Voeten op het dashboard of kinderen en dieren op schoot. NOOIT DOEN!

Heerlijk er met de camper op uit. Camperen is plezierig, maar zorg ook dat het dat blijft.

Wij zien nog veel mensen met hun voeten op het dashboard zitten en/of kinderen en dieren op schoot. Een kind bij de passagier op schoot of zonder voorzieningen in de camper is onverantwoord. Als je er een opmerking over maakt is het verweer altijd, we reden naar langzaam en we letten goed op. Maar wist u dat 18 km per uur al 5 meter per seconde is!!!!! Bij een plotselinge stop door een aanrijding of een noodstop heeft een mens niet voldoende kracht om te voorkomen dat het kind (of dier) tegen of door de camper of voorruit vliegt.  Heeft de camper een airbag dan klapt deze uit in een tijd van 0,05 seconden met een snelheid van meer dan 300 km/u. De kans op minimaal zeer zwaar letsel is het gevolg.

Wij zagen enige jaren geleden een vrouw die vol blauwe plekken en bloed zat. Ik dacht aan mishandeling en sprak haar man aan. Wat bleek de vrouw liep even op de parkeerplaats van Le Mont Saint Michel door de camper, toen de man plots moest remmen. Zij was onder het dashboard terecht gekomen. Ze is door de ambulance afgevoerd.

In Middelburg moest een vrouw met de traumahelicopter worden afgevoerd, nadat zij tijdens het lopen door de camper door de deur naar buiten viel.

Bekijk ook bijgaand filmpje maar eens https://www.youtube.com/watch?v=5dQvpRXl3GQ

En deze foto deelde een politieman op twitter. Het dijbeen Het dijbeen raakte los van haar heupkom en bekken. Deze vrouw kan nooit meer lopen.

Wij wensen u veilige reizen en veel camperplezier, maar:

  • Geen kinderen en dieren op schoot;
  • Nooit je voeten op het dashboard tijdens het rijden;
  • Nooit lopen door de camper tijdens het rijden
  • Nooit rijden als kinderen niet in autogordels of goedgekeurd zitje zitten.
Share

Vergelijkbare berichten