Elektrische camper en caravan. Pensioenen

Elektrische camper

Mercedes-Benz Zwitserland is een samenwerking met bestelbusombouwer Sortimo aangegaan om een volledig elektrische camper te maken. Ze kwamen op de Mercedes-Benz EQV 300 Sortimo Camper Concept, die vooral geschikt is voor de kortere campertrips. De elektrische bus kan namelijk maximaal 365 kilometer op een volle acculading afleggen. Lees meer op MSN.

Elektrische caravan.

Airstream heeft een zieke elektrische caravan ontwikkelt genaamd eStream. De eStream is een nieuw concept van Airstream. Hiermee wil het bedrijf ook eigenaren van elektrische wagens aanmoedigen om met de caravan op vakantie te gaan. Maar om dit te doen moet het wel een erg speciale caravan zijn. Nou, dat is het ook. Deze caravan beschikt over 242 pk. Lees meer bij FHM.

Pensioenen.

Alhoewel het onderwerp niet direct past bij campers en caravans, besteden we er toch aandacht aan, omdat veel geabonneerden met pensioen zijn en wij het onderwerp belangrijk vinden.

Al meer dan veertien jaar lang zijn de huur van je woning, de prijzen in de supermarkt en de kosten van energie met recordsnelheden aan het stijgen terwijl het aanvullend pensioen niet omhoog gaat (niet geïndexeerd) of zelfs is gekort. Dit komt door foutieve rekenregels van de overheid die pensioenfondsen dwingen zich op papier arm te rekenen terwijl zij elk jaar rond de 6% rendement maken. Daardoor hebben gepensioneerden nu bijna 25% minder koopkracht dan in 2008, maar is het geld in pensioenfondsen gegroeid van 600 miljard (2008) naar bijna 2000 miljard (2022). Dat pensioengeld is je eigen geld, gespaard tijdens je werkzame leven, daarom moeten werkenden en gepensioneerden hier zelf zeggenschap over krijgen.

Hier komt nog eens bovenop dat de leeftijd waarop je met pensioen kunt gaan elk jaar verder stijgt, terwijl je na een leven lang hard werken gewoon met 65 jaar moet kunnen stoppen met werken, en bij zware beroepen eerder. Deskundigen bevestigen dat dit goed haalbaar en betaalbaar is. Ook wil het nieuwe kabinet nu de AOW los koppelen van de verhoging van het minimumloon, zodat gepensioneerden ook op dat vlak stil staan met hun inkomen terwijl de prijzen blijven stijgen. Overigens staat die soberheid voor gepensioneerden in schril contrast met het gegraai aan de top van pensioenfondsen, waar bestuurders zichzelf tot wel vier keer het salaris van de minister-president toekennen.

Op 31 januari is er een digitale bijeenkomst van de SP om mensen te informeren en te activeren om voor hun pensioen in actie te komen. Opgeven kan via deze link https://doemee.sp.nl/content/aanmeldpagina-online-pensioenavond  Eddie Bogaert en Martin Slingenberg werken aan de uitzending mee, zij zijn het gedoe met de pensioenen en de AOW spuugzat en willen o.a. via deze weg kijken hoe we tot gerichte acties kunnen komen dan wel aan gerichte acties kunnen meewerken.

Share

Vergelijkbare berichten