NKC een club voor camperaars?????

Middelburg

Afgelopen zaterdag 15 juli stond een artikel in de PZC over de nieuwe Stadscamping Zeeland in Middelburg. Daar stond bij dat camperaars niet meer mogen overnachten op de bestaande camperparkeerplaatsen in Middelburg.

Dit is niet geheel juist. De gemeente Middelburg past niet in het (hoog)seizoen haar beleid aan. Tot 1 januari 2018 wordt het nog steeds gedoogd dat camperaars overnachten aan de Oude Veerseweg in Middelburg. Omdat er voorheen geen camping in Middelburg was, werd het overnachten gedoogd.

Na 1 januari 2018 sluit de gemeente Middelburg aan bij het Walcherse beleid dat er niet mag worden overnacht in openbaar gebied. Dit besluit is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). De ondernemer van Stadscamping Zeeland is hiervan op de hoogte.

  • – – – – – – – –

Bovenstaand bericht is afkomstig van de gemeente Middelburg.

De reactie van de NKC.

De NKC is niet betrokken geweest bij het besluit van de gemeente. De nieuwe eigenaar van de stadscamping heeft als voorwaarde gesteld dat de camperplaats dicht zou gaan. De gemeente is daar in meegegaan. Vervolgens heeft de NKC de stadscamping vrijblijvend geadviseerd over de inrichting van de camperplaatsen op de camping. Die adviezen zijn niet een-op-een overgenomen.

 

Share

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie