Langer op reis of overwinteren en uw verzekeringen.

Tips kampeerauto- caravanverzekeringen.

 1. Kijk of uw camper- of caravan verzekering langere reizen dekt. (Soms mag je maar enkele maanden aaneengesloten in buitenland zijn, daarna vervalt de dekking).
 2. Kijk of de landen die u wilt bezoeken onder de verzekering vallen.
 3. Soms zijn aardbevingen, epidemieën en andere natuurrampen uitgesloten (denk aan gaswinning).
 4. Gaat u permanent in de camper/caravan wonen, dan dekken veel camperverzekeringen dat niet. Hetzelfde geldt bij verhuur/leasen van de camper.
 5. Schade of verlies door diefstal, joyriding of vermissing is vaak uitsluitend gedekt als de kampeerauto deugdelijk afgesloten was en de sleutels zich niet in de kampeerauto bevonden.
 6. De verzekeringen vervallen vaak bij fiscale- of fiscaalrechtelijke geschillen met (overheids)instanties. Hieronder vallen ook geschillen over heffingen en
  heffingsvrije hoeveelheden retributies, bijdragen, leges, invoerrechten en accijnzen.
 7. Geen vergoeding van kosten en geen hulp verlening bij uitval van uw camper door slecht onderhoud, slechte staat of overbelasting van de camper of aanhangwagen.
 8. De verzekering vervalt als niet aan de voorwaarden van de Wet aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen is voldaan. (bijv. schorsing)

Tips reisverzekeringen.

 1. Zorg dat uw reisverzekering de duur van uw vakantie of overwinteren dekken. Bij een doorlopende reisverzekering mag je vaak maar 30 aaneengesloten op reis zijn. Verleng uw doorlopende reisverzekering indien nodig naar 180 of 360 dagen.
 2. Bekijk of uw huisdier onder de reisverzekering valt (denk aan repatriëren e.d.).
 3. Bekijk of u een overnachtingsbewijs bij uw reisverzekering moet overleggen, zeker als u vrij wilt overnachten is dat niet voorhanden.
 4. Corona, zie de pagina van de ANWB.

Overig

 1. Bekijk hoe lang uw woning onbewoond mag zijn voor uw inboedel en
  opstalverzekering.

Meer tips over overwinteren en langer op reis vindt u op camperpunt. Heeft u andere vragen zie ons uitgebreide trefwoordenregister.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Langer op reis of overwinteren en uw verzekeringen.

Gasvuladressen, trefwoordenregister en meer.

Gasvuladressen

Sinds lange tijd houden wij de gasvuladressen bij in Europa. U kunt deze adressen voor eigen gebruik donwloaden. Zie Camperpunts gasvuladressen.

Trefwoordenregister

Omdat we meerdere websites hebben en heel veel informatie voor camperaars en caravanners hebben we een trefwoordenregister opgesteld. Handig als u informatie zoekt. Zie het trefwoordenregister.

Facebook.

Onze facebookpagina’s:

Reclame

Tot slot hebben we mooie reclame mogelijkheden voor bedrijven.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Gasvuladressen, trefwoordenregister en meer.

Camper en caravan diefstallen

Steeds vaker lezen we dat campers en caravans gestolen worden, van een Duits echtpaar de camper met hun hondje. Vreselijk als je zoiets overkomt. Natuurlijk is diefstal nooit helemaal te voorkomen, maar door het nemen van de juiste maatregelen is de kans vele malen kleiner. Er wordt altijd gesproken over “Voorkomen van Misdrijven”, zelf heb ik het liever over “Verplaatsen van misdrijven”.  Mensen die uit zijn op diefstal laten zich niet snel terugschrikken, maar willen ook snel kunnen werken. Inbrekers hebben een hekel aan alles wat de kans op betrapping vergroot, dus bijv. licht en geluid. Wij hebben over beveiliging geschreven op onze websites. Zie:

Voorkomen is beter dan genezen!

Mocht uw camper of caravan toch gestolen worden, handel dan zo snel mogelijk. Wij hebben de eerste maatregelen beschreven in een “Stappenplan diefstal camper of caravan“. Deze stappen zijn van belang voor Nederlandse en Belgische campers en caravans.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Camper en caravan diefstallen

Kanshebbers “Camper van het jaar”.

Een vakjury van journalisten zoekt jaarlijks voor de ANWB de beste campers bij elkaar. Hoewel 6 oktober pas de winnaar van de titel ‘camper van het jaar’ bekend wordt, is er nu al een selectie gemaakt.

Bij de verkiezing draait het niet alleen om campers maar gaat het ook over caravans. Van de zes genomineerde kampeeropties zijn er drie campers die kanshebber zijn voor de titel. Lees meer bij Autovisie.

Camper of caravan van het jaar is natuurlijk geweldige reclame voor de betreffende merken. Natuurlijk doen de vakjury’s hun best, maar welke normen worden aangelegd? Zonder uitleg van de normen heeft het voor ons geen tot weinig waarde.  Het zijn natuurlijk prima campers, maar er zijn er meer. Het is maar wat je ervoor uit kunt of wilt geven. Daarnaast zijn zaken als gewicht van belang i.v.m. het rijbewijs dat je nodig hebt. Het blijft in onze ogen dus mooie reclame, maar daar houdt het mee op.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Kanshebbers “Camper van het jaar”.

Camping Papillon start eerste muziekweekend.

Kelly en Bert baten sinds februari 2021 de Camping Papillon uit en doen dat met bijzonder veel zorg! Zowel de bistro als het kampeerterrein kregen een grote onderhoudsbeurt. Daardoor is de camping uitgegroeid tot een oase van rust en gezelligheid. De kampeerplaatsen omvatten alle nodige nutsvoorzieningen die ervoor zorgen dat de kampeerders een zorgeloos weekend/week doorbrengen. Een visvijver, zwemvijver, speelplein, petanque- en padelterreinen zorgen voor de nodige ontspanning en wie liever op de fiets toert kan bij de receptie terecht voor uitgestippelde fietsroutes.
Ook buiten het seizoen wordt er voor ontspanning gezorgd en het eerste uitgestippelde evenement komt er aan, het Country Weekend Experience!
Dit weekend gaat door op 22 en 23 oktober aanstaande en iedereen is natuurlijk van harte welkom. Er treden diverse artiesten op en tijdens de optredens kan men genieten van een lekker diner in de vorm van BBQ op vrijdag en Ribbetjes op zaterdag, wie geen vlees eet kan vis of vegetarisch eten. Dit graag vooraf opgeven. Dit alles aan zeer democra
tische prijzen. m

Wie komt kamperen is NIET verplicht om twee avonden te dineren en indien er nog plaatsen voor zijn zeker welkom om te genieten van de muziek!

Op zaterdag is ook een linedans workshop voor beginners en iedereen kan deelnemen!
Vooraf inschrijven is de boodschap en daarvoor kunt u zich richten via mail of telefonisch Bert@papillonkinrooi.be of bel +32 492 46 56 86.

Kosten:
Camperplaats met 2 personen komt op €20,- per nacht incl nutsvoorzieningen.
Diner €20,50 p.p en de BBQ €23,00

Deze diashow vereist JavaScript.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Camping Papillon start eerste muziekweekend.

Permanente bewoners Marina Beacht moeten vertrekken.

TERNEUZEN – Zo’n dertig, veertig bewoners van vakantiepark Marina Beach bij Hoek zijn zich rotgeschrokken van een brief van de gemeente Terneuzen. Permanent wonen mag er niet. Ze moeten binnen twee weken de biezen pakken of er volgt een dwangsom van €25.000. Lees meer in de PZC.

Ook veel camperaars wonen op vakantieparken met een recreatie bestemming. Bij de invoering van de omgevingswet in 2019 werd al aangegeven dat er strenger zou worden opgetreden. De VVD en D66 wilden bewonen op vakantieparken verruimen. Dit heeft echter niet tot veranderingen geleid. Lees meer op Camperpunt.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Permanente bewoners Marina Beacht moeten vertrekken.

Reservewiel ja of nee?

In landen als Nederland, België, Duitsland en Frankrijk is een reservewiel niet verplicht. In meerdere andere landen moet je of een reservewiel (een thuiskomertje mag ook) of een reparatieset hebben. Denk aan landen als Spanje, Tsjechië, Turkije en Slowakije.

Buiten het wel of niet verplicht zijn raden wij toch een reservewiel aan voor campers, maar ook voor caravans. Niet in alle landen mogen banden gepropt worden en de (camper)banden zijn ook niet overal op voorraad. In meerdere landen wordt de camper of caravan afgesleept als je geen reservewiel hebt. Vaak gebeurd dit met een bergingsauto, waar of de camper opgezet wordt of in de lepels gehangen. Bij dit afslepen lopen campers vaak schade aan de achterkant op krijgt door de lange achteroverbouw.

Op facebook lazen wij onderstaand bericht dat het probleem goed weergeeft: “Wij staan op dit moment al 6 uur met een lekke band in Duitsland. De Adac is al 2x geweest om ons weg te slepen. Dit hebben we geweigerd omdat we paar weken geleden in Nederland weggesleept zijn door middel van voorkant in de lepels te gooien. Hierdoor is de kabelboom en achterbumper beschadigd doordat onze camper te lang is achter de achterwielen en de grond dus heeft geraakt. Blijkbaar is het normaal dat je in Duitsland gesleept wordt en er geen prop in band geschoten wordt . Anwb doet verder ook geen moeite meer voor ons , omdat zoals ze zeggen het niet anders kan. Zijn er mensen die hier ook ervaring mee hebben of een goed advies wat te doen ?”

Wij adviseren dan ook een reservewiel om problemen te voorkomen.

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Reservewiel ja of nee?

Eindhovense zonnecamper vertrekt op trailer

Eindhovense ‘zonnecamper’ Stella Vita begint 3000 kilometer lange reis op trailer: ‘Jammer, maar de veiligheid van de bestuurders staat voorop’

EINDHOVEN – Natuurlijk hadden ze het liever anders gezien, de 22 leden van het Solar Team van de TU/e. Want in plaats van dat hun zelfgebouwde ‘rijdend huis op zonne-energie’ zondagochtend vanaf het universiteitsterrein zelf de openbare weg opreed richting Zuid-Spanje, begon de zonnecamper op een trailer aan de 3000 kilometer lange reis.

Lees meer in het Eindhovens dagblad.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Eindhovense zonnecamper vertrekt op trailer

Camperverkoop – handige App’s

We lezen overal dat sinds de coronacrisis de verkoop van campers en caravans booming is, en de verkoop blijft stijgen.  Ook de verhuur is enorm toegenomen, camperplaatsen en campings staan bomvol. Camper en caravanstallingen zijn bijna niet meer te vinden. Toch denken wij dat na de coronacrisis er veel campers en caravans weer in de verkoop zullen gaan. Mensen realiseren zich dan de kosten en zullen ook weer voor andere vakanties gaan kiezen. Daarbij komt dat campers voorzien zijn van dieselmotoren, die vaak vele jaren meegaan. Het zal in de toekomst lastig worden als je met de camper niet meer bij je woning, als die in een milieuzone ligt, kunt komen.  Vanaf 1 januari 2022 worden alleen zwaardere voertuigen met euro klasse 6 nog toegelaten. (zie milieuzones.nl).

Maar natuurlijk is camperen heerlijk en we hopen dat wij het te zwaar inzien en u nog vele jaren kunt genieten van uw camper.

Wij hebben op onze website een aantal handige App’s voor u geplaatst. En voor uw  campervragen een trefwoordenregister, waar u snel kunt zoeken op meerdere onderwerpen.

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Camperverkoop – handige App’s

We touren langs de Zeeuwse kust met landgezant Martin

Even een uitstapje naar een andere hobby van mij, Motorrijden. Natuurlijk hebben veel mensen met een camper een motor, motorscooter, bromfiets, snorfiets of fiets bij de camper. Ook dan is Zeeland prima te doen en voor mensen met een scootmobiel, we hebben weinig onverharde fietspaden en boomstronken waar je scoot door om dreigt te slaan. Dus voor iedereen aan te bevelen.

“Natuurlijk is Zeeland veel mooier dan Groningen! Ik laat jullie dat graag zien.” Met die woorden schoof Martin Slingenberg zichzelf naar voren als landgezant van de kustprovincie. En wie zijn wij om Martin niet op zijn woord te geloven? Via een mooie route langs de kust, de Zeeuwse kust. Lees meer op Motorrijders.nl

Maar Zeeland is niet alleen op de motor geweldig, ook met de camper, alhoewel velen denken dat Zeeland onvriendelijk is voor de camper. Niets is minder waar, ja vrij staan is een probleem, maar we hebben gratis camperplaatsen, betaalde camperplaatsen, leuke campings en natuurlijk een geweldig Zeeland.  Zie de Kampeerautosite.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor We touren langs de Zeeuwse kust met landgezant Martin