Spanje

Spanje

Vrij staan.

Veel mensen brengen de wintermaanden door in bijvoorbeeld Spanje, veel zoeken de Costa Brava of de Costa del Sol op, waar de camperplaatsen vaak vol zijn. Maar wat velen niet weten is dat je in Spanje ook vrij mag overnachten (parkeren en slapen). Maar dat vrij overnachten is aan strenge regels gebonden. Je mag parkeren en niet kamperen. Op deze pagina hebben we het uitgebreid beschreven. De informatie op deze pagina is van de Spaanse overheid afkomstig.

Ondanks dat het is toegestaan worden de campers soms weggestuurd. Wij maakten dat in Rinco de La Victoria mee. Ik sprak er de mensen van de Quardia Civiel erop aan. Ze gaven aan dat de informatie die ik had klopte, maar dat de burgemeester vond dat er een bord stond (Tsja zo werkt dat ook zonder borden). We moesten dus toch weg, maar ze wezen ons een andere plaats aan, waar zelfs gratis voorzieningen waren.

Links.

Op de pagina met links vind u Nederlandse artsen, maar ook camperbedrijven, Hollandse supermarkten en meer. Aanvullingen zijn natuurlijk welkom.

Algemeen.

Op de Spanje pagina van Camperlanden vind u nog veel meer informatie.

 

 

Share

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie