Reisadvies.

Reisadvies

Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geeft aan dat een land de code oranje of rood heeft vanwege het coronavirus en u besluit er alsnog heen te reizen. Wat betekent dat in de meeste gevallen voor uw verzekeringen.

Verzekeringsmaatschappijen zien dit niet als onvoorziene omstandigheden. U wist het voor uw vertrok. Dit betekent dat eventuele schadekosten of andere kosten voor uzelf zijn. De meeste maatschappijen keren wel niet-corona gerelateerde kosten uit. Houd hier rekening mee als u nu een reis voor de komende maanden wilt voorbereiden.

Ook kan het problemen geven wanneer u pech krijgt. Het is maar de vraag of men u kan en wil helpen.

Zorg dus dat u goed op de hoogte blijft van de reisadviezen van de overheid. Bent u in een land en verandert het van kleur, dan wordt u geadviseerd te vertrekken en 10 dagen in thuis quarantaine te gaan. Zie in dit verband de website Nederland wereldwijd.

Share

Over Martin

Gepensioneerd Inspecteur van Politie en toezichthouder (privacy)wetgeving binnen een politieorganisatie. Jarenlang camperaar en initiatiefnemer en oprichter Camper Club Nederland (CCN). Getrouwd, twee gehuwde dochters en twee geweldige kleinkinderen.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.