Handige Apps

Steeds meer mensen hebben een tablet of een mobiele telefoon waar Apps op gezet kunnen worden. Als je met de camper onderweg bent zijn sommige Apps wel handig.

Camperplaats.

De camperplaatsen van campercontact, voor NKC leden gratis, anders tegen een jaarlijkse vergoeding. Wel regelmatig de plaatsen updaten (App openen en rechts boven updaten).

Camping-Car park

Franse camperplaatsen, niet in het Nederlands, maar mooie plaatsen.

Campy

De gratis camper app met meer dan 25.000 locaties. We zijn druk bezig om nieuwe locaties toe te voegen en de app te verbeteren.

Caravanya

Campings, wild kamperen en RV parking wereldwijd.

Currency.

Snel omrekenen van Euro naar een andere geldsoort.

Evoy

Vind snel en eenvoudig een EFOY-dealer bij u in de buurt

GoingAbroad

Naar het buitenland? Download de gratis app GoingAbroad!

Wat is de maximumsnelheid op de snelweg in Spanje? Is een fietshelm in Zweden verplicht? De verkeersveiligheidsapp van de EU bevat alle belangrijke verkeersregels, en een paar leuke spelletjes voor onderweg. Download de app voordat u op reis gaat, zo vermijdt u roamingkosten.

HacoApp

Campings en camperplaatsen in heel Europa. (Duits)

KopieID.

Identiteitsfraude plegen wordt moeilijker als mensen hun identiteit beter beschermen. Om mensen hierbij te helpen heeft minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de KopieID app gelanceerd, waarbij mensen met hun smartphone gemakkelijk een veilige kopie van hun identiteitsbewijs kunnen maken.

LastPass

LastPass is één van onze favoriete wachtwoordbeheerders. De app slaat al je wachtwoorden en bijbehorende gebruikersnamen en websites op, zodat jij ze nooit meer hoeft te onthouden. Ook vult LastPass de inloggegevens automatisch voor je in, via een handige browser-plugin die voor alle populaire browsers beschikbaar is. Het enige wachtwoord dat je voortaan hoeft te onthouden, is je hoofdwachtwoord. Vervolgens kun je alle informatie over jouw inloggegevens inzien, zoals een wachtwoord of gebruikersnaam. Ideaal.

Maps.me

Eenmaal je gewenste kaarten gedownload beschik je over een gedetailleerd en compleet systeem om op te reizen. De kaarten geven alle details weer (vaak zelfs de huisnummers), laten vele Points of Interest zien, geven hiervan de GPS-coördinaten, de afstand (vogelvlucht) en ook een routebeschrijving. En hoe langer je hem gebruikt, hoe meer mogelijkheden je ontdekt.
En het allerbelangrijkste: dit is allemaal OFFLINE. Dit betekent dat onderweg alles beschikbaar is zonder Internet connectie.

MedApp

Een hele handige App is de MedApp.  Met de App kun je goed je medicijnen bijhouden en krijg je een berichtje als het tijd is om de medicijnen in te nemen. Ook kun je via de App je herhaalrecepten automatisch naar de apotheek sturen.

MYLPG.eu

Heeft u een LPG tank, dan vind u hier de tankstations. U kunt via een kaart zoeken, maar ook op dichtbij.

Ongehinderd

Help om Nederland toegankelijk te maken. Meld je aan om locaties te beoordelen, tips te geven en meer. Maar ook weten waar u prima met uw rolstoel e.d. kunt komen.

Park4Night

Een ideale App voor het vinden van camperplaatsen en plaatsen waar men vrij overnacht.

Post.nl

Met de post.nl App zie je welke post en pakketten naar je onderweg zijn. Ook kun je postzegelcodes kopen.

SOS Autoroute

Hiermee kun je langs snelweg pechhulp mee oproepen en de App geeft dan automatisch locatie door. (Google App Store ) en (Apple App Store)

Stellplatz-Finder

Camperplaatsen van verschillende organisaties, denk aan Woming, campingcar, ADAC ACSI etc.

StayFree

WIldkampeerplekken over de hele wereld.

Translate

Vertalen, handig in heel veel landen.

Waterpas Kompas

Een waterpas, voor bijvoorbeeld het rechtzetten van de camper. Er zijn er meerdere, het is maar welke u leuk vind.

WhatsApp

Met WhatsApp kun je onbeperkt berichten versturen naar en met andere WhatsApp-gebruikers. Dit werkt op dezelfde manier als sms’en, maar WhatsApp biedt meer mogelijkheden. Naast tekstberichtjes kun je ook foto’s, audiobestanden en video’s versturen. WhatsApp is niet alleen beschikbaar voor Android, maar kan ook op vrijwel alle andere smartphones worden geïnstalleerd. Zo kun je met iedereen WhatsAppen. Sinds 2015 is het zelfs mogelijk om via de browser te WhatsApp’en, via WhatsApp Web.

Wifi Map

Paswoorden van (publieke) Wifi netwerken. Handig, maar naar onze mening niet legaal.

Zaklamp.

Altijd handig om een zaklamp bij je te hebben. Deze is op bijna iedere smartphone te vinden.

 

 

Share