September 2018

Besloten om een blog pagina per maand te maken, zodat de pagina nog goed blijft laden. Eerdere verslagen vindt u hier!

Vervolg oktober 2018

30 september

Vanmorgen samen met Maddy o.a. langs de Oosterschelde gereden het was prachtig helder weer.  ’s Middags naar Maddy haar zus, waar we zijn blijven eten. Tussendoor de laatste zaken gedaan voor de reünie van enkele groepen van de Rijkspolitie die ik samen met een collega a.s vrijdag organiseer.

 

29 september.

Koos Alberts overleden. Koos trad belangeloos op tijdens ons campertreffen in 2004. Hij deed dit ten behoeve van de Stichting On Wheels. Rust zacht Koos.

Natuurlijk ook weer 35 kilometer gefietst. Mooi weer, maar wel een stukje frisser. Onderweg overal vrachtwagens die met mensen met een beperking reden. Onderweg zie ik weer veel echtparen naast elkaar fietsen en dat ook blijven doen als ze anderen erdoor hinderen. En hinderen is al als iemand iets moet uitwijken. Niet doen, de bekeuring is € 90,00 + € 9,00 administratiekosten. Maar buiten dat is het ergerlijk, zowel als je fietst als met de auto rijdt.

Deze diashow vereist JavaScript.

28 september

Een gezellige dag met vrienden, een oud collega waar ik veel samen mee heb gewerkt.  Chinese fondue gemaakt, de omgeving laten zien en bijgekletst. Natuurlijk kijken we dan even hoe de mossels van de percelen worden opgevist in de Oosterschelde, laten we de oesterputten zien en rijden dan naar de Westerchelde. Een leuke dag gehad. Daarnaast een ontvangstbevestiging van de Gemeente Hollands Kroon ontvangen. Zij hebben de verbodsartikelen voor overnachten met de camper al een poos geschrapt. Gevraagd wat er aan problemen met vrij overnachten zijn ontstaan. (Ik denk geen:-) )

Deze diashow vereist JavaScript.

27 september

Boodschappen gedaan, morgen krijgen we vrienden op visite. Bij de Toko kruiden kruiden gehaald en verschillende soorten ketjap. Daarna samen met Maddy gefietst.

26 september

Vanmorgen wat slotbouten gehaald voor extra sjorogen in de aanhanger. Dan staat alles toch ietsje beter vast als we ver rijden. Daarna gefietst o.a. weer langs de Oosterschelde. Natuurlijk op facebook discussie over het krantenartikel in de PZC. Wat mensen er allemaal voor een zaken bijhalen hou je niet voor mogelijk.

Seinpost Wemeldinge

25 september

De 45 verjaardag van mijn oudste dochter, die we het weekend hebben gevierd. De tijd gaat hard. Vanmorgen samen naar de markt geweest en sliptong gekocht. Mijn schoonzus komt eten, heel gezellig. En dan neemt ze een emmertje verse walnoten mee. Heerlijk. Vanmiddag gefietst, prachtig weer en hele mooie luchten. Deze keer richting Hoedekenskerke langs de Westerschelde.

Deze diashow vereist JavaScript.

24 september

Vanmorgen al een Appje van mijn dochter dat ik in de PZC stond: U vraagt, wij geven antwoord: discrimineert Zeeland camperaars? een leuk stukje. Ik ben het overigens niet eens met de uitleg van de PZC, naar mijn mening gaat discriminatie veel verder. Discriminatie is ELKE vorm van onderscheid, ook tussen groepen van personen, zoals hier recreanten met bootjes en recreanten met campers. Ook gaan de gemeenten over de APV en de verboden en niet het Waterschap. De discriminatie ontstaat in de regelgeving, zoals in de artikelen 4:18 en 5:27 van de Algemene Plaatselijke Verordening van Noord-Beveland.

Ook moeten gemeenten bij samenstellen van de APV het proportionaliteitsbeginsel hanteren. Verboden mogen niet verdergaan dan strikt noodzakelijk is om de nagestreefde doelstellingen (overlast) te verwezenlijken. De verboden gaan veel verder. Overdag wel parkeren en na 21.00 uur niet is niet proportioneel, want na 21.00 uur is er geen overlast, geen horizonvervuiling of wat dan ook. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de APV en niet het waterschap. Mijn briefwisseling met de gemeente Noord-Beveland is hier te lezen. Ook van lezers krijg ik leuke reacties, zelfs van juristen die mijn mening delen. Daarna wezen fietsen, wel een stuk kouder, maar weer leuke foto’s gemaakt o.a. van lepelaars.

Deze diashow vereist JavaScript.

23 september

De verjaardag van Petra gevierd in Wemeldinge, zij wordt 25 september 45 jaar. Gezellig met drankje en een hapje.

22 september

Omdat ze veel regen afgaven besloten geen dooie visjes te kopen op de markt. Ik bak die in de schuur en dan moet de scootmobiel en nog wat naar buiten. Dat kan maar is niet handig in de regen. En omdat ik een week zonder vis, schaal- of scheldieren minder ga functioneren 🙂 maar besloten in Yerseke grijze garnalen te kopen, ongepeld een tientje de kilo. Dus garnalen eten tijdens het pellen, een garnalen cocktail en garnalen op toast. Heerlijk met een wit wijntje.

De Brochure camperplaatsen van de CCN deels herschreven om de mensen die in de provincies werken wat te ondersteunen. Ook ben ik erachter dat de geschiedenis zich herhaalt, in de zestiger jaren waren de plezierbootjes in opkomst. Men weerde ze overal, tot ze er achter kwamen dat dat niet slim was. Men begon het toen te reguleren, niet om ze weg te sturen, maar om ze als toerist binnen te halen en er voorzieningen voor te creëren. Dat was goed voor de middenstand. Nu de campers nog en ook dat gaat komen als dichte ogen eindelijk open gaan. 65% van de buitenlandse campertoeristen geeft de voorkeur aan camperplaatsen. Die blijven grotendeels weg en dat zijn er 1.300.000 campers. Natuurlijk willen we die niet allemaal tegelijk, maar ze zijn goed in staat om de gemiste inkomsten door het afschaffen van de dividendbelasting goed te maken. Enne Recron die komen niet naar campings, die naar campings willen zijn er al.

Dan zie ik ook allemaal commotie om Elly Lust, die ik niet snap. Ze werk bij de politie en moet nevenwerkzaamheden melden volgens het Besluit Algemene Rechtspositie Politie. Of ze dat wel of niet gedaan heeft weet ik niet, maar als het bevoegd gezag besluit dat het de dienst schaadt, dan heb je drie mogelijkheden, één ertegen in bezwaar en beroep gaan, twee stoppen met de nevenwerkzaamheden of weggaan bij de politie. Ze kiest voor nummer drie, haar keus niet zeuren dan. Wilde ze graag politievrouw blijven had ze voor keuze één en/of twee moeten kiezen. Dat het de dienst schaadt snap ik ook als ik naar de uitzendingen keek, waar ze zich zo nu en dan bemoeide met de werkzaamheden van de buitenlandse politiemensen, ik zou dat niet prettig vinden als dat mij zou overkomen. Ik vind het ook geen reclame voor de politie en de tijd die ze daar besteed is ze niet beschikbaar voor haar politiewerkzaamheden. Dus Ellie niet zeuren, je hebt gekozen.

21 september

Een winderige dag en een ontsteking o.i.d. in mijn schouder, dat wordt dus niet fietsen. Dus een dagje aan de websites werken en koken. Nasi-Goreng staat op het menu.

Met de camper naar het Veersemeer gereden om met de foto’s te maken voor het artikel in de PZC. De fotografe gaf aanwijzingen. Ik ben benieuwd. Het komt tussen 22 en 29 september in de PZC. Ook contact gehad en wat afspraken gemaakt met de coördinator camperplaatsen van de Camper Club Nederland. Toen ook zelf nog een paar foto’s gemaakt aan het Veersemeer. Prachtig weer met mooie luchten.

20 september

Worden we vanmorgen om 06.15 uur wakker van een hels kabaal. Blijkt de rookmelder het fijn te vinden ons te wekken. Natuurlijk mijn bed uit, blijkt het loos alarm te zijn. Dus verder gegaan met de studie van de binnenkant van mijn oogleden. Daarna boodschappen gedaan en naar Middelburg om een rijstkoker, de oude had een poosje terug de geest gegeven. Vervolgens gefietst met aardig wat wind. Ben ik bijna thuis is de weg afgesloten i.v.m een voertuigbrand. Het viel allemaal wel mee denk ik. Ook gebeld door een verslaggever van de PZC i.v.m. mijn vraag over discriminatie van camperaars.

Voertuigbrand op Kapelseweg in Kloetinge

20 september 2018 13:50 Zeeland Kloetinge Brandweer

De brandweer van Kloetinge is donderdag 20 september gealarmeerd voor een voertuigbrand op de Kapelseweg. De melding werd om 13:50 via het P2000 netwerk verzonden naar de brandweer van Kloetinge, die met spoed ter plaatse is gegaan.

19 september

Contact gehad met een raadslid van de gemeente Reimerswaal i.v.m. de camperplaats Hansweert. Zie het bericht op de Kampeerautosite. Daarna wezen fietsen, wel veel wind vandaag, maar verder prima weertje. Ook nog eens nagedacht over de Autoriteit Consument en Markt die parkeerplaatsen voor campers waar overnacht mag worden oneerlijke concurentie vindt. Als een gemeente niets regelt, wat hun bevoegdheid is, mag je vrij overnachten. Misschien toch maar eens een paar Tweede Kamerleden adviseren om aan de minister te vragen waarom ze zijn voorgelogen bij intrekking van de Wet op de Openluchtrecreatie. Dat de gemeente autonoom is heeft de Minister duidelijk aangegeven bij intrekking van de Wet op de Openluchtrecreatie. Hier staat o.a. “Het vervallen van het verbod van artikel 15 tot het kamperen buiten kampeerterreinen, het zogeheten vrij kamperen, heeft tot gevolg dat het vrij kamperen zonder nadere voorziening door gemeenten in beginsel toelaatbaar is. Gemeenten, die nu geen enkele uitzondering op dit verbod toestaan en straks een dergelijk verbod willen handhaven zullen hiervoor in de nieuwe situatie juist een voorziening moeten treffen”.

Ook aan de beleidsmedewerkster toerisme en recreatie van de gemeente Goes, waar ik in juli een gesprek mee heb gehad over camperplaatsen, gevraagd of daar nog een vervolg op komt. Er is ruimte voldoende in Goes en het zou zelfs het Omnium weer wat meer bezoekers kunnen brengen. Natuurlijk ook prima voor de middenstand een camperplaats op loop afstand van het centrum.

18 september

Vandaag naar de oud-gediendendag van de Politie Zeeland in Terneuzen geweest. Heel gezellig om alle collegaas en hun echtgenoten terug te zien. Ook nog aandacht besteed aan de Camperplaats in Hansweert, die bij de dijkverhoging gaat verdwijnen. Zoek naar mogelijkheden om deze mooie plaats te houden.

17 september

Onkruid wegbranden in de tuin, appelmoes maken, camper opruimen. Een mevrouw geadviseerd die door een opsporingsambtenaar toch wel erg vreemd behandeld was. Tsja ook als BOA moet je gewoon je werk doen, maar wel netjes blijven. Boos gemaakt op Delta, natuurlijk moet je je apparatuur inleveren als je in de proeftijd stopt. Maar dat mag niet bij de winkel, nee opsturen, wel naar een antwoordnummer, maar klantvriendelijkheid staat niet in het vaandel. Ook een rekening voor een niet werkend “Alles in één interactief pakket”. Wat dat betreft kan delta een voorbeeld nemen aan KPN, die hebben een geweldige klantenservice. Dat mag ook weleens gezegd worden.

16 september

Vanmorgen met z’n allen koffie gedronken en daarna richting huis. Twee campers bleven nog een nachtje en deze mensen ’s middag de Oostmolen laten bekijken. Daarna hun Goes en omgeving op de fiets laten zien. Wel leuk we waren met drie Shinga / Lacros vouwfietsen. En de anderen gaan morgen ook voor een dergelijke vrouwfiets kijken, dus bij de volgende ontmoeting staan er vier Lacros fietsen.

15 september

Met z’n allen op de fiets Wemeldinge verkent, oesters geraapt en mosselen in Yerseke gehaald.

Deze diashow vereist JavaScript.

14 september

We gaan straks naar Wemeldinge voor een oester- en mosselweekendje met een paar vrienden. Tevens de correspondentie die ik had met de gemeente Noord-Beveland doorgestuurd naar de Provinciale Zeeuwse Courant i.v.m. mijn vraag over discriminatie van camperaars. Uit het antwoordt blijkt dat de gemeente je gewoon niet serieus neemt. We wachten af en anders naar de Zeeuwse Ombudsman.

13 september

Vanmorgen om 07.50 ben ik namens de Camper Club Nederland in de uitzending van Twente FM geweest, in Twente wordt wakker, over camperplaatsen in Nederland. Tevens kreeg ik bericht van de PZC dat mijn lezersvraag behandeld gaat worden in “Week van de krant“. Natuurlijk kan iedereen daar zijn mening over inbrengen. Mijn vraag gaat over het discrimineren van campers t.o.v. bootjes.

Ik had over het discrimineren van camperaars een brief geschreven aan het College en de gemeenteraad van Noord-Beveland. Ik heb nog niet vaak zo’n onzin antwoord gehad. Natuurlijk heb ik daarop gereageerd. De mailwisseling kunt u op deze pagina lezen!

12 september

Vanmorgen namens de Camper Club Nederland een persbericht verstuurd met als titel: “Campings laten klanten voor gesloten deuren staan”. Het bericht is door diverse media opgepakt. Vandaag om 13.15 een interview op Omroep West (op de link teller 19:45) en morgenochtend om 07.50 op Twente FM. Daarnaast ben ik door enkele kranten benaderd, afwachten of en wat ermee gedaan wordt.

Ook wordt ik benaderd door een mede camperaar uit België, die graag een samenwerking ziet tussen Nederland en België om beide landen campervriendelijker te krijgen. Lijkt me prima, maar ik ben geen camperclub. We gaan kijken of er mogelijkheden zijn.

Weer even gewerkt aan de reünie van enkele onderdelen van de Rijkspolitie die ik op 5 oktober a.s. samen met een collega organiseer.

Vervolgens naar vrienden geweest die op de camperplaats in Hansweert staan, blijft een mooie camperplaats waar ik nog aan mee heb gewerkt, wel jammer dat deze t.z.t. gaat verdwijnen en initiatieven voor een grotere plaats door de Provincie wordt tegengewerkt. Campers blijven ze in Nederland discrimineren, terwijl campers steeds meer de plaats van bootjes gaan innemen die ze wel met open armen ontvangen.

11 september

Gisteravond met verbazing naar Nieuwsuur gekeken. Het Kabinet steunde onder andere jaren brigades die in de strijd kindsoldaten in zette en was actief betrokken was bij aanvallen op de Koerdische woonwijk Sheikh Maqsoud, waarbij 83 burgers, onder wie 30 kinderen, werden gedood. Ook de door Nederland gesteunde strijdgroep Divisie 13 nam deel aan deze aanvallen op Koerdische burgers. Te triest voor woorden. Ook is er grote kans dat dit gevolgen heeft voor de vervolging van Jihadisten in Nederland. Dan wordt er een VVDér beedigd voor de Tweede Kamer die tweette: “GVD! Weer iemand voor de trein, kom dus niet verder dan Eindhoven! Zelfmoordenaars, word eens creatief.” Amtenaren zouden voor een dergelijke tweet worden ontslagen. Het wordt tijde dat dit Kabinet opkrast.

Vanmorgen gefietst en daarna saus gemaakt voor Babi Pangang en alvast het vlees gemarineerd.

10 september

Weer gefietst en een foto’s gemaakt, één van de bovenwoning aan de Vlasmarkt 10 waar wij na ons trouwen zijn gaan wonen. Beneden woonde mevrouw Huizen, waar nu de juwelier is. De wc stond in de achtertuin, waar de door de keuken van de onderbuurvrouw naar toe moesten. We betaalde, fl. 90,- huur p.m. Onderweg nog wat foto’s gemaakt. Prima fietsweertje.

Deze diashow vereist JavaScript.

9 september

Na het ontbijt bij Bert en Myriam naar Goes gereden. De websites bijgewerkt en rustig aan gedaan. Goed nieuws dat de twee kinderen Lili en Howick in Nederland mogen blijven. De Minister heeft een van rechters gescheiden bevoegdheid, de discretionaire bevoegdheid, die is bedoeld om van een rechterlijke uitspraak te mogen afwijken omdat bijvoorbeeld de publieke opinie of andere (humanitaire) gronden daarom vragen. Ik ben blij dat deze bevoegdheid er is. Omdat we hier kinderen en ouders niet scheiden, zoals Trump, zal de moeder terecht ook terug mogen komen. Een wijs besluit dat veel te lang heeft geduurd. Wat hebben wij geluk dat we in Nederland zijn geboren en in vrijheid hiervan mogen genieten.

8 september

Open Monumentendag, dus de Oostmolen is een hele dag open voor het publiek Ik heb er vanmorgen foto’s gemaakt en daarna de website bijgewerkt. Ook enkele mensen rondgeleid, altijd erg gezellig. Daarna vertrokken naar de reünie van de cavaleristen van 103 Verkenning lichting 1970-2. De onderofficieren waar ik mee diende in Amersfoort en Seedorf (Dld). De onderofficieren van toen en hun partners zijn nog steeds een hechte club. Ieder jaar organiseert een ander bij hem thuis. Meestal de eerste zaterdag van september. Dit keer in Waspik. Een hele gezellige middag en avond gehad, uniek dat we nog ieder jaar een reünie houden. De camper kon op de oprit staan, zodat we voor de deur geslapen hebben. Volgend jaar is de Reünie bij ons in Kloetinge.

7 september

De camper klaargemaakt om morgen naar de reünie van de onderofficieren van 103 Verkenning lichting 70-2 te gaan. Al sinds het afzwaaien komen we met de partner jaarlijks bij elkaar. Altijd heel gezellig. Ook staat alles klaar voor de open monumentendag morgen bij de Oostmolen in Kloetinge, waar we alleen ’s morgens maar even bij aanwezig zijn. Ook vandaag staat Jos Brech volop in de belangstelling, door het publiek al veroordeeld. Alhoewel alles naar hem als dader wijst, zal we toch moeten afwachten of de rechter dat oordeel ook is toegedaan. Daarnaast erger ik me aan de opstelling van de Staatssecretaris m.b.t. de twee Armeense kinderen Lili en Howick, die eind 2008 met hun moeder naar Nederland kwamen, mogen worden uitgezet. De publieke opinie vind dat ze moeten blijven, de Kinderombudsvrouw geeft aan dat de Kinderrechtenverdrag wordt geschonden. Te idioot voor woorden, zo ga je niet met kinderen om.

6 september

En dagje met van alles en nog wat, boodschappen doen, de kleinkinderen ophalen, Jay naar Tante Petra en Maroa naar hier. Altijd gezellig. Natuurlijk wat zaken aan de website gedaan, dat moet dagelijks wil je up to date blijven. Dan lees ik in de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC):

Hoofdredacteur PZC: U vraagt, wij geven antwoord

Wat wilt u altijd al uitgezocht hebben? Waar zit volgens u het nieuws? Op welke vraag wenst u nu eindelijk eens een helder antwoord? Lees meer in de PZC. Nu zal de hoofdredacteur niet aan mij gedacht hebben, maar ik wil ook wel een antwoord. Ik heb gemaild: “

De vraag?

Waarom mogen recreatiebootjes zonder voorzieningen in het Veersemeer overnachten en krijgen mensen met een kampeerauto, met alle voorzieningen, een bekeuring van € 140,00 exclusief € 9,00 administratiekosten. Dit terwijl discriminatie verboden is?

Ik stelde de vraag aan de gemeente Noord-Beveland zij reageerden als volgt: “U informeerde bij ons waarom een camper niet 24 uur op een plaats mag blijven staan, teneinde te overnachten. Reden hiervoor is onder meer dat de ervaring is dat er lukraak afval achtergelaten wordt. Landsbreed is daarom de regel dat er alleen op de daarvoor bestemde terrein gekampeerd mag worden.

Voor wat betreft het vergelijk met vaartuigen: er zijn aanmerkelijk meer campers dan vaartuigen in gebruik en het is in sommige gevallen aanmerkelijk moeilijker om met een schip nog een haven te bereiken dan met een camper een kampeerplaats. De vergelijking gaat hierop mank.”

Echter dit klopt niet:

Volgens de cijfers van de Hiswa waren er in 2017 507.000 pleziervaartuigen in Nederland. Volgens het CBS 98.121 campers. Daarnaast is er geen enkele onder bouwing van het feit dat camperaars lukraak afval achterlaten. In mijn 18 jaar als camperaar en 40 jaar als politieman heb ik dat weinig ervaren. Daarnaast heb ik 40 jaar watersport bedreven en is het bereiken van een haven net zo eenvoudig, zelfs eenvoudiger dan met een kampeerauto s’avonds in Zeeland een camperplaats of camping vinden waar nog plaats is. Ik ben benieuwd. Ondertussen ligt deze vraag opnieuw voor bij B&W en Gemeenteraad van Noord-Beveland.”

Ik ben benieuwd of het opgepakt wordt door de PZC. Daarnaast wacht ik natuurlijk het antwoord van B&W en de gemeenteraad van Noord-Beveland af.

5 september

Vanmorgen indisch stoofpotje gemaakt, daarna wezen fietsen. Loopt er in de buurt van Kapelle een jonge ree op de weg. Natuurlijk te laat voor een foto. Onderweg natuurlijk nog wat foto’s gemaakt, onder andere van een staartmeesje. Ook heeft KPN weer alles in één opnieuw aangesloten. Zelf het internet is nu sneller dan voorheen. Hopen dat het zo blijft. Delta interactief kunnen ze beter uit de handel nemen, werkt voor geen meter.

Deze diashow vereist JavaScript.

4 september

Een vreselijk zwarte dag, we horen dat Marijke Sentges, vriendin en oprichtster van de Stichting OnWheels aan een hersenbloeding is overleden. Marijke heeft alles gedaan om haar kinderen met de ziekte van Duchenne een zo’n mooi mogelijk leven te geven. Het leven van Marijke en Roel draaide om hun kinderen en de Stichting. In zes jaar is Roel zijn hele gezin kwijt. Soms is het leven vreselijk oneerlijk. We leven met Roel mee.

Ook sinds we overgestapt zijn naar Delta interactieve tv en internet alleen maar ervaren dat de kwaliteit ver beneden peil is, een monteur die komt en al vertelt wat Delta allemaal niet doet, geen coax kabeltje mag trekken, dus een extra box moet plaatsen a € 3,50 per maand. In plaats van 200Mbps snelheid net 60 Mbps snelheid die binnenkomt, stilstaande tv beelden niet kunnen opnemen, geen teletekst, vaak werkt opnemen niet, het geluid valt weg. De helpdesk stuurt je van afdeling naar afdeling, tot je uitkomt bij de verantwoordelijke technische afdeling, je denkt yes, maar ook deze kunnen je niet helpen want de ticket ligt ergens anders. Dus morgen komt KPN na één telefoontje alles weer gratis aansluiten. Delta ga eens stage lopen bij KPN om te leren wat klantvriendelijk is.

Dan hadden we met enkele (ex) politiemensen een discussie over wegen van campers. Er was verschil van mening over of we konden vorderen dat passagiers in de camper moeten blijven tijdens het wegen. Een collega was stelling van mening dat dat niet kon, ik en een andere collega dat het wel kon. Een collega legde het voor aan de politieacademie die zijn mening onderschreef. Omdat naar mijn mening een controle dan niet meer mogelijk zou zijn en ik niet overtuigd was dit voorgelegd aan het Landelijk Openbaar Ministerie. Zij mailden: ”

Geachte heer Slingenberg,

Hartelijk dank voor uw vraag. Het is zeker mogelijk om van passagiers medewerking te vorderen. Passagiers behoren namelijk tot de lading. Hieronder vindt u de definitie van lading zoals opgenomen in artikel 1.1 van de Regeling voertuigen:

lading: alle personen, dieren, goederen, lastdragers, alsmede zonder gebruik van gereedschap van het voertuig los te nemen laad- en losinrichtingen en voertuiguitrustingen, het reservewiel alsmede verwisselbare gedragen uitrustingsstukken daaronder niet begrepen;

Uw vraag hebben we ook voorgelegd aan een expert van de Landelijke Eenheid. Hij heeft aangegeven dat personen als lading worden meegewogen. Bij bijv. een bus blijven de personen er in. Daarbij zijn juist de personen het wezenlijke deel van de lading. Maar ook gewone voertuigen hoort een bestuurder en evt inzittende bij. Zo rijdt het voertuig immers ook over de weg. Dit niet alleen op grond van de begripsomschrijving van ‘lading’ maar ook die van ‘massa rijklaar’. Die waarde wordt door ons bij overbeladingen gebruikt voor bijv. berekenen t.m.m. van een oplegger (= totale massa – massa rijklaar van de trekker). Ook in de begripsomschrijving ‘massa rijklaar’ staat duidelijk dat dit inclusief de massa van een bestuurder (gesteld op 75 kg) is.

Ik hoop uw vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord.”

Inderdaad de vraag is beantwoord, beetje stom dat ik dat zelf niet wist.

3 september

Onze logé was vanmorgen zoek, weg zijn kon hij niet, maar achter allemaal DVD’s in de kast wegkruipen is lastig zoeken. Aan de kattebak was hij ook nog niet gewend, maar het kleed van Seppe, het hondje van Petra en Leen poepte en pieste ook goed weg. Daarna even bij de ANWB een NL sticker voor de aanhangwagen gehaald, deze moet op aanhangwagens, maar ook vaak op motor- en fietsendragers met een witte kentekenplaats. Omdat ik niets hoorde op mijn klachten bij Delta maar eens geklaagd op facebook en twitter. Na wat gechat blijkt dat i.p.v. 200 Mbps, we maar 64 Mbps geleverd krijgen. Het moet minimaal 90% zijn, nou dat is het dus niet. De technische dienst neemt nu telefonisch contact op. We wachten af, veel vertrouwen heb ik in Delta niet meer. De monteur had dat toch ook moeten meter bij aanleg. Tevens bij de gemeente Noord-Beveland gevraagd op welke termijn ik een reactie op mijn brief over discriminatie tussen bootjes en campers kan verwachten. De brief wordt mede gesteund door de CCN.

2 september

Vanmorgen 40 km gefietst langs de Wester- en Oosterschelde. Op de camperplaats in Hansweert stonden acht campers, er mogen 5 campers staan, maar het is een heerlijk plekje dus wel logisch. In het kanaal door Zuid-Beveland hebben ze van de week 2 meerpalen onderste boven gevaren, even een foto van gemaakt. Ook een poosje met een eveneens gepensioneerd collega staan praten. Beiden zijn we tot de ontdekking gekomen dat Politie Nederland eigenlijk niets op heeft met gepensioneerde collegaas. Jammer, maar is niet anders. En dan hebben we een logé, guusje, de kat van Jay. Dit omdat ze bij Hemand en Marieke aan het verbouwen zijn.

Deze diashow vereist JavaScript.

1 september

Vanmorgen de camper gepakt en via het Veersemeer, Neeltje Jans, Haamstede, Renesse naar de Brouwersdan gereden. Daar wat gegeten en zeehondjes kijken die regelmatig even kwamen kijken. Vandaar via Scharendijke, Brouwershaven, Zierikzee, over de Zeelandbrug weer naar huis gereden. We vinden het nog steeds discriminatie dat mensen in bootjes mogen overnachten in de Nederlandse wateren en als je dat een paar meter verder in een camper doet een bekeuring van € 149,00 krijgt. Een fotoverslag.

Deze diashow vereist JavaScript.

Share