Parkeren en overnachten in Portugal

Omdat wij hoorden van vrienden dat de regels voor Parkeren en overnachten in Portugal aangepast waren. Omdat vertalen uit het Portugees toch wat vraagtekens gaf, hebben wij het Portugese verkeersbureau gevraagd hoe de regelgeving precies is. Wij ontvingen de volgende reactie: ”

Over overnachten in een camper in Portugal, informeren wij u dat de huidige wetgeving het niet toestaat om met campers te overnachten buiten de geautoriseerde plaatsen (camperservicegebieden, kampeer- en caravanparken of parkeerplaatsen waar de overnachting van campers uitdrukkelijk is toegestaan, voor beperkte periodes)).

Onlangs (op 22 juli 2021) zijn wijzigingen in de regels met betrekking tot parkeren en overnachten voor campers of soortgelijke voertuigen goedgekeurd, maar deze zullen pas van kracht worden na publicatie in het Portugese staatsblad.

Volgens deze nieuwe regels is het verboden om in campers of soortgelijke voertuigen te parkeren en te overnachten in gebieden van het Nature 2000-netwerk, beschermde gebieden en gebieden die vallen onder de kustgrensbeheerplannen (behalve op plaatsen in deze gebieden waar het uitdrukkelijk is toegestaan). In de rest van het grondgebied, en bij gebrek aan gemeentelijke regelgeving voor de activiteit, zal het worden toegestaan ​​om te overnachten in campers die zijn goedgekeurd door het IMT – Instituut voor Mobiliteit en Transport, voor een maximale periode van 48 uur in dezelfde gemeente (behalve op plaatsen waar een overnachting in camper of soortgelijk voertuig uitdrukkelijk is toegestaan ​​voor een langere periode).”

Het Staatsblad heeft het op 23 augustus 2021 afgekondigd.

Share

Vergelijkbare berichten