Beveiliging tegen inbraak en brand.

Heel vaak zijn er discussies over beveiliging van de camper op sociaal media. We lezen vaak dat beveiliging alleen maar voor extra schade zorgt en als ze willen ze toch binnenkomen. Natuurlijk is dat waar, maar men vergeet dan toch een aantal andere aspecten.

Een inbreker hoeft niet slim te zijn om te weten dat er altijd wat te halen is in de camper. Immers we zijn op reis en dan heb je van alles en nog wat bij je. We willen het risico op inbraak dan ook zoveel mogelijk voorkomen. Egoïstisch gezegd, ik heb liever dat ze bij de buren inbreken dan in mijn camper.

Inbrekers willen niet ontdekt worden, ze hebben dan ook een hekel aan licht, lawaai, maar willen ook snel hun slag slaan. We moeten ze het dus moeilijker maken en rekening houden met de ontdekkingskans. Op Camperpunt beschrijven we hoe u dit kunt doen.

Naast inbraakbeveiliging is er ook aandacht nodig om brand te voorkomen. In de jaren dat we camperen hebben we al meerdere malen gezien dat er brand uitbrak in een camper. Omdat we zelf geen deskundige zijn op dat gebied hebben we advies gevraagd aan deskundigen. U leest er hier meer over.

Share

Vergelijkbare berichten