Vrij overnachten

Waar mag je de camper parkeren en vrij overnachten?

Parkeren en overnachten kent een aantal regels. Men mag geen overlast veroorzaken (harde muziek, draaiende motor, generator e.d.) en geen kampeergedrag vertonen. Hieronder verstaat men niets buitenzetten (tafels, stoelen…), niet de perimeter van je camper vergroten (luifel uit, ramen open…), enkel met de vier wielen de grond raken (geen stutten of keggen) en geen afvalstoffen lozen (hieronder vallen ook uitlaatgassen van motor of generator).

Wij stelden een landenoverzicht samen met de bepalingen per land i.v.m. het vrij parkeren en overnachten. U kunt deze op onze pagina Camperlanden downloaden.

Over Spanje maakten wij een afzonderlijke pagina, die duidelijk aangeeft waar en wat er mag in Spanje. Dit leest u hier! Bedenk dat de politie u soms toch in opdracht van de burgemeester weg stuurt. Het heeft dan weinig zin om in discussie te gaan, want een bevel of vordering van de politie moet in alle landen opgevolgd worden. Wel is het handig om hen de mening van het verkeersbureau te laten lezen, deze kunt u ook downloaden op de aangegeven pagina.

Tenslotte vindt u hier een aantal tips wanneer u vrij overnacht.

 

Share

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie