B rijbewijs naar 4250 kg?

B rijbewijs naar 4250 kg?

B-rijbewijs voor personenauto’s naar 4,25 ton. : een vrachtwagen besturen met een autorijbewijs. Hiervoor pleit de FFCC (Franse federatie voor kampeerders, caravanners en camperliefhebbers) bij de Europese Autoriteiten. Een bericht hierover staat in Le Monde Camping Car.

De aanleiding voor het verzoek is o.a. de zwaardere motoren waar naar gezocht wordt voor campers. Deze (elektrische) motoren zijn vaak zwaarder zijn dan de huidige motoren. Bij de invoering van de Europese rijbewijzen is hier al eerder over gesproken, toen heeft men besloten tot invoering van het rijbewijs C1. De meningen zijn dan ook al jaren verdeeld over dit onderwerp. Probleem is natuurlijk dat veel campers tot 3500 kg overbeladen zijn. Wij hopen dat de andere verenigingen zich bij deze oproep aansluiten.

Dit is een verzoek dat vaak wordt geformuleerd door campereigenaren, en nu ook door verenigingen. Met deze eis geeft de FFCC de actie van de FICC (internationale federatie van kamperen, caravans en caravans) door aan de Europese openbare autoriteiten. In zijn artikel benadrukt de FFCC de “zeer positieve resultaten” van studies over verkeersveiligheid in campers. Het geeft ook aan dat de limiet van 3,5 ton een rem is op het zoeken naar andere motoren dan diesel. Het is duidelijk dat het artikel alleen spreekt over campers, die speciale voertuigen zijn voor het vervoeren van mensen, en die het onderwerp zijn van een bepaald gebruik: voornamelijk voor toeristische doeleinden.

Share

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie