Koopovereenkomst camper ontbonden/ coronavirus.

Koopovereenkomst camper ontbonden/ coronavirus.

De rechter heeft een koopovereenkomst ontbonden, omdat de camper niet voldeed aan de verwachtingen die de koper eraan mocht stellen (non-conformiteit). Bij verkoop was de camper APK goedgekeurd, echter bij de volgende APK werd de camper door ernstige roestschade aan de draagbalk en ernstige slijtage van de bladveerrubbers afgekeurd.  De rechter ontbindt de koopovereenkomst omdat de camper niet voldoet aan de eisen. Het bedrijf moet de 23.000 euro aankoopkosten terugbetalen.  Ook wordt het bedrijf veroordeeld voor de kosten, te weten, dagvaarding € 103,38, griffierecht € 486,00, salaris gemachtigde € 960,00 (2 punten x tarief € 480,00) tot een totaal van € 1.549,38.

De uitspraak, klik hier en het daarmee samenhangende uitspraak, klik hier! Ook besteden wij natuurlijk uitgebreid aandacht aan garantiebepalingen, zie garantie.

Om dergelijke teleurstellingen te voorkomen adviseren wij altijd een aankoopkeuring.

Coronavirus.

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig of u nu in Nederland of in het buitenland bent met uw camper. Ons dringende advies is blijf als u thuis bent ook thuis. Voor mensen die in Portugal, Spanje, Frankrijk of België zijn en een woonadres in Nederland hebben is er nog steeds de mogelijkheid om naar huis te rijden. Wij hebben daarover al eerder bericht, zie deze link. Daarnaast houden wij alle voor camperaars van belang zijnde bepalingen bij op www.camperpunt.nl In Nederland moeten alle sani-voorzieningen gesloten zijn, alhoewel niet alle campings en camperplaatsen zich daaraan houden, vallen deze ook onder de verordening. Staat u ergens werk dan erg zorgvuldig en ontsmet kranen e.d. Zie onze pagina water

Share

Vergelijkbare berichten