Vrij overnachten in Portugal volledig verboden

Vrij overnachten in Portugal volledig verboden

De regering keurde vrijdag 27 november 2020 een wijzigingen van de wegcode goed die aangeeft waar campers mogen overnachten en kamperen.

Aan het einde van de ministerraad benadrukte staatssecretaris Patrícia Gaspar dat de nieuwe veranderingen in de praktijk aangeven op welke plaatsen campers kunnen stoppen en overnachten, en benadrukte dat parkeren “iets anders is” .

GEBIEDEN DIE EERDER VOOR DIT DOEL ZIJN AANGEWEZEN

Volgens de gouverneur is slapen en overnachten alleen toegestaan op de daarvoor bestemde plaatsen. Patrícia Gaspar voegde er ook aan toe dat de boetes die tot nu toe zijn opgelegd “wegens foutief parkeren en andere onregelmatigheden in de verkeersregels” blijven bestaan.

De situatie van kampeerders die illegaal overnachten in de parken van verschillende stranden in het land, met name in het natuurpark van het zuidwesten van Alentejo en Costa Vicentina (PNSACV), stemt de lokale zakenmensen ontevreden , die klagen dat er geen inspectie is, ondanks het risico voor de volksgezondheid. .

De GNR REGISTREERDE MEER DAN 600 OVERTREDINGEN TIJDENS INSPECTIEOPERATIES.

Op 4 september maakte GNR bekend dat er meer dan 600 overtredingen waren geconstateerd tijdens een operatie gericht op controle op illegaal kamperen en caravannen aan zee in de districten Setúbal, Beja en Faro.

Het beoefenen van kamperen of kamperen buiten de aangewezen plaatsen, evenals elke vorm van overnachting, vormt een milieudelict en wordt bestraft met een boete tussen 200 en 36.000 euro , aldus de GNR.

Het parkeren van voertuigen, of het nu lichte voertuigen of campers zijn, het negeren van verkeersborden van verboden parkeren en verboden parkeren en stoppen, vormt een verkeersovertreding, volgens de voorwaarden van de gecombineerde wegcode met de verkeerssignaalverordening, bestraft met een boete tussen 60 en de 300 euro .

GNR verduidelijkte ook dat het, met betrekking tot het verbod op de overnachtende  campers in dergelijke in parken en op parkeerterreinen, in de context van de covid-19 pandemie meer gerichte controles uitgevoerd voor de informatie en het bewustzijn van de bevolking. Bron: Sic noticias

 

Share

Vergelijkbare berichten