De magie van het bouwen van een eigen camper, na 20000 km ervaringen

Na zo’n 20.000 km is het weer tijd voor een update van de website de-magie-van-het-bouwen-van-je-eigen-camper.nl .Na elke langdurige rit maak ik een lijstje van dingen die ik aan wil passen en pas die daarna aan in de website. Ook naar aanleiding van commentaren van lezers vinden er veranderingen plaats zowel in tekst als in afbeeldingen. Ik noem hier kort de punten van mijn lijstje:

  • Elektra: ik heb de onbetrouwbaar geachte 100ah zekering vervangen door een (geadviseerde) 100ah oscillatie hoofdschakelaar, zie de aangepast foto.
  • Zagen: bij een aantal zaagexercities heb ik gebruik gemaakt van de Bosch multitool, waarmee in een kleine ruimte geopereerd kan worden. Bij gereedschappen afgebeeld.
  • Provisorisch douchen: ik heb in mijn toiletruimte een douchekop met kraan en 3 m lange slang geïnstalleerd die ik zowel binnen als buiten kan gebruiken. Haar wassen en even een koude douche als het erg warm is. Foto’s toegevoegd. Tevens heb ik een extra plankje gemaakt.
  • Ontluchting vuiltank: ik heb in de deksel van de vuiltank een ontluchtingsgaatje gemaakt, want de zwanenhals in de afvoer van de spoelbak verhindert de ontluchting, wat ook de bedoeling is. Via een slangetje dat precies in het gaatje past wordt de lucht afgevoerd via een gat in de vloer.
  • Verankering rugkussen: het rugkussen op de zitbank heb ik verankerd met klittenband.
  • Voedsellade onder bed: in het open gedeelte onder het bed heb ik een lade gemaakt die ik onder het bed vandaan kan trekken indien nodig en die ik gebruik om bakken op te plaatsen gevuld met voorraad. Tijdens rijden is de lade verankerd met bajonetsluitingen om onbedoeld uitschuiven tegen te gaan. Door uitsparingen en geleidingstouwen worden de bakken geïmmobiliseerd.
  • Aanpassen foto’s: de foto’s van het eindresultaat heb ik hierop aangepast en verder heb ik alle aanpassingen in de betreffende categorieën ondergebracht en het hoofdje ‘aanpassingen’ weer weggehaald.
  • Rubberen randen: tenslotte heb ik de randen van de kastjes boven voorzien van een rubberen rechthoekige strip om het mooier te maken en de pijn te verzachten bij het stoten van je hoofd.

De magie van het bouwen van een eigen camper is een ontwerp van Eddy Lammens, die tevens voor de inhoud van dit bericht verantwoordelijk is.

 

Share

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie