Indisch stoofpotje

Indisch stoofpotje.

Ingrediënten

  • 750 gram riblappen
  • 750 gram uien
  • zout
  • peper
  • 3 kruidnagelen
  • 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )
  • 2 rode spaanse pepers of vervangen door sambal naar smaak
  • 1/2 deciliter ketjap manis
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel ketoembar (koriander)
  • 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel bloem of als het klaar is even sausbinder gebruiken.
  • 1 vleesbouillontablet

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in dobbelstenen.
  2. Pel de uien en snipper deze grof.
  3. Pel en snipper de knoflook.
  4. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes (tenzij u sambal gebruikt).
  5. Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin.
  6. Kruid het vlees met zout en peper.
  7. Haal het vlees uit de pan.
  8. Bak de uien en de knoflook hierin lichtbruin.
  9. Voeg de Spaanse peper (of sambal) en de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee.
  10. Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken.
  11. Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat.
  12. Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles ± 2,5 à 3 uur sudderen. Zie handige weetjes.
  13. Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen.

Heerlijk met patat-frite, rijst of nasi.

(frite bakken wij in een klein frite-pannetje, 1 literfles olie (waar fitjes op staan uit bijv. de Lidle). Na het bakken van de frite de olie laten afkoelen en in een glazen literfles gieten voor de volgende keer. De frite-pan en fles kochten wij bij een Chinese winkel in Spanje).

Share

Geef een reactie