Toeristen moeten Portugal verlaten.

Toeristen moeten Portugal verlaten.

1- Portugal zit in de mitigatie-fase (fase waarin geprobeerd wordt de verspreiding van het virus te beperken)volgens de bepaling van het Ministerie van Volksgezondheid, waarbij het hele openbare en particuliere systeem betrokken is. In de mitigatie-fase wordt ook geprobeerd om de capaciteit in de zorg zoveel mogelijk te bewaren voor de patiënten die het echt nodig hebben. Er zullen meer tests worden uitgevoerd, in afwachting van een exponentiële toename.

2- Buitenlandse toeristen die op campings staan en of met kampeerauto’s “vrij in de natuur” staan worden verzocht het Portuguese grondgebied voor dit weekeinde verlaten. Het idee hierachter is dat het aantal ziekenhuisbedden waarschijnlijk al niet toereikend is voor Portugezen en buitenlandse residenten (residenten= die er wonen) dus willen ze het aantal toeristen met dit verzoek beperken. Daarnaast is het zo dat als men de camping moet verlaten, er gezocht gaat worden naar illegale parkeerplekken en het probleem alleen maar verplaats wordt. Het is nog niet officieel bekend gemaakt maar is een logisch gevolg.

Dit betekend dus dat deze groep toeristen verzocht wordt het land vandaag te verlaten. Buitenlanders die op campings resideren, kunnen uiteraard blijven maar moeten de isolatiemaatregelen naleven.

3- Degenen die vanuit het buitenland naar Portugal komen, zullen verplicht 14 dagen in quarantaine gaan.

Beknopte vertaling door het Team van imergencies.com

Share

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Hoi Martin. Ik snap dit niet. De grenzen met Spanje, Frankrijk, Belgie zijn toch dicht? Naast lock down. Waar moeten die camperaars naar toe? Hgr

    1. Nee, de grenzen zijn niet dicht als je naar je woonplaats rijdt. Je moet voor de grens p.p. een formulier invullen, deze staan bij de ANWB

Geef een reactie