November 2018

November 2018

Vorig oktober 2018

16 november

Vanmorgen met Eddie Bogaert weer naar een bedrijf geweest om te kijken of het geschikt was voor een grote reünie van de Rijkspolitie Zeeland. Het lijkt prima, namen noemen we natuurlijk niet, want we hebben nog niets beslist. Dan kom Eddie a.s. dinsdag op omroep Zeeland (omstreeks 09.50 uur) met een oproep aan oud Rijkspolitie mensen om zich bij ons te melden. We willen zoveel mogelijk collega’s bereiken. Vanavond bij de overburen bij een surprise party geweest. Heel gezellig met een buffet van de keuken van denise.

15 november

Een vriend geholpen met wat goederen over te brengen naar zijn garages. Even de Suzuki geruild voor een ander vervoermiddel. Daarna garnalen gepeld die ik vanmorgen in Yerseke heb gehaald. de grote € 10,-  de kilo. ff pellen maar lekker 🙂

 

14 november

Vanmorgen gefietst, prachtig zonnetje, maar de temperatuur is toch behoorlijk wat frisser. Natuurlijk de website’s bijgewerkt en facebook pagina’s beheert. Ook even live gekeken naar de uitspraak van de voorzieningen rechter, die met heel veel woorden zegt dat hij er niet over gaat. Weten we dat ook weer. Eigenlijk zijn er alleen maar verliezers in deze discussie. Tradities veranderen dat is een vast gegeven in het leven. Ook komen er tradities bij, zo werd de kerstboom in de 19e eeuw geïntroduceerd door Duitse immigranten, luilak en de traditionele schuttersgildes etc. Gewoon accepteren dat de wereld en de tradities veranderen zou een hoop leed voorkomen. En of je nu voor of tegenstander van zwarte piet bent bedenk een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest. 

Deze diashow vereist JavaScript.

12 en 13 november

Twee dagen naar Antwerpen geweest voor een adviesgroep waar ik deel van uitmaak. Leuk om dat zo nu en dan nog te doen. Het is onbetaald, maar de reis-en verblijfskosten worden vergoed. Daarna de kleinkinderen hier gehad, dus frite met stoverij en zelfgemaakte appelmoes. Daar zijn ze gek op.

11 november

Een grote pan groentesoep gekookt om vervolgens ’s avonds bij mijn dochter, schoonzoon en kleinkinderen te eten. Tevens wat oude foto’s gefotografeerd zoals onze eerste auto, een fiat 500. Morgen voor twee dagen naar België voor een adviesgroepje waar ik deel van uitmaakt.

10 november

’s Morgens in de Oostmolen weer wat foto’s gemaakt van het werk van de vrijwilligers. Een gescheurde balk hebben ze versterkt. Hierna de website van de molen bijgewerkt. Daarna gewerkt aan de Brochure camperplaatsen van de Camper Club Nederland. Ook een brief ontvangen van de klachtencoördinator van de gemeente Noord-Beveland. We wachten het maar even af.

9 november

Eindelijk een reactie gehad van de gemeente Noord-Beveland, maar wederom een hoop argumenten die je weer onderuit kunt halen, maar dat heeft weinig zin. De enige manier zal een procedure bij de rechter zijn. Misschien daar een club voor vinden die wil procederen. Och de gemeente zal mij wel een dwarsligger vinden, maar dwarsliggers houden de rails recht.

Natuurlijk ook gefietst en foto’s gemaakt. Aan het eind van de middag een vergadering van het bestuur van de Oostmolen.

Deze diashow vereist JavaScript.

8 november

Een neef van ons moest een zware operatie ondergaan in het Erasmus MC in Rotterdam. Gelukkig is de operatie goed verlopen. Ik heb zijn ouder naar R’dam gebracht. Vanaf nu zal hij moeten revalideren, maar fijn dat de zware operatie gelukt is.

Ook lees ik dat er een Groen Links raadslid opstapt in de gemeente Veere omdat ze zich niet kan verenigen en niet mede verantwoordelijk wil zijn voor niet integer gedrag. Zo moesten er meer raadslieden zijn, met het grootste gemak gaat men om met gemeenschapsgeld, maar ook met wetgeving. Men heeft er geen boodschap aan dat de regelgeving in strijd is met hogere wetgeving. Arrogantie van de Macht, het wordt tijd dat dat hard wordt aangepakt en strafbaar wordt gesteld. Mijn klacht bij de Zeeuwse Ombudsman tegen niet integere wetgeving kan niet behandeld worden omdat de Ombudsman daarvoor niet bevoegd is. Begin maar een Civiele procedure. Triest, in en in triest. Maar er zijn nog opties.

7 november

Samen met Eddie Bogaert een bedrijf bezocht als mogelijke kandidaat voor de reünie van de Rijkspolitie, district Middelburg.  Maar we gaan nog andere mogelijkheden af.

6 november

Heerlijk weer, dus met de motorscooter een tochtje gemaakt door Zeeland. Thuis is de schilder de buitenkant aan het bijwerken, dus ook dat wordt weer mooi. ook even wezen kijken bij de Eemshoorn, die een poging deed de stormvloedkering opzij te schuiven. Niet gelukt.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

5 november

Met Eddie Bogaert zaken besproken voor de reünie van de Rijkspolitie, district Middelburg.  Daarna diverse mails verzonden om zaken te regelen voor die reünie, met Maddy een rondje Oosterschelde gedaan. Prachtig een zwerm vogels die blijven vliegen. Ondertussen is de schilder onze woning aan het schilderen.   Tevens een klacht ingediend bij de Zeeuwse Ombudsman over de behandeling door de gemeente Noord-Beveland.

3 en 4 november

Beide dagen gefietst, zondag samen met Maddy. Verder rustig aan gedaan, dus weinig nieuws. En natuurlijk hebben we de petitie getekend. Kinderen die in Nederland geboren zijn uitwijzen na zoveel jaar is onmenselijk. Een vreselijk arrogante houding van onze politici.

2 november

Natuurlijk gefietst het was heerlijk weer, ondertussen bijna 4000 km op de Lacros Ambling en nog steeds tevreden. Buiten het schoonmaken en smeren van de ketting nog geen gereedschap nodig gehad. Fietst perfect een aanrader om mee te nemen met de camper. Ook een mailtje geschreven n.a.v. een artikel waarin werd aangegeven dat bij wintersportgebieden de politie schade verhaalt e.d. als de winterbanden te oud zijn. Er staat nergens in Europa hoe oud banden mogen zijn, allemaal onzin. Winterbanden moeten gewoon aan de wettelijke eisen voldoen en die hebben niet zoveel met leeftijd te maken als de banden nog gewoon goed zijn.

Deze diashow vereist JavaScript.

1 november

Vanmorgen de camper opgehaald met de nieuwe luchtvering, werkt weer prima. Ook veel mail van collega’s omdat we gisteren ruim 500 collega’s hebben gemaild over de reünie en het op Politie intranet is gezet.

Share