Een reactie die geen antwoord geeft op mijn vragen. 5:6 APV

Ik ontving de volgende reactie van de VNG op onze vragen:

“Allereerst excuus voor de late reactie. Gezien de vele landelijke ontwikkelingen is het druk bij de VNG.

De VNG heeft inderdaad een model artikel, maar het is aan de afzonderlijke gemeenten hoe zij met dat model artikel in hun eigen APV om gaan. Als ik uw vragen goed interpreteer wilt u weten waarom er voor een kampeerauto andere regels gelden dan voor een reguliere bestelbus. Terwijl het om eenzelfde soort bus kan gaan. Het verschil zit hem in de wijze waarop de bus geregistreerd staat bij de RDW. Wanneer een bus geregistreerd staat als kampeerauto betaal je minder wegenbelasting, maar is de parkeertijd beperkt. Staat het busje geregistreerd als regulier voertuig, dan is de wegenbelasting hoger maar de parkeertijd langer.

Ik hoop dat uw vragen hiermee voldoende zijn beantwoord.”

Wij hebben als volgt gereageerd: “

De reactie die geen antwoord geeft op mijn vragen, de belastingwetgeving staat geheel los van de APV en de algemene rechtsbeginselen. Sorry, maar uw reactie is een dooddoener. Geef gewoon eerlijk antwoord op de gestelde vragen. Er zijn ook campers waar het halftarief voor betaald wordt, mogen die dan zes dagen staan?

Ik zie uw reactie graag weer tegemoet.”< /div>

Meer woorden kon ik er niet aan vuil maken. Men gaat compleet voorbij aan de gestelde vragen en komt met een antwoord dat geen enkele juridische onderbouwing is voor de gestelde vragen. Kennelijk heeft het volgens de VNG  niets met parkeerexessen te maken maar met belastingwetgeving.  Dan is iedere gemeente onrechtmatig bezig omdat zij het als parkeerexes behandelen op basis van artikel 2a Wegenverkeerswet. Tevens gaat de gemeente niet over houderschapsbelasting. Hoe kan een VNG met zulke reacties gemeenten integer adviseren?

De eerdere artikelen m.b.t. deze reactie

https://camperpunt.nl/artikel-56-apv-roept-veel-vragen-op/

Camperplaats Leeuwarden / Model APV – VNG.

Camperplaats Leeuwarden / Model APV – VNG.

Share

Vergelijkbare berichten