Amerika met een zware camper.

Op veel fora zien we discussies over het rijden met een zwaardere camper met een B-rijbewijs in de VS. Er worden heel verschillende antwoorden gegeven, maar eigenlijk is het heel eenvoudig.

Wat je met je Nederlandse rijbewijs in Nederland niet mag, mag je ook niet in het buitenland. Beter is het dus te houden bij een bij het rijbewijs passende camper (max. 3500 kg). Dat men in de VS maar één rijbewijs kent doet aan bovenstaande niets af of toe. Zie artikel 24 Verdrag van Geneve en bijlage 8 van dit Verdrag.

De wettelijke bepalingen zijn dus heel duidelijk, met een zware camper rij je zonder geldig rijbewijs. Voor mensen die het toch met een zwaardere camper gaan rijden (en campers beneden de 3500 kg zijn er bijna niet) is het te adviseren een verklaring van de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij te vragen of ze wel uitkeren bij een ongeval, terwijl je zonder geldig rijbewijs rijdt. De meeste verhuurmaatschappijen regelen dit. Bezuinig dan ook niet op de verzekering. De schade is dan in ieder geval gedekt, het strafrechtelijke gedeelte (een vervolging) niet.

Meer over met de camperen in de VS op Camperlanden.

 

Share

Vergelijkbare berichten