Slapen in de auto / actie gemeenten

In het Algemeen dagblad wordt aandacht besteed aan het slapen in een auto, hierin wordt o.a. verwezen naar één van onze websites Camperlanden. Het bericht kunt u hier lezen. Leuk dat we vernoemd worden. Het AD geeft aan dat een aantal gemeenten het artikel heeft geschrapt, daar klopt overigens weinig van, wij houden het al heel veel jaren bij en er zijn alleen maar meer gemeenten bijgekomen. ZIe Camperpunt’s, APV bepalingen per gemeente.

Ook is recreatief overnachten volgens de APV (artikel 4:17 t/m 4:19) vaak gebonden aan een kampeermiddel en is recuperatief overnachten als je oververmoeid of dronken niet verboden volgens die artikelen. Maar soms is er nog een ander artikel in de APV dat luidt: “Het is verboden op de weg, al dan niet in een voertuig – niet zijnde een kampeermiddel als vermeld in artikel 4:17 – te overnachten dan wel een dergelijk voertuig op de weg te plaatsen met het kennelijke doel dit als slaapplaats te gebruiken, daarin te overnachten dan wel gelegenheid daartoe te bieden”. Natuurlijk een vreemd artikel, omdat dan ook vrachtwagenchauffeurs niet mogen uitrusten als hun rusttijd verplicht is.

Onze mening over overnachten in een camper e.d. vindt u op Campervisie, geef kampeerauto’s de ruimte waar ze recht op hebben!

Aktie APV artikel 5:6 naar meerdere gemeenten

Onze aktie naar gemeenten loopt nog steeds, het is teleurstellend dat men eigenlijk nooit kan aangeven welke wettelijke afwegingen men gemaakt heeft. Wij komen hier over enige tijd met een uitgebreide nieuwsbrief op terug.

 

 

 

Share

Vergelijkbare berichten