Propaangas.

Let op: Gasflessen die met LPG gevuld worden, mogen MAXIMAAL tot 80% gevuld worden! (Gasflessen die normaal met Propaan en of Butaan worden gevuld, worden normaal met professionele apparatuur afgevuld en deze apparatuur slaat dan ook maximaal bij 80% vulling af! dit i.v.m. de uitzetting bij van het gas. Gewone gasflessen hebben geen 80% afslag en mogen niet gevuld worden bij een LPG tankstation. Het mag alleen bij gasvulstations die daarvoor zijn ingericht. In het buitenland worden ‘normale’ gasflessen weleens 100% met LPG gevuld, dit is overal verboden. Laat dan wat gas weglopen voor gebruik!!!! Doet u dat niet dan is de kans op een ontploffing levensgroot. Voor uw en andermans veiligheid raden wij het gebruik van een GasStop gasfleszekering aan.

Gasfles vullen  Hier kunt u de lijst downloaden met propaangas adressen in:

Dampgastank vullen Hier vindt u een lijst met  propaangas adressen voor het vullen van een dampgastank (vaste tank/lpg fles(sen) in:

Mist u een gasvulstation, dan graag een mailtje naar info@camperpunt.nl

Graag willen wij weten welke stations ook dampgastanks (LPG tanks) vullen met propaangas. Komt u bij een van onderstaande stations wilt u dat dan eens vragen en aan ons doorgeven.

Hier kunt u de gasvuladressen in Europa downloaden. versie 5-6-2022.

Bekijk gezondheid en veiligheid m.b.t. gasflessen.

Iedere tien jaar moeten dampgastanks/flessen gekeurd worden, dit kan bij  Kavegas in Ede.

Gasfles open tijdens het rijden?

De Europese regelgeving (Europese Richtlijn, 2001/56/EG (aangepast in 2004/78/EG en 2006/119/EG) staat toe dat je op gas (LPG/propaan/butaan) werkende verwarmingsapparaten tijdens de rit in gebruik hebt MITS er een voorziening is aangebracht, die ongecontroleerde uitstroom van gas, bijv. ten gevolge van een aanrijding, voorkomt.
Deze beveiliging kan gerealiseerd worden door montage van een SecuMotion of een slangbreukbeveiligng (bijv. van GOK) DIRECT achter de kraan op de gasfles c.q. de drukregelaar.

Bij tankstations en in bijv. de Kanaaltunnel moeten echter alle in werking zijnde verwarmingsapparaten (ook koelkast en boiler) uitgeschakeld worden !

Meer over LPG

Share