Fondue

(N.B. neem i.v.m. brandgevaar een fondue brander met een celcupje).

Wat wij nog al eens doen als we een weekend weg gaan is fonduen !. We hebben een fonduestel op spiritus. Warmen eerst het vet op het gasstel en kunnen dan beginnen.
Vlees kun van thuis meenemen. Per persoon ongeveer 200 gram vlees. Licht zouten. Stokbroodje en kruidenboter er bij en eventueel een huzarensalade ( die koop je ook kant en klaar )
Lekker flesje wijn er bij en smullen (Nico en Joke Mazer)

Chinese fondue

DSC03702Per persoon 200 gram vlees of vis. Daarbij stukjes knolgroenten, worteltjes, bloemkoolstukjes e.d. Vis kan van verschillende harde soorten zoals, zeewolf, roodbaars, kabeljauw e.d.

Maak bouillon van visbouillontabletten, doe hier een scheutje ketjap en een scheutje sherry of wijn in. U heeft verder nodig fonduevorken en Chinese netjes. In de bouillon kunt u vlees, vis, maar ook groente garen. Sausjes naar keuze. Na het fonduen een kopje bouillon drinken. (recept Martin Slingenberg)

Kaasfondue

Benodigdheden1 ui
1 knoflookteentje
1 tomaat (ontvelt)
1 fles witte wijn (maar een beetje voor kaasfondue, de rest er evt. bij drinken)
kaas (emmentaler of andere kaas naar smaak)
stokbrood
ui, knoflook en tomaat kleinsnijden en dit in een pannetje bakken. Hierna wijn erbij en dit even lekker laten pruttelen. Dan de kaas erbij en goed doorverwarmen. Kaashoeveelheid hangt af van smaak. Evt. op smaak brengen met zout en peper. (recept Monique ten Hoeve)———

Wij doen hetzelfde met de kant en klare pakken kaas fondue. Koop je overal voor 2 personen zijn de 500 gr pakken genoeg. Ook op gas warm maken en dan boven een treefje met 4-5 waxinelichtjes op een bordje eronder. Ook sla en wat lekkers te drinken (Margolia)

Share