Reserveren en niet komen

Reserveren en niet komen.

Steeds vaker horen we dat mensen een plaats reserveren en vervolgens gewoon niet op komen dagen. Hierdoor worden steeds meer camperplaatsen gedwongen om vooruit betaling te vragen. Dergelijke mensen zijn niet alleen in gebreke gebleven, maar zorgen ook dat andere camperaars geen plaats vinden.

Wij adviseren deze bedrijven om alsnog rekening te sturen en tot invordering over te gaan. Niet betalen betekent dan een procedure. Mocht u één van deze mensen zijn dan kunt u alsnog om een betalingsregeling verzoeken bij het betreffende bedrijf. Een andere mogelijkheid voor de bedrijven is om betaling vooraf te vragen. Jammer dat een kleine groep mensen, het voor een grote groep verpesten.

Mocht bovenstaande niet helpen dan adviseren wij om een zwarte lijst aan te leggen van personen die reserveren en niet komen opdagen zonder iets te laten horen. De camperaars die dit gedrag vertonen zijn dan op den duur terecht nergens meer welkom. Het aanleggen van een zwarte lijst kan onder voorwaarden.  Hier wordt als bovenstaande maatregelen niet helpen voldaan.

Het aanleggen van een zwarte lijst onder de AVG kan onder de volgende voorwaarden:

  1. Gerechtvaardigd belang. De organisatie moet een gerechtvaardigd belang hebben bij het gebruik van een zwarte lijst. …
  2. Noodzaak verwerking persoonsgegevens. De zwarte lijst moet noodzakelijk zijn. …
  3. Zwaarwegend belang.

Jammer dat de goeden weer onder de kwaden moeten lijden.

Share

Over Martin

Gepensioneerd Inspecteur van Politie en toezichthouder (privacy)wetgeving binnen een politieorganisatie. Jarenlang camperaar en initiatiefnemer en oprichter Camper Club Nederland (CCN). Getrouwd, twee gehuwde dochters en twee geweldige kleinkinderen.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.