Ombudsman onderzoekt boetes voor campers

De Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, onderzoekt hoe het kan dat campers bij een trajectcontrole worden aangezien voor auto’s met aanhangwagen. Hierdoor ontvangen
bestuurders van de campers boetes voor snelheidsovertredingen omdat voor auto’s met een aanhangwagen een lagere maximumsnelheid geldt van 90 km/u in plaats van bijvoorbeeld 120 km/u.
Het probleem blijkt bij het Openbaar Ministerie bekend te zijn, maar toch moeten bestuurders van campers zelf aan de bel trekken als ze ten onrechte een boete krijgen. De ombudsman start dit onderzoek omdat de onderzoeksredactie van RTL boven water had gekregen dat bestuurders van campers bij trajectcontroles ten onrechte beboet zouden worden. Of dat ze het advies van Justitie kregen om niet harder dan 90 km/u te rijden terwijl ze net als personenauto’s vaak harder mogen.
De ombudsman gaat het Openbaar Ministerie vragen stellen. Hij stelt op zijn website een meldpunt in voor signalen om zicht te krijgen op de aard en omvang van de problematiek:
www.nationaleombudsman.nl/meldpunt-campers. Hij verwacht dat het onderzoek dit jaar wordt
afgerond.

Share

Over Martin

Gepensioneerd Inspecteur van Politie en toezichthouder (privacy)wetgeving binnen een politieorganisatie. Jarenlang camperaar en initiatiefnemer en oprichter Camper Club Nederland (CCN). Getrouwd, twee gehuwde dochters en twee geweldige kleinkinderen.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , . Bookmark de permalink.