Portugal en vrij overnachten

Portugal en vrij overnachten

Portugal is een mooi land met aardige bewoners. We komen er al jaren, onze eerste ervaringen met de caravan en later met de camper waren geweldig, Je kon overal vrij staan en je had nergens problemen. Ondertussen is het aantal mensen met een camper sterk gegroeid en gooit ook corona roet in het eten. De laatste paar jaar kregen we bij de grensovergang tussen Spanje en Portugal al een folder van de GNR waarin aangegeven was dat vrij overnachten niet toegestaan was. Ondertussen worden er bekeuringen uitgedeeld. Hieronder de computer vertaling van Safe Communities Portugal.

GNR-DETECTEN 612 OVERTREDINGEN BETREFFENDE HET ILLEGAAL KAMPEN EN CARAVANNING

Meer dan 600 overtredingen werden door GNR ontdekt tijdens een operatie die gericht is op het inspecteren van illegaal kamperen en caravanning aan zee in de districten Setúbal, Beja en Faro (Algarve), zei de GNR vandaag.
In een verklaring zei de GNR dat tijdens de operatie, die tussen 20 en 31 augustus plaatsvond, 71 acties werden uitgevoerd en 714 voertuigen werden geïnspecteerd, wat resulteerde in de detectie van 612 overtredingen.
Deze veiligheidskracht benadrukt de 500 overtredingen voor kamperen en caravan in een onregelmatige situatie, plus 33 gerelateerd aan de Highway Code en 14 gerelateerd aan natuur en milieu.
Ongeveer 200 militairen van de GNR waren betrokken bij deze inspectieacties binnen de operatie ′′ Seguro Seguro”.
Volgens de GNR was deze inspectie gericht op het waarborgen van ′′ openbare veiligheid en rust en bescherming van natuur en milieu, ook bijdragen aan de verwezenlijking van de uitzonderlijke maatregelen die nodig zijn om Covid-19 te bevatten “.

De GNR voegde eraan toe dat kamperen of caravan buiten de aangegeven plaatsen, evenals elke vorm van overnachting, een milieuovertreding is en strafbaar is met een boete tussen 200 en 36,000 euro.

U bent gewaarschuwd.

Corona

Ook lezen we in de pers dat Portugal 15 september de corona maatregelen gaat aanscherpen.  Welke maatregelen is nog niet bekend. Hou rekening met uw verzekering in oranje gebieden blijven betekent minstens dat corona gerelateerde problemen (ziekenhuis opname, doktersbezoek e.d.) niet verzekerd zijn.

Share

Vergelijkbare berichten