Stappen plan gestolen camper / caravan

Ontdekking diefstal

Na ontdekking van diefstal van uw camper/caravan dient u zo snel mogelijk:

(Voor Nederland).

Bel 112 en het gezamenlijk Aangifteproces Gestolen Voertuigen (AGV) van politie en verzekeraars. Dit loket is de hele week van 07.00 uur tot 23.00 uur bereikbaar via 088 – 00 87 444 of via agv@liv.nl.  Met één telefoontje staat uw camper zowel nationaal als internationaal gesignaleerd. Ook als uw verzekering diefstal niet dekt dient u uw camper als vermist op te geven. De opsporingsinstanties kunnen zo sneller starten met de opsporing. Dit vergroot de kans op terugvinden! Houd (zo mogelijk) uw rijbewijs, kentekenbewijs en uw verzekeringspapieren bij de hand. Zie ook deze website!

(Voor België)

Bel de politiediensten, zie Politie

(Iedereen)

 1. Dit te mailen naar de Scheepvaartpolitie In Antwerpen. Mail de gegevens van uw camper naar de car crime unit van de Scheepvaartpolitie in Antwerpen dga.spn.ant.auto@police.belgium.eu  Geef in de mail alle bijzonderheden van de camper aan, zoals een foto, foto’s van de bijzondere karakteristieken van de camper en de laatste 6 karakters van het chassisnummer
 2. Meldt de diefstal bij uw verzekeringsmaatschappij.
 3. Plaats een bericht op zo veel mogelijk Facebook groepen. Begin met onze groep Opsporing gestolen Campers en caravans, twitter, Google+ etc.
 4. Kijk of er in de buurt camerabeelden zijn.

Buitenland

In het buitenland dient u zo spoedig mogelijk aangifte te doen bij de plaatselijke politie. Bewaar het afschrift van de aangifte goed, dit heeft u nodig als u melding doet bij het aangifte loket gestolen voertuigen (punt 1). Uw melding kan dus pas na de aangifte bij de plaatselijke politie.

Preventie tegen diefstal.

Om het risico op diefstal te verkleinen hebben wij een pagina gemaakt over beveiliging van uw camper of caravan, zie de pagina beveiliging.

Om de kans op terugvinden te vergroten is het handig om ergens op internet uw gegevens te zetten, bijvoorbeeld in een mailtje naar u zelf of door het op te slaan in Google Drive. Dit kan bijvoorbeeld in een Word document met wachtwoord. (Zorg voor goede wachtwoorden) met in ieder geval de volgende gegevens:

 • Merk, type en kenteken van de camper
 • Dagwaarde van de camper/caravan
 • Plaats waar de camper/caravan gestolen is
 • Kilometerstand camper (zal lastig zijn om deze vooruit aan te geven, maar bijvoorbeeld de km stand bij vertrek van de reis. Pas het regelmatig aan).
 • Bijzonderheden Camper, denk aan accessoires, beschadigingen, bijzonderheden.
 • Serienummers van in de camper/caravan aanwezige goederen.
 • Foto’s van de camper/caravan, buiten en binnenzijde.
 • Gegevens van een eventuele tracker in de camper.
 • Gegevens van uw verzekeringsmaatschappij – naam, polisummer, telefoonnummer.

U kunt dit formulier gebruiken om uw gegevens in te verwerken. Sla die op in bijv. een gratis hotmail account, zodat u er ten alle tijde via internet bij kan.

Hulp bij opsporing

Wilt u helpen met de opsporing van gestolen campers en caravans, wordt dan lid van deze Opsporen gestolen campers en caravans.

Zie ook de website van de politie over dit onderwerp.

Met dank aan het Aangifte Loket Gestolen Voertuigen, Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit, Federale Politie Antwerpen haven en de Scheepvaartpolitie.

Camperpunt werkt samen met Camperfun om zoveel mogelijk campers op te sporen.

Share