Parkeren en de gemeente

Wij zijn bezig het overzicht van APV-bepalingen per gemeente op te vragen en aan te passen. Er vallen een paar zaken op, bijna iedere gemeente neemt de APV-bepalingen van de VNG over.  Dit is toch bijzonder omdat je mag verwachten dat iedere gemeente ook zelf afwegingen maakt m.b.t. het fenomeen parkeerexces.  Een exces is iets wat het aanvaardbare overschrijdt, in veel gemeenten is voldoende plaats en is er geen sprake van een exces. Wij hebben er op Campervisie al over geschreven, met als titel “Geef kampeerauto’s de ruimte waar ze recht op hebben“.

Ook valt op, dat de aanbeveling om het artikel m.b.t. grote campers uit te sluiten, niet wordt overgenomen, dat betekent dat camper langer dan 6 meter en hoger dan 2,4 meter geen drie dagen mogen parkeren, maar alleen op aangewezen plaatsen. Wij zullen hier richting gemeenten in de toekomst weer aandacht aan gaan besteden.

Het overzicht van de bepalingen voor campers per gemeente vindt u hier.

Parkeren met gehandicaptenparkeerkaart.

Ook voor het parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart zijn er verschillen per gemeente. Een recent overzicht kunt u hier lezen en downloaden.

Share

Vergelijkbare berichten