Portugal

In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan Portugal. Portugal is een leuk land om met de camper te bezoeken. Portugal heeft een mooie kust, maar ook het binnenland en de Algarve is een bezoek zeker waard. In heel Portugal vind je camperplaatsen en/of campings, maar ook is parkeren en overnachten op meerdere plaatsen toegestaan. Volgens deze nieuwe regels is het verboden om in campers of soortgelijke voertuigen te parkeren en te overnachten in gebieden van het Nature 2000-netwerk, beschermde gebieden en gebieden die vallen onder de kustgrensbeheerplannen. Hier moet je dus rekening mee houden.

Informatie over Portugal vindt u op onze volgende webpagina’s:

Het zuidelijke deel van Portugal is de Algarve, ook in de winter een leuk, maar druk bezocht gebied om met de camper heen te gaan. Heel erg in trek bij camperaars is Silves, met zijn bekende Piri-Piri restaurant (Valdemar) en een restaurant met een speciaal campermenu. Je ziet hier erg veel ooievaars, maar gelet op de leeftijd van de meeste camperaars brengen ze geen baby’s naar de camperplaatsen.

Om in Portugal te kunnen internetten, kopen wij altijd een kaartje van de NOS, deze kost € 30,- voor onbeperkt internet. Het internet is sterk genoeg om er tv mee te kijken.

Wij wensen u veel leesplezier.

Share

Vergelijkbare berichten