Overwinteren

Overwinteren

Wij zien heel veel discussies over overwinteren, mensen die zeggen dat ze zich in de zuidelijke landen veiliger voelen dan in Nederland. Dat kan dat men dat gevoel heeft en mogelijk is dat ook wel zo. Wij voelen ons ook veilig in Nederland. MAAR ……

  • In Nederland ben ik verzekerd voor ziektekosten, ook als ik onverhoopt corona oploop. Ook andere verzekeringen lopen door.
  • In landen als Spanje en Portugal of welk ander land dan ook dan stoppen veel verzekeringen. De ziektekosten kunnen enorm oplopen, wilt u dat risico nemen?
  • Veel camperplaatsen in de zuidelijke landen zeggen dat het er veilig is. Natuurlijk is dat ook vaak zo, maar u reist daar naar toe door gele, oranje en rode gebieden, net als alle andere overwinteraars. U komt altijd met mensen in aanraking, boodschappen doen, tanken, geld pinnen en vul maar aan. U loopt dus extra (niet gedekte risico’s) en ook de andere mensen op camperplaatsen hebben een dergelijke reis achter de rug.
  • U moet in quarantaine, afhankelijk van het land 10 tot 14 dagen. Bijna niemand volgt het op.

Ons advies, sla een jaar over, niet alleen voor uzelf maar ook voor uw medemensen.

 

Share
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

(Reis)verzekeringen in gebieden met code oranje of rood.

(Reis)verzekeringen in gebieden met code oranje of rood.

Nog steeds horen we verhalen van mensen die naar gebieden met de code oranje of rood reizen of daar verblijven (en niet terugreizen), dat dit geen gevolgen heeft voor hun verzekeringen of slechts voor corona gerelateerde schade. In veel gevallen is dat echter anders en wordt niets of beperkt uitgekeerd. U schiet vaak in ernstige mate te kort als u de schade had kunnen voorkomen.

Zie ook:

Reisbeperkingen:

Reis veilig of reis niet is ons advies.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Op vakantie

Op vakantie

Zoals u al gelezen hebt zijn we zonder camper na 20 jaar.  Door omstandigheden moesten we zoeken naar een andere manier van reizen. Het is een caravan geworden met als trekauto onze aangepaste Toyota Proace compact professional. We maken natuurlijk nog steeds reisverslagen en houden alles op camper gebied bij. Dus wat dat betreft verandert er niet. Onze reisverslagen kunt u volgen in ons reisblog op www.mobiele-recreatie.nl

Share
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Apeldoorn krijgt naast ‘gribusplek’ toch nóg een camperplaats

Apeldoorn krijgt naast ‘gribusplek’ toch nóg een camperplaats.

Gemengde gevoelens bij Louis Bouwmeester. De voorvechter van een camperplaats op het Apeldoornse Zwitsalterrein is blij dat er daar nu eentje wordt aangelegd. Aan de andere kant vindt hij dat de gemeente nog verder door had moeten pakken.  Lees meer in de Stentor.

Een compliment voor de gemeente, de meeste Nederlandse gemeenten laten het afweten, waardoor horeca en middenstand de nodige inkomsten missen.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , | Een reactie plaatsen

Portugal en vrij overnachten

Portugal en vrij overnachten

Portugal is een mooi land met aardige bewoners. We komen er al jaren, onze eerste ervaringen met de caravan en later met de camper waren geweldig, Je kon overal vrij staan en je had nergens problemen. Ondertussen is het aantal mensen met een camper sterk gegroeid en gooit ook corona roet in het eten. De laatste paar jaar kregen we bij de grensovergang tussen Spanje en Portugal al een folder van de GNR waarin aangegeven was dat vrij overnachten niet toegestaan was. Ondertussen worden er bekeuringen uitgedeeld. Hieronder de computer vertaling van Safe Communities Portugal.

GNR-DETECTEN 612 OVERTREDINGEN BETREFFENDE HET ILLEGAAL KAMPEN EN CARAVANNING

Meer dan 600 overtredingen werden door GNR ontdekt tijdens een operatie die gericht is op het inspecteren van illegaal kamperen en caravanning aan zee in de districten Setúbal, Beja en Faro (Algarve), zei de GNR vandaag.
In een verklaring zei de GNR dat tijdens de operatie, die tussen 20 en 31 augustus plaatsvond, 71 acties werden uitgevoerd en 714 voertuigen werden geïnspecteerd, wat resulteerde in de detectie van 612 overtredingen.
Deze veiligheidskracht benadrukt de 500 overtredingen voor kamperen en caravan in een onregelmatige situatie, plus 33 gerelateerd aan de Highway Code en 14 gerelateerd aan natuur en milieu.
Ongeveer 200 militairen van de GNR waren betrokken bij deze inspectieacties binnen de operatie ′′ Seguro Seguro”.
Volgens de GNR was deze inspectie gericht op het waarborgen van ′′ openbare veiligheid en rust en bescherming van natuur en milieu, ook bijdragen aan de verwezenlijking van de uitzonderlijke maatregelen die nodig zijn om Covid-19 te bevatten “.

De GNR voegde eraan toe dat kamperen of caravan buiten de aangegeven plaatsen, evenals elke vorm van overnachting, een milieuovertreding is en strafbaar is met een boete tussen 200 en 36,000 euro.

U bent gewaarschuwd.

Corona

Ook lezen we in de pers dat Portugal 15 september de corona maatregelen gaat aanscherpen.  Welke maatregelen is nog niet bekend. Hou rekening met uw verzekering in oranje gebieden blijven betekent minstens dat corona gerelateerde problemen (ziekenhuis opname, doktersbezoek e.d.) niet verzekerd zijn.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Reisadvies.

Reisadvies

Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geeft aan dat een land de code oranje of rood heeft vanwege het coronavirus en u besluit er alsnog heen te reizen. Wat betekent dat in de meeste gevallen voor uw verzekeringen.

Verzekeringsmaatschappijen zien dit niet als onvoorziene omstandigheden. U wist het voor uw vertrok. Dit betekent dat eventuele schadekosten of andere kosten voor uzelf zijn. De meeste maatschappijen keren wel niet-corona gerelateerde kosten uit. Houd hier rekening mee als u nu een reis voor de komende maanden wilt voorbereiden.

Ook kan het problemen geven wanneer u pech krijgt. Het is maar de vraag of men u kan en wil helpen.

Zorg dus dat u goed op de hoogte blijft van de reisadviezen van de overheid. Bent u in een land en verandert het van kleur, dan wordt u geadviseerd te vertrekken en 10 dagen in thuis quarantaine te gaan. Zie in dit verband de website Nederland wereldwijd.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Camperplaats Leeuwarden gaat verbouwen en krijgt meer ruimte voor campers

Camperplaats Leeuwarden gaat verbouwen en krijgt meer ruimte voor campers.

Het camperseizoen van 2020 begon door de corona crisis langzaam op gang, maar inmiddels zijn de meeste campers weer op de weg en zijn camperreizen ongekend populair. Dit is alleen al te zien aan de verkoopcijfers van campers. In juni werden er 84 procent meer nieuwe campers geregistreerd dan in de maand juni van 2019. Die populariteit merken ze bij Camperplaats Leeuwarden ook en daarom beginnen ze vanaf september met de aanleg van meer plaatsen. 

Mooie plekken aan het water
Camperplaats Leeuwarden ligt in de wijk Zuiderburen aan een jachthaven. Een gedeelte van de haven zal worden gedempt. Zo ontstaan er meer en ruimere plekken voor campers. Nu is er plek voor 12 campers, na de verbouwing is er plek voor 18. Eigenaar Margreet Dröge over drukte na de corona piek: “De eerste weken van de corona periode liepen bezoekersaantallen enorm achter, maar deze zomer hebben we een stijging van dertig procent meer bezoekers ten opzichte van vorig jaar.” Er komen meer plekken aan het water en de camperplaats wordt in het geheel groener. Ook zal de serviceplaats worden vergroot. In het nieuwe seizoen is het mogelijk om direct vanaf de camperplaats een boot te huren.

Friesland
Dat de camperplaats behoefte heeft aan meer plekken is niet verbazingwekkend. Margreet Dröge: “Ook na 2018 weten toeristen Friesland te vinden”. Deels misschien te wijten aan het feit dat het aantal corona besmettingen in Friesland mee viel, maar ook omdat Friesland veel te bieden heeft. Dröge, met een knipoog: “Een van onze gasten Ruud Touwen vertelde dat hij toch altijd het beeld had van stugge Friezen, inmiddels is hij daar op teruggekomen.” Met die constante stroom aan bezoekers, zijn meer plekken dus zeker welkom.

Tijdelijke sluiting
De bouw gaat van start op 7 september. Naar verwachting is de camperplaats 4 maanden dicht en gaat weer open op 1 januari 2021. Zo hebben gasten er geen last van en kan de verbouwing verspoedig verlopen. Camperaars kunnen Camperplaats Leeuwarden volgen op Facebook https://www.facebook.com/camperplaatsleeuwarden/ om op de hoogte te blijven van de bouwontwikkelingen.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Gesloten aanhangwagen te koop

Gesloten aanhangwagen te koop

Te koop: Gesloten aanhangwagen wit, 225x125x150 cm. 750 kg ongeremd. Inclusief steunpoten, neuswiel, kentekenplaat klemmen, motorsteun, reservewiel gemonteerd op voorwand wielkeggen, stopcontacten voor electra aansluiting. liertje op dissel , COC document. Ideaal voor achter de camper, het voorkomt overgewicht en er kan een (Motor)scooter in.

De aanhangers is nieuw gekocht in juni 2018, voor €2831,-. (rekening ter inzage) Nu slechts €1750.- Zien is kopen. Bij belangstelling  06-12137295 of info@camperpunt.nl

Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Camper Parking Hasselt, economische impuls voor Hasselt

Camper Parking Hasselt, economische impuls voor Hasselt.

De aanleg van de nieuwe Camper Parking in Hasselt met de naam CamperParkingHasselt.nl aan het Diamanten Bolwerk krijgt steeds meer vorm. In 2018 deed burgemeester Bilder een oproep aan ondernemers om met ideeën te komen om Hasselt aantrekkelijker te maken voor toeristen. De gemeente Zwartewaterland is destijds met vier ondernemers aan tafel gaan zitten om te kijken of ze dichter bij elkaar konden komen met de ideeën. Lees meer bij Zwartewaterkrant.

Share
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Steeds meer campers worden verkocht maar veiligheid deugt niet, blijkt uit botsproef.

Steeds meer campers worden verkocht maar veiligheid deugt niet, blijkt uit botsproef.

Er worden in Nederland steeds meer kampeerauto’s verkocht, maar bij een botsing lopen de inzittenden grote risico’s op verwondingen. Uit een botsproef van de ADAC blijkt dat camperfabrikanten de veiligheid niet op orde hebben. Lees meer in het dagblad van het Noorden.

De test geeft aan dat de camper dus niet echt veilig is, maar de veiligste plaats in de cabine is. Enkele tips:

  • Blijf tijdens het rijden in de cabine en gebruik de autogordels;
  • Rij voorzichtig, geen ervaring met grote auto’s neem enkele rijlessen bij een erkende rijschool.
  • Laat geen losse voorwerpen in de camper staat tijdens het rijden.
  • Laad, ook in kastjes, zware voorwerpen zo laag mogelijk, ook in kastjes. Dit beperkt de kans op letsel door rondvliegende zware voorwerpen.
  • Besteed bij aankoop aandacht aan de veiligheid (airbags, automatisch noodremsysteem en bevestiging banken en kasten.
Share
Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , | Een reactie plaatsen