Nieuw verkeersbord Frankrijk / APV bepalingen gemeenten.

Frankrijk

In navolging van Spanje, Oostenrijk en Noorwegen heeft Frankrijk nu ook een verkeersbord ingevoerd, dat aangeeft dat een rijstrook is gereserveerd voor verkeer dat het milieu ontziet. Lees meer bij de NKC.

APV gemeenten

Wij hebben weer de APV bepalingen per gemeente opgevraagd en bijgewerkt. De meeste gemeenten nemen de model bepalingen van de VNG over. Hierdoor worden de bepalingen strenger en parkeren en overnachten in bijna heel Nederland buiten aangewezen camperplaatsen verboden. Wij verbazen ons erover dat gemeenteraadsleden niet de wettelijke afwegingen maken, zoals het hoort, maar kennelijk klakkeloos tot goedkeuring van de bepalingen overgaan. Een overzicht van de APV bepalingen, met een verwijzing naar de wettelijke afwegingen vindt u op Camperpunt.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Nieuw verkeersbord Frankrijk / APV bepalingen gemeenten.

Vlissingen niet vriendelijker voor camperaars.

VLISSINGEN – Camperaars krijgen in Vlissingen voorlopig nog geen warm welkom. Een motie van raadsfractie POV om meer voorzieningen te bieden aan toeristen in kampeerauto’s kreeg alleen steun van oppositiepartijen. Lees meer in de PZC.

N.B. Toch vinden wij het vreemd vinden dat niet alle raadsleden de Motie steunden. Immers integere regelgeving vraagt om een integere afweging en die is kennelijk niet gemaakt. Zie Campervisie.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Vlissingen niet vriendelijker voor camperaars.

In de camper overnachten bij Slot Loevestein afgeraden

POEDEROIJEN – Recreanten krijgen het dringende advies om de komende dagen niet te overnachten op de populaire camperplaatsen bij Slot Loevestein. Wie daar gaat staan, loopt het risico om ‘s nachts overvallen te worden door het stijgende water in de Waal.  Lees meer in het AD.

Dit geldt natuurlijk ook voor andere plaatsen langs de Waal.

Wij leven mee met alle mensen die door het water zijn overvallen, ook veel kampeerders en camperaars zijn slachtoffer van het water geworden. Pas goed op uzelf.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor In de camper overnachten bij Slot Loevestein afgeraden

Nieuwe coronamaatregelen in meerdere landen.

Frankrijk

Frankrijk verscherpt grenscontroles en verplicht gezondheidspas in horeca, winkelcentra en bij reizen. Frankrijk gaat de grenscontroles verscherpen, vooral bij reizigers uit risicolanden. Bovendien is de gezondheidspas vanaf augustus verplicht in de horeca, winkelcentra en bij reizen per trein, vliegtuig of langeafstandsbus. Deze en andere nieuwe coronamaatregelen heeft de Franse president Emmanuel Macron vanavond aangekondigd tijdens een televisietoespraak.  Lees meer in het AD!

Spanje

Catalonië legt uitgaan aan banden en weer avondklok in Valencia. De Spaanse toeristische regio’s Catalonië en Valencia komen met nieuwe maatregelen om de jongste golf van het coronavirus in te dammen. In Catalonië, waarin Barcelona ligt, moeten alle openbare activiteiten om 00.30 uur eindigen. Ook mag je met hooguit tien mensen bijeenkomen, of dat nou privé is of in het openbaar. Lees meer in de Leeuwarder Courant.

Griekenland

Voor Griekenland geldt dat iedereen die een café, restaurant of bioscoop bezoekt een inentingsbewijs moet kunnen laten zien. Wie niet is gevaccineerd is nog wel welkom op het terras. Het is ook zo dat bij de start van het vakantieseizoen de regel van kracht werd dat wie van het vasteland naar een eiland wilde gevaccineerd moet zijn of een test moet laten doen. Door die regel hoopt de Griekse regering dat meer mensen zich laten vaccineren.

Coronacheck-App.

Uit bovenstaande blijkt dat reizen als je niet gevaccineerd bent steeds moeilijker en duurder wordt.  het is handig om de Cornacheck-App op uw smartphone te instaleren en te gebruiken. Meer hierover op Overheid.nl

Verzekeringen.

Reizen door landen met code oranje of rood heeft gevolgen voor uw verzekeringen. Lees er meer over op Camperpunt.

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe coronamaatregelen in meerdere landen.

Motie POV Vlissingen.

Perspectief op Vlissingen (POV) heeft vandaag (8 juli 2021) onderstaande motie ingediend tijdens de Raadsvergadering. Wij ondersteunen deze motie natuurlijk van harte en hopen dat de gemeenteraadsleden van Vlissingen dit initiatief van harte steunen. Wij zijn van mening dat integere gemeenteraadsleden de juiste wettelijke afwegingen moeten maken zoals op één van onze websites Campervisie is aangegeven.

MOTIE

Betreft: Aanpassing APV

Onderwerp: Opheffen verbod tot overnachting in Campers.

  •  De Gemeenteraad van Vlissingen, in vergadering bijeen op 8 juli 2021;

Overwegende dat:

  • Vlissingen zich kan verheugen in toenemende belangstelling van toeristen en daar adequaat mee om wenst te gaan;
  • Er een schrijnend gebrek is aan goede overnachtingsmogelijkheden voor Campers in de gemeente Vlissingen;
  • Er steeds wordt uitgegaan van verboden mits, terwijl het ook anders kan zie de volgende link: https://www.campervisie.eu/verbod-verblijfplaats/
  • Door overnachtingen in Campers toe te staan, behalve daar waar het nadrukkelijk wordt verboden, wordt Vlissingen aantrekkelijk voor een grote groep toeristen die nu elders hun heil zoeken;

Verzoekt het college op om:

  • Te inventariseren of en hoe de APV kan worden aangepast  zodat er meer mogelijk wordt voor camper toeristen in de Gemeente Vlissingen;
  • Een plan te maken om te bezien welke plekken uitgesloten moeten worden van parkeren met nachtverblijf voor campers;
  • Hierover de raad verslag uitbrengt vóór december 2021.

En gaat over tot de orde van de dag.

Raadsfractie POV

Pim Kraan

Ruud Kleefman

 

 

 

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Motie POV Vlissingen.

Water -Trefwoordenregister – webshop

Water is een veel besproken onderwerp in camperland. In de loop der jaren hebben heel veel vieze dingen gezien die met de schoonwaterslangen gebeurden, zoals de slang in de toilet cassette stoppen om te spoelen, mensen die hun voedsel wasten m.b.v. de slang bij de stortplaats van het chemisch toilet en meer. Ook maken veel camperaars hun watertank niet, te weinig of verkeerd schoon. Om goed met water om te gaan zijn een aantal zaken noodzakelijk om te weten. Bedenk dat vuil of bedorven water tot darmproblemen of erger kan leiden. Ook moeten we de groei van legionellabacteriën in de camper voorkomen. Bij het samenstellen van het artikel over water ben ik geadviseerd door mijn vriend Jacop P Bruin, microbioloog en gepromoveerd op het onderwerp Legionella.

Op onze pagina over water vindt u tips over op hygiënische wijze water te vullen, het reinigen van de schoon-maar ook de vuilwatertank en natuurlijk het voorkomen van Legionella.

Handig zoeken

Omdat we meerdere websites hebben en zoeken naar onderwerpen soms lastig is hebben we een trefwoorden register aangelegd. U kunt in dit register op onderwerp zoeken.

Webshop

In onze webshop hebben wij artikelen staan, die handig zijn voor mensen met een camper.

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Water -Trefwoordenregister – webshop

Plug-in Hybride camper / Privé sanitair onvoldoende toegankelijk.

LEVC E-CAMPER IS PLUG-IN HYBRIDE KAMPEERAUTO

LEVC, het bedrijf achter de nieuwe Londense taxi’s, komt met een geëlektrificeerde kampeerauto. De e-Camper is een plug-in hybride met een elektrische actieradius van 98 kilometer. In het vierde kwartaal van dit jaar moet hij op de markt komen. Lees meer in Autoweek.

Privé sanitair vaak onvoldoende toegankelijk.

Steeds meer mensen willen privé sanitair op de camping of camperplaats. Wij vinden persoonlijk dat het beste privé sanitair gewoon in je camper zit, maar het camperen verandert jammer genoeg. Bedrijven die toch privé sanitair leveren houden weinig rekening met mensen met een beperking. Met kleine aanpassingen zijn privé sanitair units aan te passen voor mensen met een beperking. Denk bijvoorbeeld aan verlaagde drempels of een drempelhulp. Naar onze mening zijn campings verplicht deze aanpassingen door te voeren op grond van de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte.

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Plug-in Hybride camper / Privé sanitair onvoldoende toegankelijk.

Parkeren en de gemeente

Wij zijn bezig het overzicht van APV-bepalingen per gemeente op te vragen en aan te passen. Er vallen een paar zaken op, bijna iedere gemeente neemt de APV-bepalingen van de VNG over.  Dit is toch bijzonder omdat je mag verwachten dat iedere gemeente ook zelf afwegingen maakt m.b.t. het fenomeen parkeerexces.  Een exces is iets wat het aanvaardbare overschrijdt, in veel gemeenten is voldoende plaats en is er geen sprake van een exces. Wij hebben er op Campervisie al over geschreven, met als titel “Geef kampeerauto’s de ruimte waar ze recht op hebben“.

Ook valt op, dat de aanbeveling om het artikel m.b.t. grote campers uit te sluiten, niet wordt overgenomen, dat betekent dat camper langer dan 6 meter en hoger dan 2,4 meter geen drie dagen mogen parkeren, maar alleen op aangewezen plaatsen. Wij zullen hier richting gemeenten in de toekomst weer aandacht aan gaan besteden.

Het overzicht van de bepalingen voor campers per gemeente vindt u hier.

Parkeren met gehandicaptenparkeerkaart.

Ook voor het parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart zijn er verschillen per gemeente. Een recent overzicht kunt u hier lezen en downloaden.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Parkeren en de gemeente

Introductie van 2 types elektrische campers

In het voorjaar van 2021 zijn de e-Fixxter en de 35 cm langere e-Fixxter XXL op de Nederlandse markt verschenen. Ze worden gebouwd door het Nederlands bedrijf VDL, de bouwer van o.a. Mini’s en politieauto’s. Door de compacte maten zijn ze zeer geschikt om ook als dagelijkse auto te gebruiken en van beide is een vier en een vijf persoons versie beschikbaar. Voor een compacte camper is het bed ongekend groot, maximaal 135 x 210 cm. Uit de praktijk blijkt dat het grote accupakket, waarbij snelladen mogelijk is, voor een actieradius van 250 KM. Inmiddels zorgen steeds meer campings voor laadmogelijkheden. Door de elektrische aandrijving weet je zeker dat ook op langer termijn je overal met je camper kunt komen.

www.fixxter.nl

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Introductie van 2 types elektrische campers

Camperplaatsen gemeenten – APV bepalingen – gehandicaptenparkeerkaart

Camperplaatsen

De camperplaatsen in Dalfsen  en Nieuwleusen zijn weer tegen betaling geopend.  Betaling omdat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de gemeenten betaling afdwingt i.v.m. oneerlijke concurrentie.  De ACM tast daarbij de autonomie van de gemeente aan en de Minister zou indertijd dan de Kamer verkeerd hebben voorgelicht. Lees er meer over op Campervisie. Wij vinden het onbegrijpelijk dat de camperverenigingen en gemeenten zich hier niet met hand en tand tegen verzetten. De Camperclub Nederland (CCN) hebben we zelfs met dat doel opgericht, maar bestuursleden hebben andere belangen. Onbegrijpelijk en jammer. Moet al het parkeren betalend worden omdat gemeenten concurreren met parkeergarages?

APV bepalingen per gemeente.

Wij hebben weer alle gemeenten benaderd om de regels met parkeren en overnachten duidelijk in beeld te krijgen. Veel gemeenten hebben gereageerd, jammer genoeg nog niet allemaal.  Er is wel een duidelijke trend dat parkeren en overnachten in bijna alle gemeenten verboden wordt. Dat is niet alleen jammer voor mensen met een camper, maar ook voor de Middenstand en Horeca omdat een deel van de camperaars dan liever naar het buiteneland gaan en buitenlandse camperaars Nederland liever niet naar ons land komen. Een overzicht vindt u op Camperpunt.

Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart.

Ongeveer 1 op de 10 Nederlanders heeft een beperking. Een deel daarvan maakt gebruik van een gehandicaptenparkeerkaart. Ook voor deze kaarten zijn de parkeerbepalingen deels per gemeente geregeld, wij maakten op Mobiele-Recreatie een overzicht per gemeente.  De kosten voor een gehandicaptenparkeerkaart lopen heel ver uiteen, lees het artikel van de NOS hierover. Gemeenten “verdienen” over de rug van de mensen met een handicap aan deze kaarten. Ook worden veel mensen onterecht gekeurd bij het verlengen van de gehandicaptenparkeerkaart. Wij schreven daarover op Mobiele-recreatie.

Er is voor de leden van de Tweede Kamer en de Gemeenteraadsleden nog veel werk te doen om Nederland eerlijker en socialer te krijgen, zowel voor mensen met een beperking als voor camperaars.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Camperplaatsen gemeenten – APV bepalingen – gehandicaptenparkeerkaart