Steeds meer campers, wat zijn de gevolgen.

Er worden steeds meer campers verkocht. Logisch mensen willen reizen en reizen per vliegtuig is met Covid-19 niet echt veilig. Met campers overnacht je op plaatsen waar je mag parkeren, op camperplaatsen of op campings.

Maar wat zijn de gevolgen van de toename van het aantal campers?

In de landen waar je mag parkeren en overnachten is er geen probleem, plaatsen voldoende, als je tenminste vrij wilt overnachten. Het probleem zit hem vooral in camperplaatsen en campings, door te weinig camperplaatsen en plaatsen op campings die geschikt zijn voor campers is reserveren steeds vaker noodzakelijk. Met name in landen waar vrij overnachten verboden is, zoals Nederland is reserveren veelal noodzakelijk.

Wel komen er steeds vaker camperplaatsen bij, landbouwers en fruittelers overdag schakelen vaak deels over naar camperplaatsen. Daarnaast verwachten wij dat, zodra verre reizen weer veilig zijn, veel campers in de verkoop komen omdat mensen weer vliegreizen gaan doen.

Door de grote toename van campers is het reizen anders geworden. Eigenlijk moet je met een camper overdag leuke dingen doen en ’s avonds een plekje zoeken om te overnachten. Hopelijk komt die tijd weer terug.

Share

Vergelijkbare berichten