Geen camperstallingen te vinden

Hart van Nederland besteedde er al aandacht aan “Camper- en caravaneigenaren wanhopig op zoek naar stalling”. Natuurlijk kunnen wij dit niet oplossen, maar wel meedenken in oplossingen. Wij ontvangen regelmatig trieste verhalen van gemeenten die de APV regels streng handhaven. Vaak gaat men voorbij aan de vraag of de bepalingen wel terecht zijn opgenomen en aan bestaande jurisprudentie.

  1. Kijk of u alsnog een stalling kunt vinden, zie camperstalling.startkabel.nl. Mist u een stalling, dan kunt u die natuurlijk opgeven.
  2. Kijk welke wegen de gemeente heeft aangewezen, waar niet geparkeerd mag worden, vaak is alleen de bebouwde kom aangewezen, zie de APV bepalingen.
  3. Vraag ontheffing aan, zie Camperpunt. Vaak doet u er goed aan om bij afwijzing in bezwaar te geen.
  4. Spreek gemeenteraadsleden aan op hun verantwoordelijkheid, vaak worden de bepalingen in de APV opgenomen omdat ze in de Model-APV van de Verening Nederlandse Gemeenten zijn opgenomen. Maar is overname wel terecht, zie Campervisie.

Aanvullingen op bovenstaande zijn natuurlijk van harte welkom.

Samen voor een Campervriendelijk Nederland.

Share

Over Martin

Gepensioneerd Inspecteur van Politie en toezichthouder (privacy)wetgeving binnen een politieorganisatie. Jarenlang camperaar en initiatiefnemer en oprichter Camper Club Nederland (CCN). Getrouwd, twee gehuwde dochters en twee geweldige kleinkinderen.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , . Bookmark de permalink.