Camper Club Nederland

Op 24 oktober 2002 richtte ik samen met Guus Verdult de Camper Club Nederland op bij de notaris in Goes. Natuurlijk waren er meer enthousiaste leden bij betrokken, maar voor ons was dit een geweldig en uniek moment.

Hoe kwam de CCN tot stand?

CCN
Camper Club Nederland

Toen Maddy en ik in 2000 met de auto met caravan pech kregen in Frankrijk (Nancy) huurden we als vervangend vervoer een camper. En ja, u snapt het al, het campervirus sloeg toe. Na deze vakantie ging de Suzuki Grant Vitara de deur uit en kwam de eerste camper. Tijdens onze eerste campereis in Frankrijk (Normandië, Bretagne) ervaarden we wat campervriendelijk betekende. Geweldig, dat moest toch ook in Nederland kunnen.

We organiseerden, via onze website www.camperpunt.nl ons eerste campertreffen in Kamperland (al snel omgedoopt in Camperland) waar we de gedeputeerde van Zeeland en de directeur van de Roomport Beach Ressort uitnodigden. Tijdens een discussie stond de vraag centraal: ‘hoe krijgen we Nederland, te beginnen in Zeeland campervriendelijk”. Na dit treffen (met 100 campers) kwamen er bij alle Roompot parken camperplaatsen, maar we wilden meer, we wilden vrijheid net als in Frankrijk en Duitsland. Dus samen met Maddy op naar Den Haag. En ja, na heel veel e-mails kregen we gesprekken met kamerleden van diverse landelijke politieke partijen. En er ontstond hier en daar begrip bij Kamerleden. Toch resulteerde dit niet in een meer campervriendelijk Nederland. We besloten het anders aan te pakken. Er moest een tweede landelijke camperclub komen om meer aandacht voor campers te krijgen. Maar voor we dit besluit namen hadden we eerst gesprekken met de NKC, want waarom deden zij niet meer. Er kwam weinig respons van hun kant. Dit betekende dat we, samen met een aantal enthousiaste campergebruikers, de Camper Club Nederland oprichten.

Bestuursproblemen

Na een goede en vlotte start bleek dat er allerlei zaken binnen het bestuur gebeurden die wij beslist niet wilden, maar ook niet konden tegenhouden. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat ik in 2004 de CCN mijn functie van voorzitter neerlegde en men ons lidmaatschap zonder kennisgeving beeindigde. De club ging een kant op die wij niet wilden en waarvoor de CCN ook niet was opgericht. Triest maar was niet anders.

Ook na mijn vertrek bleven er stormen woeden, dit was niet ‘onze CCN’. Gelukkig is er begin 2007 een goede omslag gemaakt. De CCN kreeg op het bollenevenement een nieuw bestuur waar Maddy en ik toen volledig achter stonden.  Na enkele gesprekken met de bestuursleden,  besloten wij weer lid te worden van de CCN. (Eigenlijk waren we dat nog steeds want we hadden niet opgezegd en men had ons niet geroyeerd. Dit is overigens nooit rechtgezet).

Erelidmaatschap

Tot onze verrassing werden Maddy en ik op het Bietenevent 2007 in het zonnetje gezet en benoemd tot eerste erelid van de CCN. Erelid van ons eigen clubje, de CCN. Voor ons betekende dit erg veel. We hopen dat de CCN de club blijft die we altijd wilden en waar we voor geknokt hebben. Bovenal werken aan een campervriendelijk Nederland en daarnaast leuke dingen doen voor de leden.

Wij hopen dat de CCN nog lang blijft bestaan en met name zich hard blijft inzetten voor camperplaatsen in Nederland. Immers voor dat doel hebben we de CCN opgericht. Overigens zet de CCN hier steeds minder voor in, wat wij heel erg jammer vinden.

Ere lidmaatschap ingeleverd

Op 17 november hebben wij ons ere-lidmaatschap ingeleverd.  Toen wij als Camperpunt een bericht op de facebook pagina van de CCN plaatsten werd aangeven dat informatie van dit soort sites in principe geweigerd wordt, ongeacht de achtergrond. (Het bericht was van belang voor de leden) Dat Camperpunt de website is die aan de basis van de CCN heeft gestaan had dus geen enkele invloed op dit besluit, te triest voor woorden.  Zeker daar veel van de oprichtingskosten mede door Camperpunt zijn betaald. Ook doet dit bestuur  weinig, eigenlijk niets om Nederland campervriendelijker te maken. Jammer, maar dit is onze club niet meer.

 

Share