het RVV genoemd en daarmee ook niet rechtsgeldig. Maar is gebaseerd op de Algemene Plaatselijk Verordening. Men kan dan handhaven op grond van de APV.

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

België geeft oranje reisadvies voor drie provincies

België geeft oranje reisadvies voor drie provincies

België geeft oranje reisadvies voor drie provincies: ‘Dit raakt horeca aan kust heel hard’

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor een deel van Nederland aangepast. Voor de provincies Zeeland, Noord-en Zuid-Holland geldt nu code oranje. Belgen die in een van de provincies geweest zijn, krijgen het advies zich te laten testen en uit voorzorg in quarantaine te gaan. Delen van Frankrijk en Zwitserland kregen zelfs code rood. Lees meer in de PZC.

Campings – Camperplaatsen

Dit raakt niet alleen de horeca, maar zal ook invloed hebben op de campings en camperplaatsen, met name die veel Belgische klanten hebben.  Belgen moeten na een bezoek aan deze provincies in quarantaine.

Laten we ons allemaal aan de voorschriften van de overheid houden.

Bij klachten: laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is. Was vaak je handen met water en zeep. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Schud geen handen. Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen. Vermijd drukte. Werk zoveel mogelijk thuis.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Caddy mini-camper/ forse toename jonge camperbezitters

Caddy mini-camper/ forse toename jonge camperbezitters

VOLKSWAGEN SCHETST CADDY MINI-CAMPER

Ook van de nieuwe generatie Volkswagen Caddy komt een zeer compacte camperversie. Die auto heet voortaan niet meer Caddy Beach, maar zal als Caddy Mini-Camper door het leven gaat. Volkswagen laat nu de eerste schetsen van die kampeervariant zien. Lees meer in autoweek.

Forse toename van jonge caravan- en camperbezitters in coronatijd

Uit cijfers van BOVAG en RDC blijkt dat vooral meer jonge mensen sinds de uitbraak van het coronavirus een caravan of camper hebben aangeschaft. Het aantal caravaneigenaren in de leeftijd tot en met 35 jaar nam tussen 1 april en 1 juli 2020 met 6,6 procent toe tot bijna 18.000 en bij de campers steeg dat aantal met 17,2 procent tot ruim 4.600.

In de jongste leeftijdscategorie van 18 tot en met 25 jaar groeide het caravanbezit zelfs met 7,2 procent, terwijl het aantal caravaneigenaren van 65 jaar en ouder juist met 1,9 procent afnam. In totaal stonden er op 1 juli dit jaar 422.127 caravans geregistreerd in Nederland, oftewel marginaal minder dan drie maanden eerder. Dat betreft caravans boven de 750 kilogram met een eigen kenteken; lichtere caravans voeren -evenals vouwwagens- het kenteken van de trekauto en komen niet in de statistieken voor. In Groningen en Flevoland steeg het aantal jonge caravanbezitters tot en met 35 jaar in het vorige kwartaal met ongeveer 9 procent, terwijl die stijging in Limburg, Noord-Brabant en Overijssel tussen de 5 en 6 procent bedroeg.

Recordaantal kampeerauto’s
Gedurende het tweede kwartaal van 2020 nam het camperbezit onder de jongste groep van 18 tot en met 25 jaar met maar liefst 26,8 procent toe. Bij de 65-plussers bedroeg die stijging slechts 1,5 procent. Het totale aantal kampeerauto’s in Nederland steeg in die drie maanden met 3,2 procent tot een recordaantal van ruim 135.000, waar er vijf jaar geleden nog geen 100.000 werden geteld. Het aantal jonge kampeerautobezitters tot en met 35 jaar steeg in Flevoland tussen 1 april en 1 juli met bijna 10 procent. In Utrecht, Noord- en Zuid-Holland nam dat aantal met meer dan 20 procent toe.

Nostalgisch en coronaproof
Volgens Siewert Gorter, voorzitter van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven, tonen deze cijfers dat kamperen het perfecte vakantie-alternatief vormt: “Voor jongeren en voor gezinnen met kleine kinderen is de camping natuurlijk de ultieme vakantiebestemming. Nu verre reizen en all-inclusive vakanties voor velen geen optie zijn, kijkt iedereen naar wat er wél kan. Kamperen blijkt dan ineens niet alleen een geweldig alternatief, maar ook nog eens coronaproof. Bovendien denken jongeren met en zonder kinderen al gauw met een warm gevoel terug aan de mooie tijd vroeger op de camping met hun eigen ouders. De 300 caravan- en camperbedrijven die bij BOVAG zijn aangesloten hebben een moeilijk voorjaar gehad met heel veel onzekerheid. In dat voorjaar hadden alle zaken juist op volle toeren moeten draaien, we zijn immers seizoensgebonden. De toenemende interesse voor kamperen maakt ons jaar vooralsnog enigszins goed.”

Totaal aantal kampeerauto’s in bezit van mensen tussen 18 en 35 jaar, naar provincie:

Totaal aantal caravans in bezit van mensen tussen 18 en 35 jaar, naar provincie:

Share
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Druk in Zeeland

Druk in Zeeland

Vanmiddag met de motor een rondje gereden langs het Veerse Meer en over de Kattendijksedijk tussen Kattendijke en Wemeldinge.  Het was overal druk met campers, in de files, waar ik langs reed, maar ook langs het Veerse Meer en op de diverse camperplaatsen. Het is eigenlijk veel te druk. Langs het Veerse Meer zag ik wel deze mooie Opel Blitz als camper.

Wilt u naar Zeeland, zorg dan eerst voor een plaats om te overnachten. Vrij overnachten vindt men hier nog steeds strafbaar en er wordt bekeurd.

Gebruik parkeerplaats.

Langs de Kattendijksedijk bij Kattendijke, gemeente Goes, zag ik een camper op de parkeerplaats staan met 4 a 5 stoeltjes ervoor. Door deze mensen werd een groot gedeelte van de parkeerplaats gebruikt anders dan voor parkeren. Nooit doen, zeker niet op een plaats waar je overal langs de waterkant kan staan met je stoeltjes buiten.  Het is slecht voor de naam van camperaars en het is strafbaar in de APV van de gemeente. Je mag de weg en weggedeelten alleen overeenkomstig de bestemming (parkeren) gebruiken. (artikel 2:10 APV gemeente Goes).

Share
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Gaaf! In deze Twentse stad mag je tussen het winkelend publiek kamperen

Gaaf! In deze Twentse stad mag je tussen het winkelend publiek kamperen

ENSCHEDE – In het weekend van 15 en 16 augustus mogen maximaal 40 kampeerliefhebbers met hun camper overnachten op het Van Heekplein. ‘s Avonds wordt er live muziek gespeeld en is er een pubquiz. Wie wil?

Lees meer in de Tubantia

Share
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

92 kampeerauto eigenaren op de bon geslingerd in Tarifa

92 kampeerauto eigenaren op de bon geslingerd in Tarifa

CÁDIZ – De politie van de kustplaats Tarifa in de provincie Cádiz in Andalusië heeft sinds 23 juli een totaal van 92 kampeerauto en camper eigenaren een bekeuring gegeven voor het parkeren, kamperen en overnachten op plaatsen waar dat volgens de regels niet is toegestaan. Lees meer bij Spanje Vandaag.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Camperplaatsen Terneuzen

Camperplaatsen Terneuzen.

Betalen voor camperplek in Terneuzen: ‘Dit gaat echt problemen geven, vooral voor de ouderen onder ons’

Het nieuwe systeem om te betalen voor camperplaatsen in de gemeente Terneuzen kan de bezoekers nog niet bekoren. Meerdere gasten zijn vertrokken, anderen kregen het niet voor elkaar om te betalen. Lees meer bij Omroep Zeeland.

Het betalen gaat met de Aan-Uit App. Het is handig als u deze op uw smartphone of tablet zet en de werking vooruit leest. Nadat u bent ingelogd op de app wordt uw locatie automatisch bepaalt of kunt u zelf een locatie kiezen. Hierna kunt u het AanUit.net punt selecteren en aanzetten. Ook kunt u in de app uw lopende of historie zien. Het starten (aan) en stoppen (uit) van leveringen gaat letterlijk met “een druk op de knop”! Steeds meer camperplaatsen werken met deze App. Op deze kaart ziet u de lokaties.

Drukte op camperplaatsen/campings.

Door de coronaproblemen blijven veel mensen in Nederland, maar er komen ook veel mensen uit de omringende landen. Het is dan, zeker aan de kust, aan te raden om te reserveren. Natuurlijk hoort reserveren niet echt bij camperen, maar geen plaats kunnen vinden is natuurlijk nog minder leuk.

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Een reactie plaatsen

Camperplaats Sas van Gent

Omwonenden zijn overlast camperterrein Sas van Gent helemaal zat

Gedumpte containerzakken vol met afval en ontlasting in de bosjes. Omwonenden zijn de overlast die het camperterrein in Sas van Gent met zich meebrengt meer dan zat. Lees meer bij Omroep Zeeland.


Formeel mogen er twee campers staan, maar het staat er helemaal vol en mensen denken dat alles kan. Jammer dat een kleine groep camperraars het voor iedereen verzieken. Lozen in de natuur is nooit een excuus. Bedenk dat het een milieudelict is en bij ontdekking het veel geld kost en terecht.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Verkeerscontrole voor veilige zomervakantie | politie.nl

https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/18/06–verkeerscontrole-in-den-haag-voor-veilige-zomervakantie.html

Share
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Camperplaatsen Hansweert en Hoedekenskerke

Camperplaatsen Hansweert en Hoedekenskerke.

In 2022 worden de dijken bij Hansweert met drie meter verhoogt, dat betekent dat de huidige camperplaats (tijdelijk) verdwijnt en later mogelijk op een andere plaats terug komt. Of de camperplaats terug komt zal ook veel van de camperraars afhangen, hou het daarom netjes en 5 campers is echt het maximum.

Bij de jachthaven in Hoedekenskerke, eveneens aan en met uitzicht op de Westerschelde, is een nieuwe camperplaats voor drie campers. Het lozen van grijs en zwart water is niet mogelijk.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Een reactie plaatsen