Camperen tijdens de coronacrisis

Camperen tijdens de coronacrisis

In Nederland kunnen we in veel provincies met de camper op stap, maar overal zijn tot zeker 1 juli de gemeenschappelijke toilet, was- en douchevoorzieningen gesloten. Ook mag u nog niet in elke regio op campings en camperplaatsen overnachten.  Lees de informatie per regio op onze website.

Campings en camperplaatsen.

Ook zijn campings en camperplaatsen niet allemaal (volledig) open. Het is raadzaam te  informeren voordat u naar een camping of camperplaats vertrekt.

Afval en chemisch toilet

Gebruik weggooi handschoenen bij het weggooien van uw afval. Bij het legen van het chemisch toilet en het schoonspoelen adviseren wij naast wegwerphandschoenen ook een mondkapje i.v.m. mogelijk spetteren van afvalwater.  Mondkapjes en weggooi handschoenen kunt u bestellen op onze website. Daarnaast is het handig om mondkapjes in de camper mee te nemen, immers de maatregelen veranderen steeds en met pech (camper/fiets/scooter e.d.) moet u mogelijk met het openbaar vervoer en dan zijn mondkapjes verplicht.

Afstand houden

Bedenk dat u overal anderhalve meter afstand moet houden en niet met een groepje voor de camper mag zitten (samenkomst + 3 personen).

Huisdieren

Natuurlijk moeten huisdieren altijd al aan de lijn, maar nu het coronavirus in Nederland bij een hond en enkele katten is geconstateerd, zullen mensen mogelijk terecht agressiever reageren op loslopende huisdieren.

 

 

Share

Vergelijkbare berichten