Indische spruitjes

500gr spruitjes, 5 min.koken
Voor de saus:
1 paprika, 1 ui, 1 theel. Koenjit, 1/2 theel. djinten, 1 theel. Laos, 1 theel. ketoembar, 1 theel. gemb. poeder, ruim 1/2 werk. Citroensap, 1theel. basterdsuiker of een stukje koeladjawa, 4 eetlepels ketjap manis, 2 gedroogde kleine rode pepertjes, kokosmelk of een stukje santen, 2 1/2  dl water, maizena om te binden.
2 tenen knoflook.

Ui en knoflook bakken, daarna paprika erbij, alle kruiden erbij en citroensap, pepertjes, ketjap, kokosmelk en stuk santen, bastersuiker of koeladjawa erbij , water. Maizena oplossen in koud water en erbij tot dat het een saus is, spruitjes erbij.
Lekker met een vlees gerecht of met saté en saté saus en witte rijst

Share