December 2018

December 2018

Vorig november 2018

Vanaf 28 december zijn we op reis, u kunt die hier volgen!

26 en 27 december

Gisteren met z’n allen gezellig kerst gevierd, o.a. fruit du mer gegeten. heerlijk. Vandaag en morgen nog thuis voorbereidingen voor een reis van enkele maanden.

25 december

Vanmiddag vieren we gezellig kerst met alle kinderen en kleinkinderen.

23 en 24 december

Voorbereidingen voor onze reis vanaf vrijdag. LPG getankt en nog wat zaken in de aanhanger en camper gedaan. Internet voor de Oostmolen in orde gemaakt. En dromen waarmaken, deel 6 op de website gezet.

22 december

Vandaag vieren we de verjaardag met kinderen en kleinkinderen. Vanmorgen naar de markt om vis geweest en een pan soep gemaakt.

21 december

Vandaag is Maddy jarig, dus vandaag en morgen verjaardagsvisite.

20 december

Een regenachtige dag, maar tijd om de nieuwsbrief klaar te maken en te versturen. Lees ook net dat een vakantie naar Engeland goedkoop is door het gedoe rond de Brexit. De pond is behoorlijk in waarde gedaald. Dus mogelijk een leuk idee voor de reis deze zomer.

19 december

Een dagje voorbereidingen en boodschappen doen voor het overwinteren en Maddy’s verjaardag de 21ste. Ook gekeken Roast met Johnny de Mol. Hier zeiken ze elkaar af. En het liefste zou je zo iemand een ram voor zijn kop willen geven, maar nee je moet erom lachen. Toch een grappig programma. Aan het einde de oproep van Johnny om minder hard met elkaar om te gaan en iets goed te doen. Een man waar wij respect voor hebben.

18 december

Op camperlanden vast de pagina voor onze overwinterreis naar Spanje en misschien Portugal aangemaakt, u kunt vanaf 28 december onze reis daar volgen. Voor de reünie van de Rijkspolitie hebben we een artikel gekregen wat vandaag gebracht wordt.

17 december

Vanmorgen even een stukje op de motor gereden om de accu wat op peil te houden, gelijk even benzine voor het aggregaat en de scooter gehaald. Daarna de aanhanger deels geladen en wat zaken aan de camper gedaan, zodat we na de kerst kunnen vertrekken. Natuurlijk ook weer wat aanpassingen aan de website en wat informatie opgezochjt over Spanje. In de buurt van Elche gaan we mensen adviseren die een camperplaats willen aanleggen op hum terrein met palmen, maar eerst een weekje Altea, wat we hebben gereserveerd. In die omgeving moet dat helaas wel.

16 december

Even een paar dagen het Blog niet bijgehouden. Gisteravond was alles glad door ijzel. Van de week zag ik op tv iemand die vond dat hoge bonussen moesten blijven, omdat bedrijven anders zouden vertrekken. Vreselijk zulke mensen, ze begrijpen niet dat ze over de rug van mensen die voor hun werken groot zijn geworden. Grote bonussen? Ja, maar dan voor iedereen in het bedrijf hetzelfde bedrag. Kennelijk vinden mensen aan de top zich beter dan anderen. De verschillen in Nederland worden steeds groter. Dat gaat een keer tot grote opstand leiden. Tijd voor verkiezingen.

12 december

Ruitensproeier anti-vries gehaald zodat we voldoende in voorraad hebben voor thuis en straks onderweg naar Spanje. Ook medicijnen opgehaald, bleek voor mij de helft maar geleverd te zijn, dus gebeld morgen de rest. Had wel een herhaalrecept gekregen, maar even terugkomen uit Spanje of Portugal is geen optie. Ook een nieuw element voor Tank-03 besteld, zodat we weer veilig drinkwater hebben het komende jaar. Zeker in de zuidelijke landen is dat handig en veel veiliger. Daarna visite gehad.

11 december

De schilders zijn nog steeds aan het werk op de Oostmolen, de molen gaat er weer keurig uitzien, want het was hard nodig. 24 november had ik een WOB verzoek ingediend bij de gemeente Terneuzen, deze had de elektronische weg niet opengesteld. Dus gebeld, want die weg staat wel open. Dit werd onterecht geweigerd. Omdat degene die weigerde vermoedelijk niet gemandateerd was en de weigering onterecht was, een klacht ingediend. Vandaag een telefoontje van de klachtencoördinator dat ik gelijk had. Of de behandeling van het WOB verzoek voldoende was. Ja dat is voldoende als men van de datum van 24 november uitgaat. Zo zie je maar, dat onterecht weigeren meer tijd en geld kost dan gewoon een verzoek netjes behandelen. Ook nog een stuk gefietst, maar het was s’middags toch wel fris.

10 december

Van een camperaar die in Spanje stond een affiche gekregen die in het kort de wetgeving dat je mag vrij staan weergeeft. Natuurlijk parkeren en niet kamperen. Dus alles binnen houden. ook bericht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, zij schreven: “Dank voor uw reactie. Inderdaad mag de overheid op dit moment nog elektronische communicatie afwijzen en vereisen dat burgers hun aanvraag of melding per brief doen. De wet Modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer gaat de overheid verplichten om elektronische berichten te accepteren bij alle aanvraagprocedures, verplichte meldingen en klachten. Het wetsontwerp zal binnenkort aan de Tweede Kamer worden aangeboden. Daarna volgt behandeling door de Eerste Kamer. Het kan dus nog even duren voordat de wet in werking treed.” Overigens kan het ook via de telefoon, maar er zijn gemeenten die dat ook weigeren.

9 december

Ook vandaag weer protesten van de gele hesjes en in Parijs maken ze de schade van gisteren op. Demonstreren is prima, maar geweld is altijd verkeerd. De protesten zijn logisch. Ook onze regering maakt het verschil tussen rijk, modaal en arm steeds groter. Onbegrijpelijk, dan hoor ik soms rijke mensen zeggen, we hebben er heel ons leven hard voor gewerkt. Of anderen dat niet hebben gedaan? Gaan de gele hesjes een kentering te weeg brengen? Ik denk van wel. Rutte zou er goed aan doen zijn beloften na te komen en zaken eerlijker te verdelen. Hij is een premier voor de bedrijven en niet voor alle Nederlanders.

8 december

Veel wind vandaag. ’s Middags naar mijn schoonzus geweest die 3 december jarig was, maar het nu vierde. Dan de rellen gevolgd in Parijs, natuurlijk begrijp ik de onvrede en de ‘gele hesjes’. Vond Rutte niet zo slim dat hij vond dat hij ook tot de gele hesjes behoorde, dan heb je het echt niet begrepen. Jammer dat het weer rellende mensen aantrekt.

7 december

De afzuigkap repareren was net zo duur als een nieuwe, die is dus besteld. Een dag met regen en wind. Dus een fotoalbum gemaakt via de pc en besteld. Kado van de NKC. Daarna een uitgebreide mail gemaakt aan de gemeente Ede voor de mensen wiens parkeervergunning was afgewezen omdat de camper 20 cm te hoog was. Hadden de voorgaande jaren voor de camper wel een vergunning gehad. Afwachten dus.

6 december

Vanmorgen even aan het bellen geweest i.v.m. kortsluiting in de afzuigkap. Morgen komt er een elektricien langs. Daarna een rondje met de camper gereden en getankt omdat we pas na de kerst vertrekken. Dan nog even wat gedaan voor mensen wiens parkeervergunning naar mijn mening onterecht is geweigerd omdat de camper 0.20 cm te hoog is. Er zijn in de gemeente afzonderlijke bepalingen voor kampeerauto’s en die gaan naar mijn mening voor (Lex Specialis).

5 december

Trots op mijn dochters. Marieke met een mooi beroep in de zorg. Lees meer over haar bij Ontdek Zorg en Welzijn. Blij dat ze een groot rechtvaardigheidsgevoel heeft en mensen helpt. Natuurlijk ook trots op Petra die van fotografie en design haar beroep heeft gemaakt.

Jan Vlug beschrijft het goed “Het kan zo niet langer“, een zorgelijke ontwikkeling. Neem daar nog bij dat het Openbaar Ministerie vaak onterecht of te zwaar straffen zonder tussenkomst van de rechter. De geheime diensten gaan verder dan toegestaan bij de uitvoering van de nieuwe zg. sleepwet, ten koste van uw en mijn privacy. Neem daarbij dat er duizenden zaken blijven liggen bij de politie, dan is er toch iets behoorlijk mis in de opsporing en vervolging. Een van de pijlers van de rechtstaatgedachte is het principe van de scheiding van machten, Trias Politica genoemd. Kort gezegd houdt dit in dat de
overheidsmacht is verdeeld over drie te onderscheiden functies, namelijk wetgeving,
bestuur en rechtspraak. Het doel van deze scheiding is machtsconcentratie bij de
overheid tegen te gaan. Het gaat er om de overheidsmacht zo te verdelen over de
verschillende overheidsorganen elkaar controleren en er een zeker evenwicht wordt bereikt. Beter zou zijn dat de rechterlijke macht in eerste en laatste instantie
moeten beslissen over de oplegging van straffen.

Ook zie je geen controle op de daden van andere overheden, zoals gemeenten, die in hun regelgeving soms de algemene rechtsbeginselen aan hun laars lappen. Naar mijn mening gebeurd dit mede doordat de Provincie’s onvoldoende gebruik maken van hun controlerende taak, waardoor ze gewoon hun gang kunnen gaan. Een zorgelijke ontwikkeling. Naar mijn mening zouden nieuwe wettelijke bepalingen van gemeenten aan een juridische audit onderworpen moeten zijn. Ze grijpen diep in op belangen van burgers. De politieke controle door raadsleden is leuk, maar zij zijn vaak niet of onvoldoende juridisch geschoold om dit te kunnen controleren. Vertrouwen is goed, maar controle is beter.

4 december

Een prachtige dag. Seppe op visite. Vanmorgen naar de markt geweest om sliptong en kabeljauw filet. Ook de foto’s die Petra gemaakt heeft bekeken. Heel leuk.

In de loop van de middag een gesprek gehad met de wethoudster, de gemeente secretaris en een juriste van de gemeente Noord-Beveland. Dit was niet zinvol, men bleef bij standpunten die men eerder had ingenomen ook al waren deze soms belachelijk. Ook was de wethoudster kennelijk niet op de hoogte van het dossier, ze vroeg waarom komt u bij ons en niet in uw eigen gemeente. Als de VVV waar je de vraag stelt waarom recreatievaartuigen wel mogen overnachten en campers niet, het doorstuurt naar de gemeente Noord-Beveland, dan kom je daar terecht. Ik heb daar dan ook maar op gereageerd dat ik ergens beginnen moest. Triest dat iemand zo aan een gesprek begint. Ik gaf ik in het gesprek aan dat het vreemd was dat men beargumenteerde dat vaak mooie vergezichten op het eiland en over het water verstoord worden door de aanblik van voertuigen. Dit omdat we er overdag mochten staan en er ’s nachts toch weinig vergezichten waren. Ook mijn mening, onderbouwd met meerdere documenten van politie en andere gemeenten, dat camperaars niet vervuilen hielp niet. Zij vonden van wel, maar onderbouwden dat nergens. Ook is het verbod in de APV recreatief nachtverblijf en men plaatst overal bordjes dat het vanaf 21.00 uur geldt. De nacht begint bij zonsondergang en niet om 21.00 uur. Hoezo misleidend. Volgens de juriste bekeurden zij pas vanaf 24.00 uur. Volgens mij mag iedere politieman vanaf zonsondergang bekeuren, want bepaalt de APV de strafbaarstelling. Ik heb het gesprek dan ook maar beëindigd zonde van mijn tijd. Maar goed, de Zeeuwse Ombudsman van mijn bevindingen in kennis gesteld.

Deze diashow vereist JavaScript.

3 december

Vandaag staat de crowdfundactie van de Oostmolen in de PZC. Me wat voorbereid op het gesprek morgen met de gemeente Noord-Beveland waar een klacht loopt. Hierover had in de Zeeuwse Ombudsman ingeschakeld.

2 december

Gele hesjes. In Frankrijk, België en Nederland zijn demonstraties en relletjes omdat de mensen ontevreden zijn. Heel begrijpelijk omdat we zo langzamerhand in twee werelden leven, één van de politiek en het bedrijfsleven en aan de andere kant de burgers. Burgers worden niet meer gehoord, van het kastje naar de muur gestuurd en pikken niet langer dat ze niet gehoord worden. Veel te lang doorwerken, pensioenen die niet mee liften met de economie, arrogantie van overheidsbestuurders. Zou dit een ommekeer gaan betekenen?

Op Facebook is veel discussie over mijn nieuwsbrief over wonen op een recreatiepark, dat weer volop in het nieuws is. Zoals bij alles zijn er voor – en tegenstanders.

We hebben bij onze oudste dochter Sinterklaas met kinderen en kleinkinderen gevierd. Petra heeft familie foto’s gemaakt. Heel gezellig.

1 december

Oostmolen

December beging met een vervelende verkoudheid, dus rustig aan gedaan. De website van de Oostmolen onderhanden genomen. We zijn met een Grondfundinsgactie bezig om de molen te onderhouden.

Share