Diverse recepten

Diverse recepten

Hoofdgerecht, 4 personen 

  • 200 gram spinazie a la crème (diepvries, deelblokjes)
  • 6 eieren,
  • zout,
  • peper,
  • 10 gram knoflookbieslook,
  • 1 bakje surimiflakes (125 gr),
  • ca. 3 eetlepels olijfolie.

Bereiden:
Spinazie in zeef in ca. 2, 5 uur laten ontdooien.
In kom eieren los kloppen met spinazie, zout en peper.
Bieslook fijnknippen. Surimiflakes klein snijden en omscheppen
Met 1 eetlepel olie, helft van bieslook en peper

In koekenpan 1 el olie verhitten en ¼ deel van eiermengsel in pan laten stollen. Als onderkant gestold is omelet keren en andere zijde laten stollen. Omelet op voorverwarmd bord laten glijden. Op dezelfde wijze nog 3 omeletten bakken.

Omeletjes op vier borden leggen. Surimiflakes erop scheppen. Omeletjes dubbelklappen.

Serveren met stokbrood op pittige gebakken aardappeltjes.


Flensjes met gekarameliseerde rode ui en geitenkaas

  • 4 rode uien
  • 250 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc)
  • 125 g magere gerookte spekreepjes
  • 45 g fijne suiker
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 1/2 zakje verse tijm (à 15 g)
  • 3 takjes peterselie
  • zwarte peper (gemalen)
  • 150 g bloem
  • zout
  • 2 eieren (middel groot)
  • 3 1/2 dl melk
  • 40 g boter

Bereiding

Uien pellen en in dunne ringen snijden. Geitenkaas in kleine stukjes verdelen en in kom doen. Magere spekreepjes in koekenpan met anti-aanbaklaag in ca. 5 minuten zachtjes uitbakken. Spek uit koekenpan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. In koekenpan in spekvet uienringen, suiker en balsamicoazijn 15 à 20 minuten zachtjes bakken tot ui zacht en gekaramelliseerd is. 4 Takjes tijm voor garnering apart houden en blaadjes van rest van takjes halen en met peterselie fijnhakken.

Bloem en zout in grote kom zeven. In midden van bloem een kuiltje maken, hierin eieren breken en helft van melk schenken, met garde tot glad beslag roeren. Rest van melk door beslag roeren. In koekenpan met anti-aanbaklaag 5 g boter verhitten en met 1/8 deel van beslag flensje in 2 à 3 minuten aan beide zijden goudbruin bakken. Flensje onder aluminiumfolie warmhouden en op zelfde wijze overige flensjes bereiden. Geitenkaas, spekjes, gekaramelliseerde ui en fijngehakte kruiden over flensjes verdelen en flensjes oprollen. Flensjes over 4 borden verdelen en garneren met takjes tijm. Lekker met groene salade.

Pannekoeken met ragout

Ik heb 2 versies, de snelle en de iets minder snelle

Eerst de snelle maar:
koop een pak kant en klare pannenkoeken, een blik ragout, een blikje maiskorrels. Verwarm de pannenkoeken in de koekepan, doe de ragout en de mais samen in een steelpan en doe er naar smaak sambal bij.

Alles opwarmen en dan op elke pannenkoek ragout doen en oprollen en eten maar.

De minder snelle is:
zelf pannenkoeken bakken en zelf ragout maken, van gekookt kipfilet, bloem en boter. Boter smelten, bloem erbij doen, bouillon heel langzaam erbij doen tot een gladde saus ontstaat. Dan in stukjes gesneden gekookte kipfilet erbij en even door laten warmen. Ook weer de mais en sambal erbij en voor de rest als de snelle maaltijd.

Eet ze.
Monroe

Share