Sticker voertuigen boven de 3500 kg.

Sticker voertuigen boven de 3500 kg.

Om dodehoek ongevallen met voetgangers en fietsers verder terug te dringen moeten alle zware voertuigen, vrachtwagens, bussen, boven de 3,5 ton vanaf 1 januari 2021 in Frankrijk een dodehoek waarschuwingssticker op hun voertuig aanbrengen zodat deze zichtbaar is aan de beide zijkanten en achterkant van het voertuig.

Campers boven de 3500 kg vallen ook onder deze voertuigen. De verplichting is van toepassing op zware voertuigen met een toegestaan ​​totaalgewicht van meer dan 3,5 ton die in een stedelijke omgeving rijden.

Frankrijk gaat ervan uit dat dit ook voor buitenlandse voertuigen boven de 3500 kg van toepassing is. De maatregel zorgt bij vervoerders, maar ook bij TLN en andere transportorganisaties in Europa voor veel opschudding. Om die reden zal koepelorganisatie IRU de Europese Commissie oproepen deze maatregel van tafel te krijgen.

Naar onze mening gaat het kennelijk om een inrichtingseis en niet om een gedragsregel en zou een voertuig met Nederlands kenteken er aan moeten voldoen. Maar hier zijn de meningen over verdeeld. Het is dus raadzaam om voorlopig aan de eisen te voldoen als u door Frankrijk rijdt. De dode hoekstickers zijn op internet te bestellen (sticker of magneetplaats.

Share

Over Martin

Gepensioneerd Inspecteur van Politie en toezichthouder (privacy)wetgeving binnen een politieorganisatie. Jarenlang camperaar en initiatiefnemer en oprichter Camper Club Nederland (CCN). Getrouwd, twee gehuwde dochters en twee geweldige kleinkinderen.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , . Bookmark de permalink.