Kampeerauto / Camper in de verdomhoek.

Steeds meer overheden doen de kampeerauto in de verdomhoek, maar willen er wel aan verdienen. Het kwart tarief wordt m.i.v. 1 januari 2026 verhoogd met naar liefst 100%. De overheid vangt naar schatting 80 miljoen euro per jaar aan extra belasting inkomsten. Daarnaast worden campers in steeds meer gebieden en steden geweerd i.v.m. de milieueisen. Grondingen maakt het nog erger, vanaf 1 januari wordt daarom geen parkeervergunning meer verleend aan campers die groter zijn dan 6 meter lang en 2,4 meter hoog. Alleen kleine campers komen nog in aanmerking voor een parkeervergunning. Neem daarbij in aanmerking dat er te weinig stallingsruimten zijn en je toch je camper moet in- en uitladen, dan worden we toch ernstig gedupeerd.

Dan handelt de overheid naar onze mening in strijd met hogere wetgeving, zie Campervisie. Wij verbazen ons nog steeds dat geen enkele camperclub actie onderneemt, ook de Camperclub Nederland niet, die wij in 2002 daarvoor opgericht hebben.

Alhoewel Nederland een van de slechtste camperlanden is, worden ook in andere landen de eisen aangesteld.

Share

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Er is een petitie in omloop en heb deze getekend en op enkele FB groepen geplaatst. Of het zal helpen is de vraag. Maar beter iets gedaan dan niets! We worden gewoon gepakt. Ook met km heffing tellen ze de buitenland km’s erbij. Kortom wees alert.

  2. Er is een petitie opgezet en die heb ik getekend. Ook geplaatst op enkele FB groepen. Beter iets dan niets. En km heffing zijn we ook de klos omdat buitenland km’s ook meegaan tellen. Het wordt duurder en zijn een melkkoe voor de overheid.

Geef een reactie