Nasi goreng

Nasi Goreng

benodigdheden

  • 1 pakje rijst
  • 250 gr nasivlees
  • 50 gr ham
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 theelepels djahé
  • 2 theelepels laos
  • 2 theelepels katoembar
  • 1 bouillotabletje (kip)
  • 2 tentjes knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis.
  • ongeveer 2 eetlepels olie

Nasi betekent gebakken rijst, dus ‘s morgens zaken voorbereiden:

Voorbereiding

  1. kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
  2. snij het nasivlees in kleine stukjes
  3. kluts de eieren en bak deze. Snij ze in kleine stukjes.
  4. Snij de ei,prei en ham in kleine stukjes.

Opbakken

  • Doe de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de uit en knijp de knoflook er boven uit.
  • vuur laag zetten en laos, ketoembar en djahé toevoegen
  • verkruimel bouillonblokje en voeg toe
  • vuur hoog en voeg het nasivleees en de ketjap toe
  • rijst er in kleine hoeveelheden erbij doen en opbakken, halverwege de prei, ham, en omelet toevoegen..
  • eventueel gedroogde selderij toevoegen.

Doe er eens afzonderlijk gepelde pinda’s,  sate, augurken of zure uitjes bij.

Natuurlijk heerlijk bij een Indisch stoofpotje.

Share