Wifi op camperplaats / camping vaak slecht

Op veel camperplaatsen en campings is de wifi vaak slecht. Dat is balen, want veel mensen willen via internet informatie opzoeken, hun website of blog bijwerken of tv kijken. Mensen die denken dat ze via internet overal tv kunnen kijken op campings of camperplaatsen moeten we teleurstellen. Natuurlijk is de techniek er, tv kijken via bijv. chromecast, maar de wifi er niet voor geschikt. TV kijken via Wifi vergt ongeveer 0,8 GB per uur, dat gaat bijna nooit op de camping of camperplaats. Mensen die het wel doen overbelasten het toch al vaak  zwakke wifi netwerk. In de buitengebieden ligt vaak geen glasvezelkabel dus de slechte wifi is niet altijd aan de camperplaats of campinghouder te wijten. Wel valt op dat de meeste camperplaatsen en campings te weinig versterkers op het terrein hebben staan. Dat is wel te verwijten als men aangeeft dat er op de camping wifi is, dient men ook voor voldoende hotspots te zorgen. Als men aangeeft dat er wifi is op het terrein mag men een deugdelijk product verwachten. Kan men dat niet leveren dan hoort men dat aan te geven, zodat geen onjuiste verwachtingen worden gewekt.. Naar onze mening zou men anno 2021 een goedwerkend wifi netwerk mogen verwachten. Zelfs de rechtbank oordeelde dat wifi inmiddels zo gewoon en algemeen is geworden net als andere bijkomende diensten als stromend water, elektriciteit en een televisie dat zijn. Ik vermoed dat een aantal mensen nu roept dat “je naar de camperplaats/camping gaat voor je rust” of “je hebt toch een 4g smartphone bij je”, maar uit onderzoek van de ANWB blijkt dat: blijkt dat 99% van de kampeerders online gaat en 82% zelfs dagelijks. Drie op de vier ondervraagden vinden internet op de camping net zo vanzelfsprekend als een goed elektriciteitsnet. Dat duidt toch op heel andere verwachtingen.

Zelf kan problemen deels oplossen door het gebruik van een wifi versterker, die het signaal versterkt. En het niet, wat velen onterecht denken bij anderen wegtrekt. Het ontvangt het wifi signaal en versterkt het, dat is het. Natuurlijk kan men dan meer doen met het ontvangen wifi signaal. Naar onze mening zou, als men aangeeft dat er wifi op de camperplaats of camping is, het gewoon goed moeten werken, natuurlijk een investering, maar die hoort erbij, als je een camperplaats of camping aanlegt in 2021. Kan men geen goed product leveren dan dient men dat aan te geven, zodat geen valse verwachtingen gewekt worden.

Ik vermoed dat een aantal mensen nu roept dat “je naar de camperplaats/camping gaat voor je rust” of “je hebt toch een 4g smartphone bij je”, maar uit onderzoek van de ANWB blijkt dat: blijkt dat 99% van de kampeerders online gaat en 82% zelfs dagelijks. Drie op de vier ondervraagden vinden internet op de camping net zo vanzelfsprekend als een goed elektriciteitsnet. Dat duidt toch op heel andere verwachtingen.

 

Share

Over Martin

Gepensioneerd Inspecteur van Politie en toezichthouder (privacy)wetgeving binnen een politieorganisatie. Jarenlang camperaar en initiatiefnemer en oprichter Camper Club Nederland (CCN). Getrouwd, twee gehuwde dochters en twee geweldige kleinkinderen.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , . Bookmark de permalink.