Camperaars.

Camperaars.

We zeggen vaak tegen elkaar, heerlijk een camper, onze eigen toilet, eigen douche en eigen wastafel. Heerlijk, schoner vind je ze nergens. Toch zien we steeds vaker in reacties op camperplaatsen dat men deze voorzieningen missen. Ik kan me dat voorstellen als je een camperbusje hebt zonder eigen douche en toilet, maar verder . . . .  voor ons een raadsel. Wel maakt het de camperplaatsen duurder, tenzij men voor deze voorzieningen afzonderlijk moet betalen.

De nieuwe generatie camperaars gebruiken kennelijk de camper steeds vaker als een caravan. Sommigen staan weken of maanden op dezelfde plaats, waardoor er geen doorloop meer op camperplaatsen is. Hierdoor worden andere camperaars, die dat liever niet doen op favoriete plaatsen genoodzaakt te reserveren en langer te blijven staan, omdat men voor 1 of 2 dagen niet reserveert. Op deze manier belanden we in een vicieuze cirkel en kan men steeds moeilijker verkassen.

Naar onze mening zouden mensen die zo lang ergens willen staan gebruik moeten maken van campings en niet van camperplaatsen. Zo kunnen de camperplaatsen weer voor doorstroming zorgen en hoeven de mensen die graag rondtrekken niet te reserveren. De voorzieningen op een camperplaats zouden dan kunnen bestaan uit water en afvoer zwart en grijs water. Natuurlijk zullen veel mensen het hier niet mee eens zijn, dat mag, maar dat verandert onze mening niet.

Zomaar mijn gedachte.

Martin – Camperpunt

Share

Vergelijkbare berichten