Vrij overnachten met de camper

Vrij overnachten met de camper.

Een camper is een auto waar je mee rond trekt en geniet van de vrijheid die bij camperen hoort. Veel mensen staan op campings en camperplaatsen omdat ze dat veiliger vinden. Of dat zo is vragen wij ons af. De enige diefstal die wij meemaakten was een fiets op een bewaakte camping. Wij staan graag vrij, ook wel alleen als dat zo uitkomt. Bedenk dat vrijstaan vaak net zo veilig is als op een camping of camperplaats staan. Ook campings en camperplaatsen zijn vaak vrij toegankelijk voor eventuele criminelen. Toch is het handig om tips (bij vrij) staan in acht te nemen.  Deze tips vindt u op deze pagina!

Allereerst natuurlijk mag u in het land, provincie of gemeente wel vrij overnachten. Het is niet prettig als u ‘s nachts wordt wakker gemaakt en met een bekeuring moet vertrekken. Voor Nederland hebben wij een overzicht samengesteld met de bepalingen in de plaatselijke verordeningen. De bepalingen per land vindt u op Camperlanden.

Share

Over Martin

Gepensioneerd Inspecteur van Politie en toezichthouder (privacy)wetgeving binnen een politieorganisatie. Jarenlang camperaar en initiatiefnemer en oprichter Camper Club Nederland (CCN). Getrouwd, twee gehuwde dochters en twee geweldige kleinkinderen.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , . Bookmark de permalink.