Autobelastingen

ANWB, BOVAG, NATUUR & MILIEU, RAI VERENIGING EN VNA PRESENTEREN HAALBAAR EN BETAALBAAR PLAN:

VIA NIEUWE AUTOBELASTINGEN NAAR VERKEER ZONDER UITSTOOT

ANWB, BOVAG, Natuur & Milieu, RAI Vereniging en VNA (vereniging autoleasemaatschappijen) presenteren vandaag een geheel uitgewerkt, haalbaar en betaalbaar plan voor de hervorming van de autobelastingen aan de informateur en aan alle politieke partijen. Deze unieke coalitie stelt voor om de autobelastingen in Nederland eenvoudig, stabiel en voorspelbaar te maken en ze te laten bijdragen aan het halen van de aangescherpte klimaatdoelen voor 2030 en het einddoel om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Waarbij mobiliteit voor iedere Nederlander betaalbaar en bereikbaar blijft. De coalitie vraagt de formerende partijen het plan integraal mee te nemen in de formatiebesprekingen.

Het huidige autobelastingsysteem is complex, remt vergroening en maakt de markt grillig. En daardoor is de autokoper afwachtend. Bovendien is het huidige systeem onhoudbaar als het gaat om de overheidsinkomsten. Tegelijkertijd moet de sector mobiliteit bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelen, die met de Europese Green Deal onlangs verder zijn aangescherpt (55 procent minder CO2-uitstoot in 2030 ten opzichte van uitstoot 1990).

Betalen naar Gebruik
De opstellers van het plan stellen voor het huidige autobelastingsysteem te vervangen door Betalen naar Gebruik (BnG). De coalitie kiest voor een variant waarin het tarief per kilometer wordt gebaseerd op de CO2-emissie van het voertuig. De invoering van dit nieuwe stelsel moet volgens de opstellers zo snel mogelijk in een kaderwet worden vastgelegd om een soepele overgang voor iedereen mogelijk te maken. Het invoeren van BnG kost namelijk minimaal 8,5 jaar. BnG kan daardoor geen rol spelen in de CO2-reductie richting 2030, maar is voor de periode daarna cruciaal. De coalitie komt daarom ook met plannen voor de periode 2022 – 2030. Deze omvatten onder andere:

 • Zo snel mogelijk Betalen naar Gebruik (BnG) invoeren met een tarief gebaseerd op uitstoot; de invoering daarvan nú in een kaderwet vastleggen;
 • Snelle instroom van nulemissievoertuigen om fossiele kilometers structureel te vervangen door emissievrije kilometers;
 • Sturing op gedrag: prikkels inbouwen in het huidige fiscale systeem om bewuste keuzes te maken in aankoop en reisbewegingen;
 • Gericht inzetten van verantwoorde biobrandstoffen en synthetische brandstoffen daar waar nul-emissie nog niet mogelijk is.

Meer milieuwinst, minder kosten
Onlangs presenteerde de studiegroep Van Geest in opdracht van het kabinet een studie (“Bestemming Parijs”) met maatregelen om de verhoogde klimaatdoelen te behalen. Hierbij lag de nadruk vooral op instroom van nulemissievoertuigen. De coalitie richt zich meer op het efficiënt behalen van de CO2-doelen en bereikt met haar pakket maatregelen een grotere CO2-reductie dan de voorstellen van Van Geest, tegen een kwart minder kosten, waarbij veel minder marktverstoring plaatsvindt. Bovendien wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de verlaging van de uitstoot van stikstofoxide (NOx), omdat er nog steeds sprake is van snelle instroom van nulemissievoertuigen.

Politieke steun
Het plan wordt gesteund door vijf (ex-)politici van links tot rechts. Zij hebben in het proces meegedacht en steunen aanpak en plan op persoonlijke titel. Het betreft:

 • Anne-Marie Jorritsma (VVD, oud-minister van Verkeer en Economische Zaken),
 • Menno Snel (D66, oud-staatssecretaris Financiën),
 • Jolande Sap (GroenLinks, oud-woordvoerder Financiën),
 • Karien van Gennip (CDA, oud-staatssecretaris Economische Zaken)
 • Sharon Dijksma (PvdA, oud-staatssecretaris Economische Zaken, oud-woordvoerder Verkeer).

Kijk voor het volledige plan op toekomstautobelastingen.nl.

N.B. Alhoewel het een kaderplan is, staat er nog niet in over kampeerauto’s en mensen met een aangepast voertuig vanwege hun handicap.


Camper verhuren

Een aantal mensen wil hun camper verhuren, vaak levert dat problemen op met de verzekering en wegenbelasting Om dit goed te regelen kun je prima verhuren via Goboony. Via onze website krijgt u een leuke fotoshoot gratis.

Testen accessoires

Wij testen regelmatig accessoires handig voor mensen met een camper of een caravan. Zie Camperlanden.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Autobelastingen

Testen accessoires

Regelmatig testen wij accessoires voor campers en/of caravans. In dit bericht aan dacht voor de digitale disselweger van Reich, Gripptek en de kleinste hogedrukreiniger van Kärcher, de K- Mini.

De disselweger werkt prima en beter dan vele andere disselwegers. Hij is nauwkeurig wat je van de wegers die op een pootje onder de koppeling staan niet kunt altijd kunt zeggen. Het verslag, dat we steeds zullen aanvullen vindt u hier.

 

Gripptek, de herbruikbare tap, hier kun je allerlei zaken van 2 tot 4 kg mee ophangen. Wij hebben diverse artikelen in de caravan geplakt, zodat we ook gaan ervaren of het tijden het reizen blijft hangen. Een produkt dat tot nu toe ontzettend handig blijkt voor de camper en de caravan, omdat het zonder schade te verwijderen is.

De K Mini reiniger van Kärcher. Zoals we gewend zijn van Kärcher werkt ook deze hogedrukreiniger prima en is heel makkelijk mee te nemen in de camper of caravan, maar ook voor het gebruik thuis.

 

Meer door ons geteste produkten vindt u op onze website camperlanden.eu . Handig om voor u iets aanschaft te kijken naar onze ervaringen. Het zijn allemaal zaken die handig zijn voor zowel de camper als caravan.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Testen accessoires

Spanje- handige weetjes en meer

Spanje

MADRID – De Spaanse caravaning sector denkt dat meer dan het afgelopen jaar de zomer 2021 vooral druk zal worden op het platteland en met name wat betreft camper en kampeerauto toeristen. In 2020 was al een tendens te merken dat er meer campers dan ooit op de Spaanse wegen reden maar dit jaar verwacht men er nog meer. Lees meer in Spanje vandaag!

Uit informatie blijkt dat ook veel campings/camperplaatsen waar gereserveerd kan worden vol geboekt zijn de komende wintermaanden.

Handige weetjes.

We hebben weer een aantal handige weetjes toegevoegd aan onze pagina. Dit door aangedragen handige tips. Heeft u handige tips, dan horen we dat graag. Zie Camperpunt.

Camper verhuren

Een aantal mensen wil hun camper verhuren, vaak levert dat problemen op met de verzekering en wegenbelasting Om dit goed te regelen kun je prima verhuren via Goboony. Via onze website krijgt u een leuke fotoshoot gratis.

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Spanje- handige weetjes en meer

Grote brand camping Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE – Op het terrein van een camping aan de Hogeweg in Burgh-Haamstede zijn gisterochtend zeker vijf stacarvans in brand gevlogen. De brandweer heeft opgeschaald naar een grote brand vanwege de grote rookontwikkeling. Lees meer in bij HVZeeland.

   • –  – –

Brand komt altijd onverwacht. Veel mensen met campers en caravans zijn er ook onvoldoende op voorbereid. Het voorkomen en blussen van brand in de camper is dan ook iets om bij stil te staan. Maar gaat het branden dan is het redden van de inzittende het belangrijkste. De belangrijkste zaken m.b.t. brandbeveiliging staan op Camperpunt.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Grote brand camping Burgh-Haamstede

Je camper verhuren?

Wist je dat je eenvoudig je camper kosten kunt terugverdienen, en meer? Via Goboony verhuur je je camper veilig en eenvoudig. Zo verdien je al snel € 800 per week in het hoogseizoen. Verhuren is en blijft gratis, en dankzij de eigen dagverzekering van Goboony ben je automatisch gedekt voor verhuur. Natuurlijk zonder extra hoge jaarpremie of verborgen kosten.

Sinds vorig jaar is de vraag naar campers bovendien enorm toegenomen, dus nieuwe verhuurders op het platform krijgen al binnen enkele uren hun eerste huurverzoeken binnen. Het is dan ook geen wonder dat veel eigenaren een flink extra inkomen overhouden aan de verhuur. Zo gaan ze zelf gratis op reis, en sparen ze bijvoorbeeld voor een nieuwe camper.

Ben je benieuwd of dit ook wat voor jou is? Bereken dan snel eens wat je met jouw camper zou kunnen verdienen, of download het gratis e-book.

Speciaal voor bezoekers van Camperpunt :

Als je nu begint met het verhuren van je camper, krijg je gratis een professionele fotoshoot van je camper. Met professionele foto’s kun je namelijk meer boekingen verwachten! Vul hiervoor bij het aanmaken van je advertentie de promocode Camperpunt in. Je kunt de advertentie hier aanmaken!!!

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Je camper verhuren?

Wonen op een camperpark

Omdat steeds meer mensen op één van de drie camperparken gingen wonen hebben wij indertijd gekeken naar de juridische basis hiervan.  Natuurlijk een geweldige woning als je veel onderweg bent, maar alle drie de parken hebben een recreatie bestemming en geen woonbestemming. Wat betekent dat, ook als men 120 dagen op stap is met de camper. Omdat we vragen kregen hebben wij opnieuw een en ander bekeken en komen tot de volgende conclusie:

 • men woont er in strijd met het bestemmingsplan (ook als men 120 dagen weg is);
 • de gemeente is verplicht je in te schrijven op de plaats waar je verblijft, ondanks dat dat in strijd met het bestemmingsplan is;
 • alle drie de gemeenten geven aan dat wonen op de parken in strijd met de bestemming is.

De volledige uitwerking vindt u op Camperpunt, wonen op een recreatiebestemming, voor belangstellenden is het ook handig om de pagina wonen in de camper te lezen.

Wij zijn benieuwd naar mensen die een goed oplossing hebben voor beide onderwerpen.

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Wonen op een camperpark

Canaal Digitaal neemt Joyne over

Canaal Digitaal neemt Joyne over. Op de website van Joyne is te lezen: ” Tv-aanbieder Joyne is gestopt met zijn activiteiten. Canal Digitaal zal ervoor zorgen dat de dienstverlening (tijdelijk) wordt voortgezet en dat Joyne klanten niet zonder signaal komen te zitten.  Zij bieden klanten van Joyne een ander abonnement aan. Hiervoor dient een andere CI+ module gekocht te worden. Canal Digitaal heeft de eigen dealers al geïnformeerd dat huidige Joyne-abonnees deze CI+ module voor de helft van de adviesprijs kunnen kopen als zij een abonnement van Canal Digitaal afsluiten.

Heel jammer dat Joyne failliet is verklaart en hierdoor Canal Digitaal weer het alleenrecht krijgt.

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Canaal Digitaal neemt Joyne over

Faillissement Joyne B.V.

Op 12-04-2021 is Joyne B.V. te Drachten (Friesland) door de rechtbank in Noord-Nederland failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr R. Verdonk. Het insolventienummer van deze zaak is F.17/21/18. De (hoofd)activiteit van Joyne B.V. is verzorgen en uitzenden van radio- en televisieprogramma’s.

Wat dit betekent voor mensen die via Joyne tv kijken is onduidelijk. Er zijn nog geen gegevens over overname bekent.

Zie ook het bericht op totaaltv, die geeft aan dat doorstart waarschijnlijk is.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Faillissement Joyne B.V.

Testen accessoires

We testen de kleinste Kärcher hogedrukreiniger ooit.  Met de K Mini brengt Kärcher zijn hogedrukreinigers nu ook naar de stad, de camper en de caravan. Dit compacte lichtgewicht model verwijdert vuil in een mum van tijd – net zoals zijn grote broers – maar dankzij het praktische formaat kan hij erg makkelijk worden vervoerd en opgeborgen.  Lees meer!

In de loop van de tijd hebben we heel veel artikelen getest en beschreven die handig zijn voor gebruik camper en caravan gebruikers, zoals Tye-Aid, Outdoor Eye, de Wifi buddy, wifi antennes en meer. U vindt deze artikelen via deze pagina.

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Testen accessoires

Diefstal camper en caravan voorkomen.

Beveiliging

We lezen dagelijks dat er campers en caravans worden gestolen. Het is daarom raadzaam om een aantal maatregelen te nemen.  De belangrijkste zijn de organisatorische maatregelen, daarna fysieke maatregelen en als sluitstuk de elektronische maatregelen. Om uw camper beter te beveiligen hebben wij de webpagina diefstal beveiliging gemaakt.

Diefstal

Mocht ondanks alles uw camper of caravan toch gestolen worden, dan kunt u de kans op terugvinden aanmerkelijk vergroten door ergens op internet gegevens te zetten die u overal kunt opvragen. Dit kan door bijvoorbeeld in een mailtje naar u zelf of door het op te slaan in Google Drive. Dit bijvoorbeeld in een Word document met wachtwoord. (Zorg voor goede wachtwoorden).

Zorg dat u altijd de volgende gegevens heeft.

 • Merk, type en kenteken van de camper
 • Dagwaarde van de camper/caravan
 • Plaats waar de camper/caravan gestolen is
 • Kilometerstand camper (zal lastig zijn om deze vooruit aan te geven, maar bijvoorbeeld de km stand bij vertrek van de reis. Pas het regelmatig aan).
 • Bijzonderheden Camper, denk aan accessoires, beschadigingen, bijzonderheden.
 • Serienummers van in de camper/caravan aanwezige goederen.
 • Foto’s van de camper/caravan, buiten en binnenzijde.
 • Gegevens van een eventuele tracker in de camper.
 • Gegevens van uw verzekeringsmaatschappij – naam, polisummer, telefoonnummer.

Gebruik  bij diefstal ons Stappenplan diefstal camper of caravan Het stappenplan kwam tot stand in overleg met de Nederlandse en Belgische politie,

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Diefstal camper en caravan voorkomen.