LPG gasfleshouder / Gratis camperplaatsen

Door de hoge gasprijzen wordt LPG steeds populairder onder camperbezitters

Keuringsinstantie DEKRA heeft de LPG-fleshouder van LPG Fix goedgekeurd voor de Duitse markt. De houder is gedurende vijftien maanden intensief getest op vervorming en verhitting. Alle testen zijn met glans doorstaan, waardoor de houder nu ook in Duitsland is toegestaan. Lees meer bij Verkeersburo’s . Het tanken van LPG is formeel verboden, zie het artikel op Camperpunt hierover.

Gratis camperplaatsen.

Steeds meer gemeentelijke camperplaatsen worden gesloten, nu weer in de Ronde Venen. De oorzaak is onder andere de druk van de Autoriteit Consument en Markt, maar aan de andere kant ook door vervuiling. Wij hebben, samen met andere camperaars, een aantal richtinggevende regels beschreven die handig zijn om deze zaken te voorkomen. Lees hier meer!

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor LPG gasfleshouder / Gratis camperplaatsen

Elektrische camper en caravan. Pensioenen

Elektrische camper

Mercedes-Benz Zwitserland is een samenwerking met bestelbusombouwer Sortimo aangegaan om een volledig elektrische camper te maken. Ze kwamen op de Mercedes-Benz EQV 300 Sortimo Camper Concept, die vooral geschikt is voor de kortere campertrips. De elektrische bus kan namelijk maximaal 365 kilometer op een volle acculading afleggen. Lees meer op MSN.

Elektrische caravan.

Airstream heeft een zieke elektrische caravan ontwikkelt genaamd eStream. De eStream is een nieuw concept van Airstream. Hiermee wil het bedrijf ook eigenaren van elektrische wagens aanmoedigen om met de caravan op vakantie te gaan. Maar om dit te doen moet het wel een erg speciale caravan zijn. Nou, dat is het ook. Deze caravan beschikt over 242 pk. Lees meer bij FHM.

Pensioenen.

Alhoewel het onderwerp niet direct past bij campers en caravans, besteden we er toch aandacht aan, omdat veel geabonneerden met pensioen zijn en wij het onderwerp belangrijk vinden.

Al meer dan veertien jaar lang zijn de huur van je woning, de prijzen in de supermarkt en de kosten van energie met recordsnelheden aan het stijgen terwijl het aanvullend pensioen niet omhoog gaat (niet geïndexeerd) of zelfs is gekort. Dit komt door foutieve rekenregels van de overheid die pensioenfondsen dwingen zich op papier arm te rekenen terwijl zij elk jaar rond de 6% rendement maken. Daardoor hebben gepensioneerden nu bijna 25% minder koopkracht dan in 2008, maar is het geld in pensioenfondsen gegroeid van 600 miljard (2008) naar bijna 2000 miljard (2022). Dat pensioengeld is je eigen geld, gespaard tijdens je werkzame leven, daarom moeten werkenden en gepensioneerden hier zelf zeggenschap over krijgen.

Hier komt nog eens bovenop dat de leeftijd waarop je met pensioen kunt gaan elk jaar verder stijgt, terwijl je na een leven lang hard werken gewoon met 65 jaar moet kunnen stoppen met werken, en bij zware beroepen eerder. Deskundigen bevestigen dat dit goed haalbaar en betaalbaar is. Ook wil het nieuwe kabinet nu de AOW los koppelen van de verhoging van het minimumloon, zodat gepensioneerden ook op dat vlak stil staan met hun inkomen terwijl de prijzen blijven stijgen. Overigens staat die soberheid voor gepensioneerden in schril contrast met het gegraai aan de top van pensioenfondsen, waar bestuurders zichzelf tot wel vier keer het salaris van de minister-president toekennen.

Op 31 januari is er een digitale bijeenkomst van de SP om mensen te informeren en te activeren om voor hun pensioen in actie te komen. Opgeven kan via deze link https://doemee.sp.nl/content/aanmeldpagina-online-pensioenavond  Eddie Bogaert en Martin Slingenberg werken aan de uitzending mee, zij zijn het gedoe met de pensioenen en de AOW spuugzat en willen o.a. via deze weg kijken hoe we tot gerichte acties kunnen komen dan wel aan gerichte acties kunnen meewerken.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Elektrische camper en caravan. Pensioenen

Steeds meer campers, wat zijn de gevolgen.

Er worden steeds meer campers verkocht. Logisch mensen willen reizen en reizen per vliegtuig is met Covid-19 niet echt veilig. Met campers overnacht je op plaatsen waar je mag parkeren, op camperplaatsen of op campings.

Maar wat zijn de gevolgen van de toename van het aantal campers?

In de landen waar je mag parkeren en overnachten is er geen probleem, plaatsen voldoende, als je tenminste vrij wilt overnachten. Het probleem zit hem vooral in camperplaatsen en campings, door te weinig camperplaatsen en plaatsen op campings die geschikt zijn voor campers is reserveren steeds vaker noodzakelijk. Met name in landen waar vrij overnachten verboden is, zoals Nederland is reserveren veelal noodzakelijk.

Wel komen er steeds vaker camperplaatsen bij, landbouwers en fruittelers overdag schakelen vaak deels over naar camperplaatsen. Daarnaast verwachten wij dat, zodra verre reizen weer veilig zijn, veel campers in de verkoop komen omdat mensen weer vliegreizen gaan doen.

Door de grote toename van campers is het reizen anders geworden. Eigenlijk moet je met een camper overdag leuke dingen doen en ’s avonds een plekje zoeken om te overnachten. Hopelijk komt die tijd weer terug.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Steeds meer campers, wat zijn de gevolgen.

Beveiliging camper en caravan

Diefstal van, een inbraak, overval of brand in je camper of caravan heeft een emotionele impact op degene die het overkomt. Het is dan ook goed om aandacht te besteden aan beveiliging om dit te voorkomen of de kans hierop sterk te verkleinen. Op de beveiligingspagina’s gaan we in op diefstal, inbraak- en brandbeveiliging. Er wordt over beveiliging veel geschreven. Ik benader het vanuit de politiepraktijk, waar ik naast veertig jaar ervaring,  meerdere opleidingen volgde op het gebied van Voorkoming Misdrijven en Preventie Coördinatie. Daarnaast studeerde ik aan de rechercheschool en deed o.a recherchewerk. Tenslotte leerde ik veel uit Audits (onderzoeken) welke ik mocht verrichten bij diverse rechercheonderdelen van de Nederlandse politie.

De beste raambeveiliging is voor ons op dit moment de ‘Security bar‘ die zowel voor camper als caravanramen te gebruiken is. De securitybar blokkeert het raam op effectieve wijze. Omdat het ook van buitenaf zichtbaar is, zal een inbreker zich tweemaal bedenken omdat het inbreken moeilijker is, langer duurt en veel lawaai zal veroorzaken. U kunt het prima combineren met de window lock. U leest meer op Camperlanden.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Beveiliging camper en caravan

Reizen met een beperking

Veel mensen hebben lichamelijke beperkingen. Natuurlijk ook mensen die reizen. Op onze website “Reizen met een beperking” hebben we daar veel informatie over verzameld.  Daarnaast bieden wij sinds vandaag ook de mogelijkheid om aangepaste voertuigen en hulpmiddelen te koop aan te bieden, of te koop te vragen. Dit mag op onze facebook pagina “Toegankelijk Nederland”.

Natuurlijk is daar ook de mogelijkheid om informatie uit te wisselen over alles wat lichamelijke beperking te maken heeft.

Wij hopen u ook daar te ontmoeten.

Onze websites:

Daarnaast beheren wij meerdere camper facebookpagina’s, met ruim 10 duizend leden en vele “vind ik leuks”, te weten:

Meepraten, zaken verkopen, reclame of testen van artikelen?

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Reizen met een beperking

Overwinteren

Veel mensen met een camper overwinteren graag in één van de zuidelijke landen. Wij hebben daar meerdere jaren ervaring mee, onze verslagen vind je op Camperlanden. Wij komen voornamelijk in Spanje en Portugal, maar ook landen als Marokko en Turkije zijn goed te doen in de winter. Om te overwinteren moeten er veel zaken voorbereid worden. Wij hebben daar op Camperpunt meer over geschreven. U vindt er tips en zaken van belang bij de voorbereiding van de reis.

Voor mensen die naar de wintersport gaan hebben we wintertips inclusief een checklist op onze website staan. Deze vindt u hier!

In deze tijd, waar reizen wordt afgeraden, moet men rekening houden met Covid, de maatregelen per land staan op Nederlandwereldwijd.nl bij reisadviezen. Daarnaast is het goed om de dekking van de diverse verzekeringen te bekijken. Veel mensen weten niet dat doorlopende reisverzekeringen maar een beperkte duur van aaneengesloten reizen hebben of dat de inboedel verzekering van de woning kan vervallen als de woning langdurig leeg staat.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Overwinteren

Koken in de camper of caravan.

Recepten

Nu veel restaurants gesloten zijn, moet er vaker in de camper of caravan gekookt worden.  Wij hebben al eens eerder mensen gevraagd om recepten aan te leveren die eenvoudig in de camper of caravan te bereiden zijn. U vindt die op Camperpunt onder recepten. Natuurlijk kunt u de recepten ook thuis gebruiken. Heeft u ook leuke recepten, dan plaatsen wij die ook graag op deze pagina. Recepten kunt u mailen naar info@camperpunt.nl

Handige weetjes bij het koken in de camper.

Broodjes

Voor broodjes. Hapjespan, metalen onderzettertje onderin. broodjes bevochtigen in en de hapjespan op een gematigd gaspitje. Gaat al 40 jaar prima.

Soep of vlees trekken

2013-01-05 13.09.21

Omdat je zuinig op je gas wil zijn, kun je soep en stoofvlees laten trekken op enkele theelichtjes, deze branden ongeveer 3 uur, sommigen 6 uur, dus net lang genoeg. Een snelkookpan is natuurlijk ook een perfecte oplossing.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Koken in de camper of caravan.

Kerstwens

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged | Reacties uitgeschakeld voor Kerstwens

Tolvrije dagen 2022 Westerscheldetunnel

De tolvrije dagen voor 2022 zijn bekend, noteer ze alvast in je agenda:

 • zaterdag 29 januari
 • zaterdag 26 februari
 •  zaterdag 9 april
 •  zaterdag 10 september
 •  zaterdag 29 oktober
 •  zaterdag 26 november

De Westerscheldetunnel behouden zich het recht voor de tolvrije dagen te verplaatsen of te annuleren vanwege corona (COVID-19) maatregelen. Zij volgen hiervoor het advies van de Nederlandse Rijksoverheid.

Tarieven blijven hetzelfde
In 2022 gelden dezelfde tarieven als in 2021. Dit betekent dat zowel de standaardtarieven als de t-tagtarieven ongewijzigd blijven.

Deze dagen zijn natuurlijk mooi voor een bezoek aan Zeeland met de caravan of camper, zie de Kampeerautosite.

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Tolvrije dagen 2022 Westerscheldetunnel

Vrij overnachten met de camper

Tips bij vrij overnachten met de camper.

Een camper is een auto waar je mee rond trekt en geniet van de vrijheid die bij camperen hoort. Veel mensen staan op campings en camperplaatsen omdat ze dat veiliger vinden. Of dat zo is vragen wij ons vaak af. De enige diefstal die wij meemaakten was die van een fiets op een bewaakte camping. Wij staan graag vrij, ook wel alleen als dat zo uitkomt. Bedenk dat vrij staan vaak net zo veilig is als op een camping of camperplaats staan. Ook campings en camperplaatsen zijn vaak vrij toegankelijk. Toch is het handig om onderstaande tips (bij vrij) staan in acht te nemen.

Tips.

Algemeen

Stel u bescheiden op en laat geen rommel achter. U mag parkeren, niet kamperen!

 • Ga niet op parkeerplaatsen langs (auto)snelwegen staan.
 • Ga niet in steden staan of erg dicht bij steden.
 • Ga niet tussen vrachtauto’s e.d. staan die het zich op de camper ontnemen.
 • Kijk of er geen slipsporen van voertuigen staan
 • Kijk of er geen dopjes van bierflesjes of blikjes liggen.
 • Als één van de inzittenden zich niet veilig voelt een andere plaats opzoeken.
 • Gebruik je gezond verstand.
 • Houd ongeveer 5 meter ruimte tot een eventueel naast u staande camper.

Zorg:

 • Dat u bij onraad onmiddellijk weg kan rijden – dus stoel niet omgekeerd, geen losse voorwerpen in de camper. Geen goederen buiten laten staan.
 • Dat je zowel vooruit en achteruit weg kunnen rijden.
 • Zorg ’s nachts voor een telefoon binnen handbereik. Een sterke zaklamp is ook handig.

Parkeer:

 • Op plaatsen waar meer campers staan en/of waar regelmatig mensen langskomen.
 • De camper (bij duisternis) bijvoorbeeld onder een lantaarnpaal. De kans op ontdekking wordt daarmee voor de inbreker aanzienlijk vergroot.

Alleen reizende dames.

 • Probeer om samen met anderen te reizen. Voelt u zich op een bepaalde plaats niet veilig, vertrek dan gewoon. In google maps of in de navigatie “camping” intypen en u vind er vast één in de buurt.

Bedenk dat als u met meerdere campers staat, de meeste mensen bij onraad niet naar buiten komen. Wilt u dat wel maak dan goede afspraken hierover met uw buren. Gebeurt er iets doe dan altijd aangifte bij de plaatselijke politie.

Een zorg voor beveiliging van uw camper.

Geniet van uw reis, de kans op diefstal of een overval is niet groter dan bij u thuis. In welke landen u wel en niet vrij mag overnachten vindt u op Camperlanden.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Vrij overnachten met de camper