Onjuiste bekeuringen campers boven de 3500 kg

Regelmatig krijg ik vragen hoe het kan dat zwaardere campers voor vrachtauto’s worden aangezien. Mensen dienen een bezwaarschrift in, waarna een en ander wordt rechtgetrokken. Mijn vragen:
  1. Kan dit ook op een snellere manier, immers de fout ligt niet bij deze bestuurders?
  2. Wat is de oorzaak van deze onjuistheden?
  3. Hoe gaan dit opgepakt worden, immers wordt niet voldaan aan de juistheidsbepalingen van artikel 4 van de Wet politiegegevens?

– – – – – –

Campers boven de 3500 kg die als personenauto zijn aangemerkt op het kenteken, gelden de maximum snelheden voor personenauto’s. Zijn ze aangemerkt als camper, dan volgen zij de regels voor vrachtauto’s.

Door deze verkeerde bekeuringen voldoet de verwerking van de gegevens door de politie niet aan de bepalingen van artikel 4 lid 1 van de Wet politiegegevens, die stel dat de  verantwoordelijke korpsbeheerder de nodige maatregelen treft  opdat politiegegevens, gelet op de doeleinden waarvoor zij worden verwerkt, juist en nauwkeurig zijn. Hij verbetert of vernietigt politiegegevens of vult deze aan indien hem blijkt dat deze onjuist of onvolledig zijn. De politie heeft dus de plicht om aktief deze onjuistheden uit hun verwerking te halen.

Ik heb de persvoorlichters van het KLPD om opheldering gevraagd, ook heb ik gemaild naar info@politie.nl en overheid.nl. Echter op meerdere e-mails komt geen antwoord. Misschien lastig om het juiste antwoord te geven, maar niet antwoorden is onbehoorlijk KLPD/politie. Vervolgens heb ik op 30 oktober 2012 de vraag aan de korpsbeheerder van het KLPD gesteld, de Minister. De Minister verwijst via overheid.nl weer naar de politie, alof de Minister geen korpsbeheerder is en verantwoordelijk. Wordt vervolgd.

Een bezwaarschrift voor deze bekeuringen vindt u hier.

Ondertussen is de Nationale Ombudsman een onderzoek naar deze onjuiste bekeuringen.

Share

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie