Calpe en Orihuela Spanje

Calp verandert regels over campers

In een bijeenkomst van de gemeenteraad, afgelopen week in Calp, werd besloten de regels wat betreft het parkeren van campers op de openbare weg definitief aan te passen in de gemeenteverordening. Volgens de nieuwe regels mogen campers of caravans in de zomer tussen 9.00 en 21.00 uur op de openbare weg staan en in de rest van het jaar tussen 09.00 en 20.00 uur. De voertuigen moeten dus de nacht doorbrengen op een plek die daarvoor speciaal is bedoeld. Volgens de regerende PP is de maatregel nodig omdat de grote hoeveelheid campers die Calp aandoet voor overlast zorgt door op de openbare weg en eraan grenzende percelen te kamperen en in veel gevallen afval achter te laten. De maatregel kon niet rekenen op de stem van de oppositie omdat die vindt dat de gemeente Calp eerst moet zorgen voor een terrein waarop de campers kunnen overnachten of anders een limiet in moet stellen in het aantal dagen dat campers op een bepaalde plek kunnen staan.

Orihuela creëert parkeerterrein voor campers.

ORIHUELA – De gemeente Orihuela is bezig een parkeerterrein voor campers te creëren. Het gaat om een terrein dat iets meer dan een kilometer buiten de stad ligt, langs de rivier de Segura.
Het terrein zal worden voorzien van aansluitingen voor water en licht en de kampeerders kunnen er hun afval en afvalwater kwijt. Net als veel andere gemeenten aan de Costa Blanca is ook de kust van Orihuela een populaire bestemming voor campertoeristen. Maar deze kunnen volgens de geldende wetgeving niet op de openbare weg stilstaan en de nacht doorbrengen. In andere gemeenten in de provincie Alicante zijn daarom al enkele jaren geleden camperparkeerterreinen ingericht, waar de campers in de namiddag naartoe gaan om de nacht door te brengen. Orihuela gaat dit voorbeeld nu volgen. Het terrein komt naast een perceel dat door de Confederación Hidrográfica del Segura (CHS) in bruikleen is gegeven aan de gemeente en waar volkstuintjes worden aangelegd. Het feit dat op dit terrein watervoorziening en elektra wordt aangelegd zal worden benut om beide voorzieningen te kunnen doortrekken naar het parkeerterrein. De gemeente hoopt door de constructie van het camperparkeerterrein in de buurt van het oude centrum meer toeristen naar dat centrum – dat relatief ver van de kust ligt – te lokken.

Share

Vergelijkbare berichten