Chromecasten.

Met behulp van chromecasten is het mogelijk om via wifi tv te kijken in de camper of caravan. Een goede wifi aansluiting is wel noodzakelijk. Het kan natuurlijk ook via een mobile abonnement op uw smartphone of tablet maar dat gebruikt erg veel mb’s.

Benodigdheden

Om televisie te kunnen kijken via Chromecasten is het volgende vereist: een tv met een Chromecast (Ultra), een HDMI-aansluiting, een wifi-netwerk en een geschikte computer of geschikt mobiel apparaat (Android, iOS, Windows of Mac OS). Een uurtje TV kijken op HD-ready formaat (1280×720) kost dus 2160 MB (is iets meer dan 2 GB) en schakel je terug naar het “oude” SD (480p) dan ben je altijd nog ruim 1 GB per uur kwijt

Buitenland

Mogelijk zijn niet alle functies en services in alle landen beschikbaar, zeker niet als u naar Nederlandse zenders wilt kijken. De prestaties van bepaalde functies, services en apps voor Chromecast zijn afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt met Chromecast en je internetverbinding. Ook is niet overal 4G of 5G beschikbaar, zeker niet in buitengebieden waar vaak camperplaatsen zijn.

Aansluiting

  1. De chromecast wordt aangesloten op een vrije HDMI poort van de TV. De USB aansluiting zorgt voor stroom op de Chromecast en kan in de USB poort van de TV en een andere voedingsbron worden aangesloten.
  2. Zet de TV op de juiste HDMI uitgang (source) via de afstandsbediening. Als het goed is zie je nu het startscherm van chrome te zien.
  3. Ga naar chromecast.com/setup en download de app of extensie die wordt aangegeven en accepteer de voorwaarde indien nodig. (via windows is de browser Chrome genoeg).
  4. Selecteer jouw Chromecast uit de lijst met apparaten en kies instellen. Als je vervolgens nog een keer doorgaan kiest wordt de connectie gemaakt en krijg je een code op de TV en op jouw apparaat te zien. Controleer of deze code overeenkomst en druk op “ik zie deze code”, “dat is mijn code” of “accepteren”.
  5. Maak verbinding met het netwerk, dit moet hetzelfde netwerk zijn als waar u smartphone of laptop op staat.
  6. Houdt er rekening mee dat veel wifi netwerken op de camping steaming uitschakelen en dan is ook chromecasten niet mogelijk,

Aanschaffen kan hier.

Er zijn twee soorten chromecasten, de normale of de Ultra Chromecast.

Share