Camperplaatsen gemeenten – APV bepalingen – gehandicaptenparkeerkaart

Camperplaatsen

De camperplaatsen in Dalfsen  en Nieuwleusen zijn weer tegen betaling geopend.  Betaling omdat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de gemeenten betaling afdwingt i.v.m. oneerlijke concurrentie.  De ACM tast daarbij de autonomie van de gemeente aan en de Minister zou indertijd dan de Kamer verkeerd hebben voorgelicht. Lees er meer over op Campervisie. Wij vinden het onbegrijpelijk dat de camperverenigingen en gemeenten zich hier niet met hand en tand tegen verzetten. De Camperclub Nederland (CCN) hebben we zelfs met dat doel opgericht, maar bestuursleden hebben andere belangen. Onbegrijpelijk en jammer. Moet al het parkeren betalend worden omdat gemeenten concurreren met parkeergarages?

APV bepalingen per gemeente.

Wij hebben weer alle gemeenten benaderd om de regels met parkeren en overnachten duidelijk in beeld te krijgen. Veel gemeenten hebben gereageerd, jammer genoeg nog niet allemaal.  Er is wel een duidelijke trend dat parkeren en overnachten in bijna alle gemeenten verboden wordt. Dat is niet alleen jammer voor mensen met een camper, maar ook voor de Middenstand en Horeca omdat een deel van de camperaars dan liever naar het buiteneland gaan en buitenlandse camperaars Nederland liever niet naar ons land komen. Een overzicht vindt u op Camperpunt.

Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart.

Ongeveer 1 op de 10 Nederlanders heeft een beperking. Een deel daarvan maakt gebruik van een gehandicaptenparkeerkaart. Ook voor deze kaarten zijn de parkeerbepalingen deels per gemeente geregeld, wij maakten op Mobiele-Recreatie een overzicht per gemeente.  De kosten voor een gehandicaptenparkeerkaart lopen heel ver uiteen, lees het artikel van de NOS hierover. Gemeenten “verdienen” over de rug van de mensen met een handicap aan deze kaarten. Ook worden veel mensen onterecht gekeurd bij het verlengen van de gehandicaptenparkeerkaart. Wij schreven daarover op Mobiele-recreatie.

Er is voor de leden van de Tweede Kamer en de Gemeenteraadsleden nog veel werk te doen om Nederland eerlijker en socialer te krijgen, zowel voor mensen met een beperking als voor camperaars.

Share

Vergelijkbare berichten