Beveiliging tegen inbraak en brand.

Heel vaak zijn er discussies over beveiliging van de camper op sociaal media. We lezen vaak dat beveiliging alleen maar voor extra schade zorgt en als ze willen ze toch binnenkomen. Natuurlijk is dat waar, maar men vergeet dan toch een aantal andere aspecten.

Een inbreker hoeft niet slim te zijn om te weten dat er altijd wat te halen is in de camper. Immers we zijn op reis en dan heb je van alles en nog wat bij je. We willen het risico op inbraak dan ook zoveel mogelijk voorkomen. Egoïstisch gezegd, ik heb liever dat ze bij de buren inbreken dan in mijn camper.

Inbrekers willen niet ontdekt worden, ze hebben dan ook een hekel aan licht, lawaai, maar willen ook snel hun slag slaan. We moeten ze het dus moeilijker maken en rekening houden met de ontdekkingskans. Op Camperpunt beschrijven we hoe u dit kunt doen.

Naast inbraakbeveiliging is er ook aandacht nodig om brand te voorkomen. In de jaren dat we camperen hebben we al meerdere malen gezien dat er brand uitbrak in een camper. Omdat we zelf geen deskundige zijn op dat gebied hebben we advies gevraagd aan deskundigen. U leest er hier meer over.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Beveiliging tegen inbraak en brand.

Kerstmarkten, Sinterklaas en Kerst cadeaux en meer

Kerstmarkten

Veel Kerstmarkten zijn open, zie deze link. Bekijk of u deze markten kunt bezoeken en aan welke corona eisen u moet voldoen.

Feestdagen

De feestdagen zijn weer in aantocht. Wist u dat u via onze website veel zaken kunt bestellen en daarmee helpt om de websites in de lucht te houden? Via onze webshop kunt u veel artikelen online bestellen. De prijs blijft gelijk, maar wij ontvangen een klein percentage van de verkoop.

Handige weetjes

Wij hebben veel handige zaken en weetjes verzameld. zie Camperpunt.

Corona

Door de corona maatregelen wordt reizen aan meer regels gebonden. Van enige eenheid is weinig sprake. Eerder hielden zij de regels per Europees land bij, maar dat is ondoenlijk door de steeds wisselende maatregelen. Wij adviseren u om Nederlandwereldwijd te raadplegen. Ook adviseren wij om niet bij grote steden in de buurt te overnachten, gezien de vele rellen in de steden.

Reis veilig en geniet ervan!

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Kerstmarkten, Sinterklaas en Kerst cadeaux en meer

Leven in een camper zonder vaste woon-of verblijfplaats.

Wonen in een camper.

Caloe van Dijk | woont en werkt in haar camper Caloe van Dijk gaf haar vaste woon- en werkplek op om in een camperbusje te leven. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. „Goeeedemorgen! U mag hier niet slapen hè! Lees meer in het NRC.

Ook wordt zij door de gemeente uitgeschreven als vertrokken met onbekende bestemming.  Lees daar meer over op onze website.

Checklisten

Op onze website staan meerdere checklisten, zoals wintersport, winterstallling, aankoop camper en veel meer.

Handige weetjes.

Camperpunts handige weetjes op heel veel gebieden, kijk maar eens hier!

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Leven in een camper zonder vaste woon-of verblijfplaats.

Parkeren en overnachten.

Heel vaak wordt er gesproken over “wildkamperen”, als we het over buiten een camping of een camperplaats overnachten hebben.  Maar er is helemaal geen sprake van kamperen.

Camperen is heel iets anders dan kamperen. Veel mensen verwarren het woord “camperen” met kamperen. Er zijn meer verschillen dan overeenkomsten tussen de achterliggende werelden. Kamperen doe je altijd op een camping. “Camperen” is het rondreizen met een camper. In België noemen ze het daarom ook een zwerfauto.

Mensen die met een camper (langere tijd) op campings staan, camperen dus niet, zij kamperen. Dat is prima, maar zij camperen dus niet.

Een campergebruiker (camperaar) is iemand die overdag de camper gebruikt om leuke dingen te doen en in de loop van de middag/ avond een plaatsje zoekt om te overnachten. Dat is camperen.

We moeten het dus niet over “wildkamperen” hebben, maar over “parkeren en overnachten”.

Waarom? Het is de toon die de muziek maakt. Veel mensen zullen zeggen wat maakt het nu uit hoe je het noemt, ik denk heel veel. Parkeren en overnachten geeft aan dat je de camper parkeert zoals in de verkeerswetgeving is toegestaan. Slapen lijkt me in Europa niet verboden, dat zou in strijd met veel rechten zijn.

Zie ook: Geef camperbezitters de ruimte waar zij recht op hebben.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Parkeren en overnachten.

Vakantieparken en roofinvesteerders

Vakantieparken in Nederland komen steeds vaker in het bezit van buitenlandse investeringsmaatschappijen met een bedenkelijke reputatie. De parken die in handen zijn van of beheerd worden door grote ketens als Roompot zijn voor meer dan de helft (namelijk 175 parken, wat neerkomt op 54 procent) in handen van Amerikaanse investeringsmaatschappijen. Dat blijkt uit een onderzoek van Kassa. Lees meer bij Kassa

Zaterdag 6 november 2021 om 19.05 besteedt Kassa hier aandacht aan.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Vakantieparken en roofinvesteerders

Camping Den Driesch, Valkenburg

Peter Gillis, vakantieparkenmagnaat en bekend van de televisieserie Massa is Kassa, heeft camping Den Driesch in Valkenburg overgenomen. Hij gaat het terrein omtoveren tot ‘Stadsresort Valkenburg’.

Gillis is een bekende in de regio en verknocht aan de camping. “Ik kwam er privé vaak met mijn camper. Sta er meerdere keren per jaar”, vertelt hij maandagmiddag. “We hebben vandaag alles ondertekend met de notaris. We doen zo even een borreltje met de familie om het te vieren.”

Lees meer op 1Limburg.

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Camping Den Driesch, Valkenburg

Winterbanden

Veel mensen gaan ook in de winter met de camper of caravan op stap om bijvoorbeeld te overwinteren.  In Europa bestaat er geen uniforme regeling waar het winterbanden betreft, maar steeds meer landen scherpen de regels aan. Winterbanden zijn dan ook aan te raden in de periode van 1 november tot half april om aan de meeste landenbepalingen te voldoen. Wij hebben een overzicht samengesteld op Camperpunt.

Gaat u overwinteren dan is deze pagina handig om eens te lezen! Ook bent u natuurlijk welkom op de facebook pagina “Overwinteren met de camper / langer op reis“. En tenslotte vergeet niet de coronamaatregelen van de landen waar u heengaat of doorkomt te bekijken. Deze maatregelen wisselen op dit moment snel.

Veilige reizen!

 

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Winterbanden

Langer op reis of overwinteren en uw verzekeringen.

Tips kampeerauto- caravanverzekeringen.

 1. Kijk of uw camper- of caravan verzekering langere reizen dekt. (Soms mag je maar enkele maanden aaneengesloten in buitenland zijn, daarna vervalt de dekking).
 2. Kijk of de landen die u wilt bezoeken onder de verzekering vallen.
 3. Soms zijn aardbevingen, epidemieën en andere natuurrampen uitgesloten (denk aan gaswinning).
 4. Gaat u permanent in de camper/caravan wonen, dan dekken veel camperverzekeringen dat niet. Hetzelfde geldt bij verhuur/leasen van de camper.
 5. Schade of verlies door diefstal, joyriding of vermissing is vaak uitsluitend gedekt als de kampeerauto deugdelijk afgesloten was en de sleutels zich niet in de kampeerauto bevonden.
 6. De verzekeringen vervallen vaak bij fiscale- of fiscaalrechtelijke geschillen met (overheids)instanties. Hieronder vallen ook geschillen over heffingen en
  heffingsvrije hoeveelheden retributies, bijdragen, leges, invoerrechten en accijnzen.
 7. Geen vergoeding van kosten en geen hulp verlening bij uitval van uw camper door slecht onderhoud, slechte staat of overbelasting van de camper of aanhangwagen.
 8. De verzekering vervalt als niet aan de voorwaarden van de Wet aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen is voldaan. (bijv. schorsing)

Tips reisverzekeringen.

 1. Zorg dat uw reisverzekering de duur van uw vakantie of overwinteren dekken. Bij een doorlopende reisverzekering mag je vaak maar 30 aaneengesloten op reis zijn. Verleng uw doorlopende reisverzekering indien nodig naar 180 of 360 dagen.
 2. Bekijk of uw huisdier onder de reisverzekering valt (denk aan repatriëren e.d.).
 3. Bekijk of u een overnachtingsbewijs bij uw reisverzekering moet overleggen, zeker als u vrij wilt overnachten is dat niet voorhanden.
 4. Corona, zie de pagina van de ANWB.

Overig

 1. Bekijk hoe lang uw woning onbewoond mag zijn voor uw inboedel en
  opstalverzekering.

Meer tips over overwinteren en langer op reis vindt u op camperpunt. Heeft u andere vragen zie ons uitgebreide trefwoordenregister.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Langer op reis of overwinteren en uw verzekeringen.

Gasvuladressen, trefwoordenregister en meer.

Gasvuladressen

Sinds lange tijd houden wij de gasvuladressen bij in Europa. U kunt deze adressen voor eigen gebruik donwloaden. Zie Camperpunts gasvuladressen.

Trefwoordenregister

Omdat we meerdere websites hebben en heel veel informatie voor camperaars en caravanners hebben we een trefwoordenregister opgesteld. Handig als u informatie zoekt. Zie het trefwoordenregister.

Facebook.

Onze facebookpagina’s:

Reclame

Tot slot hebben we mooie reclame mogelijkheden voor bedrijven.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Gasvuladressen, trefwoordenregister en meer.

Camper en caravan diefstallen

Steeds vaker lezen we dat campers en caravans gestolen worden, van een Duits echtpaar de camper met hun hondje. Vreselijk als je zoiets overkomt. Natuurlijk is diefstal nooit helemaal te voorkomen, maar door het nemen van de juiste maatregelen is de kans vele malen kleiner. Er wordt altijd gesproken over “Voorkomen van Misdrijven”, zelf heb ik het liever over “Verplaatsen van misdrijven”.  Mensen die uit zijn op diefstal laten zich niet snel terugschrikken, maar willen ook snel kunnen werken. Inbrekers hebben een hekel aan alles wat de kans op betrapping vergroot, dus bijv. licht en geluid. Wij hebben over beveiliging geschreven op onze websites. Zie:

Voorkomen is beter dan genezen!

Mocht uw camper of caravan toch gestolen worden, handel dan zo snel mogelijk. Wij hebben de eerste maatregelen beschreven in een “Stappenplan diefstal camper of caravan“. Deze stappen zijn van belang voor Nederlandse en Belgische campers en caravans.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Camper en caravan diefstallen
Bookmark this page
Translate
%d bloggers liken dit: