Overnachten toegestaan op grond van de APV

Overnachten toegestaan op grond van de APV

Wij hebben een uittreksel gemaakt in welke gemeenten je in de camper buiten een kampeerterrein mag overnachten. U mag niet KAMPEREN, maar parkeren en slapen. Dat betekent rekening houden met de bepalingen van het Reglement Verkeersregels en verkeerstekens. Dus als voorbeeld, geen keggen, niet bbq’en, geen luifel uit etc. Ook dient u altijd de aanwijzingen van opsporingsambtenaren (BOA en Politie) op te volgen. Een overzicht van de campervriendelijke gemeenten. Natuurlijk zijn er veel gemeenten met aangewezen camperplaatsen, die hebben we niet meegenomen. Daarvoor kunt u elders terecht. Als het in deze gemeenten tot geen overlast lijdt, dan kan dat andere gemeenten motiveren ook hun bepalingen aan te passen. Controleer de APV alvorens u overnacht, wij kunnen niet dagelijks de APV’s controleren.

Gemeente Provincie Duur
Apeldoorn Gelderland max. 72 uur
Dantumadeel Friesland max. 3 dagen
Deurne Noord-Brabant max. 3 dagen
Hardenberg Overijssel max. 3 dagen
Heerlen Limburg max. 5 dagen
Hilversum Noord-Holland max. 3 dagen
Leeuwarden Friesland max. 3 dagen
Lochem Gelderland max. 3 dagen
Meppel Drenthe max. 3 dagen
Nederweert Limburg Indien daardoor de openbare orde, openbare veiligheid, volksgezondheid of milieu niet in gevaar komt.
Oosterhout Noord-Brabant max. 3 dagen
Sint Anthonis Noord-Brabant max. 3 dagen
Tilburg Noord-Brabant max. 3 dagen, maar er mag geen hinder voorweggebruikers of bewoners zijn.
Share

Over Martin

Gepensioneerd Inspecteur van Politie en toezichthouder (privacy)wetgeving binnen een politieorganisatie. Jarenlang camperaar en initiatiefnemer en oprichter Camper Club Nederland (CCN). Getrouwd, twee gehuwde dochters en twee geweldige kleinkinderen.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , . Bookmark de permalink.